Bagor napisał(a):
agrafga napisał(a):
Konkrety, konkrety.....
Proszę bardzo, Prezydent zatwierdził dzisiaj podwójną ulgę na dzieci:
http://www.tvn24.pl/12692,1523726,0,1,wiadomosc.htmlI jak Matko Polko, cieszysz się? Czy teraz wystarczy na dwa dni?
agrafga napisał(a):
becikowe??????? hahahahahahahahahahah -wolne żarty - propaganda i podpucha. Starczyło na tydzień.
Bo to miałobyć na dzieci, a nie dla rodziców

A gdzie napisałam że wydałam to na siebie?????????????? Pisząc takie zdanie już widzę w tobie cynika a nie osobę do wymiany zdań....To nie było nawet śmieszne.....
Panie Mądry,
Jak rozumiem twoje posty wynikają z wiedzy i zapewne wiesz ile trzeba wydać miesięcznie na dziecko ze stwierdzona alergią i astmą oskrzelową, więc proszę....zaproponuj mi tutaj a może i nawet oświecisz mnie co mi przyjdzie z tej ulgi?
A może zaproponuj mi jak mam wydać te pieniądze z odliczenia.
A może napisz mi gdzie masz zaoszczędzić bo może ja gdzieś popełniam błędy i źle zarządzam swoimi wydatkami?
Zarobek: 900 zł netto miesięcznie
Ostatnie wydatki miesięczne:
- leki 600 zł
- jedzenie na dwie osoby 400 zł (jedznie dla alergików w sklepach z żywnością ekologiczna również)
- gaz (odwożenie i przywożenie dziecka od "teściowej") min 450 zł plus paliwo 100 zł
- spłata kredytu 350 zł
- zakup odzieży w "pewexach" ok 50 zł
- artykuły higieniczne 100 zł
Alimenty 400 zł
Za chwilę będę musiała wynająć mieszkanie bo mieszkam kątem u rodziców, a mieszkana z gminy nie dostanę nawet socjalnego. Więc wynajem w Wawie to koszt ok 1000 zł..........polus liczniki.
A może ja po prostu powinnam się powiesić???
Żeby nie było - nie żalę się, nie błagam o pomoc, jakoś sobie radzę bo gdyby nie bliska mi osoba to padłabym na ryj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale irytuje mnie ignorancja osób takich jak ty, i to totalny brak........wyobraźni.
Ciekawi mnie gdzie i z kim mieszkasz, czy rodzice ci chcą pomagać, ile zarabiasz i skąd w tobie taki optymizm i nadzieja w obecnie rządzących....???
Za rządów SLD moja pensja nigdy nie była niższa niż 2000 zł na rękę plus oficjalnie ujęte w PITach dodatki.