Kucharz napisał(a):
no teraz PiS to wszystkich będzie zatrzymywał, byle tylko szeryf mógł się wykazać, więc nie dziwię się, że nikt poza TVP nie zamierza mu w tym pomagać
Tak wszystkich, każdego obywatela. Spakuj już torby, bo zaraz przyjdą i po Ciebie
Kucharz napisał(a):
czemu głosuję na PO?
bo tylko oni są na dzień dzisiejszy w stanie wygrać z PiS, a to jest cel no.1
Jak zwykle, zero konkretów. Jedynym argumentem zwolenników PO, jest odsunięcie PiS od władzy

Myślicie, że wygra PO i będzie jak w bajce? Przecież oni już byli, tylko nazwę formacji zmienili. Weźmy np. Komorowskiego. Druga twarz PO, niby taki czysty, bez dorobku. Tylko kto był wiceministrem obrony narodowej w rządzie Suchockiej? Kto należał do Unii Demokratycznej? Kto należał do Unii Wolności? Kto był posłem AWSu? Kto był ministrem obrony nardowej w rządzie Buzka? No właśnie, Komorowski.
Kucharz napisał(a):
poza tym tylko PO oferuje liberalizm gospodarczy
Na czym ma polegać ten liberalizm gospodarczy? Jednynie na podatku liniowym, który zresztą PO raz chce wprowadzić, a raz nie?
Kucharz napisał(a):
drogi Bagorku, jak skończysz tyle szkół co ja, i poznasz tyle języków to pogadamy, bo na raze nie ma o czym
W takim razie powiedz co skończyłeś i jakie języki znasz. Nie wstydź się.
Labrador napisał(a):
po pierwsze znając historie każdy wie i w tym przypadku było tak samo ze dziadek Tuska został wcielony do Wehrmachtu siłą ,a później kiedy tylko nadarzyła sie okazja ,tak jak wielu polaków przeszedł na stronę polską i przyłączył sie do formułującej sie armii Andersa ,jeśli nie masz pojęcia o ówczesnej sytuacji to nie pisz
Widzę, że masz wiedzę na ten temat dość ograniczoną. Dlaczego inni służyli w Armii Krajowej, a jego dziadek w Wehrmachcie u wroga? Zrozum, że jakby nie chciał, to by nie służył! Niektórzy wybrali śmierć, a niektórzy służyli w AK. Ale nie o to w tym chodzi. Istotą rzeczy jest fakt, że Tusk kłamał. Powiedział, że jego nie dziadek nie służył w Wehrmachcie, a jak było, to później się wydało.
bierute napisał(a):
Bagor, z pewnością Kucharz bez problemu radzi sobie z burakami, o czym masz okazję się przekonać.
Niestety nie było mi dane gościć u niego. Ale za to Ty coś o tym wiesz.
bierute napisał(a):
Bagor, a tak swoją drogą: umiesz ugotować rosół, czy tylko zjeść?
Nie, ale za to przyrządzam świetną sałatkę buraczaną, tylko składników mi brakuje, może zgłosisz się na ochotnika?