BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 40  Następna strona

Na jakÂą partiĂŞ oddasz swĂłj gÂłos?
Ankieta wygasła 4 września 2007, 23:09
Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR) 2%  2%  [ 2 ]
Liga i Samoobrona (LiS) 2%  2%  [ 3 ]
Partia Kobiet (PK) 1%  1%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 40%  40%  [ 53 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 2%  2%  [ 3 ]
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 23%  23%  [ 31 ]
Prawica Rzeczypospolitej (PR) 0%  0%  [ 0 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 11%  11%  [ 15 ]
Inna 2%  2%  [ 3 ]
P******* nie idę 16%  16%  [ 21 ]
Liczba głosów : 132
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2007, 19:17 
Zacna persona forum

Ja dumnie pojde na glosowanie i zaglosuje na PiS :ok:
A gowno jest ale nie od 2 lat tylko od zawsze.... i jesli nie wygra PiS to moge sie zalozyc ze bedzie jeszcze wieksze... Aczkolwiek czas pokaze ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2007, 19:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
hmm... Prawo do głosowania powinni mieć Ludzie od 25 roku życia ...

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2007, 19:31 
Zacna persona forum

biały, mam nadzieje ze bedziecie glosowac na "trzeźwo" ;)

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 13 października 2007, 19:50 
biały napisał(a):
hmm... Prawo do głosowania powinni mieć Ludzie od 25 roku życia ...

:zdziwko: yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tu się napewno nie zgodzę... wiesz jaka to jest duża część elektoratu przeciw PiS?

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 01:52 
Aresztowana przez CBA Sawicka z PO tak rozmawiała z podstawionymi biznesmenami:
"To, co się dzieje w tym kraju, to skandal. Panowie uważajcie na CBA, bo oni teraz wszędzie węszą."
"Zostawcie politykę nam, wy dajcie kasę."
Więcej tutaj --> http://www.tvn24.pl/-1,1524801,wiadomosc.html
http://www.wprost.pl/ar/115657/Sawicka- ... szefow-PO/

Ja, jako uczciwy człowiek, nie potrafię zrozumieć takiego toku rozumowania. Jak można nazwać działania CBA skandalem? Przecież to jest chore. Wypaczenie systemu wartości, amoralne rozumienie sprawiedliwości, deformacja elementarnej moralności. Gardzę takimi ludźmi. Za pieniądze sprzedawać kraj i oszukiwać resztę obywateli. Haniebne.

Wcześniej w temacie wspominałem o powtórce z rozrywki, czyli możliwym powrocie układu warszawskiego. Jak widać z powyższego artykułu powrót układu warszawskiego już się rozpoczął. Znowu w Warszawie rządzi PO i SLD. Oby Platforma nie wygrała wyborów, bo Polska pogrążyłaby się w bagnie łapówkarstwa, korupcja byłaby wszechobecna. Teraz wiadomo dlaczego SLD oraz Platforma chcą zlikwidowania CBA. Jedynie Jan Rokita powiedział, że uprawnienia CBA trzeba jeszcze rozszerzyć. Oczywiście Rokity już w Platformie nie ma... Po wypowiedziach Sawickiej nie mam wątpliwości, że układ istnieje i to nie jeden. Ona powoływała się na kierownictwo PO, co umożliwiłoby możliwość robienia przekrętów w Warszawie czy Helu.
Dodam dla niewtajemniczonych, że Sawicka z Tuskiem poznała się jeszcze w Unii Wolności, a z Piterą miała ciągły kontakt, co można było zaobserwować w TV. Zacne towarzystwo :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 08:55 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
"Informatorzy zaznaczają, że posłanka wiele rzeczy mówiła tylko po to, by zrobić wrażenie osoby bardzo wpływowej." - to cytat z jednego z tych artykułów.

W każdej partii znajdzie się jakaś zakała, gadzina. Ale to, że sobie jakieś chore, obłąkane babsko coś ubzdurała, to nie znaczy, że całe PO takie jest. Widzisz, Donalda dziadek był w Wehrmachcie, a prezydent ostatnio kapitana tej formacji jednak odznaczył...

Namacalne dowody na nieudolność PiS. A więc:
1. Ministerstwo Budownictwa nie przygotowało rozporządzeń dot. certyfikatów energetycznych. Niby błachostka, niewiele może nam wszystkim to mówić, ale... Bez certyfikatów zablokowany zostanie obrót nieruchomościami! To tak w skrócie.
2. W związku z nowelizacją przepisów o zamówieniach publicznych, powołana została Krajowa Izba Odwoławcza. Tylko że już teraz wiadomo, że nie powstanie ona na czas. Co to oznacza? Ano ni mniej, ni więcej jak to, że najprawdopodobniej zamówienia publiczne zostaną SPARALIŻOWANE. Jak to ma się do szumnych zapowiedzi choćby budowy autostrad? Aha, nowelizacja miała miejsce w kwietniu, Izba miała zacząć działać od 12.10. Więc trochę czasu mieli na zorganizowanie jej działania, prawda?

To nie wszytko, ale przykłady z ostatnich dni. Pochodzą z Gazety Prawnej - nie wiem, jaką ona opcję polityczną preferuje i nie obchodzi mnie to.

PS. "mad" ma bardzo wiele znaczeń ;)

Ostatnio edytowano 15 października 2007, 09:36 przez maaaad, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 12:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
OT ABSTRAKCJA!!!!!!!!!!!!

To jest to o czym pisałam......ale przecież po co ludziom socjale.......no po co hołocie???

:cenzura:

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 13:16 
Uzależniony od forum :)

agrafga, a wg. Ciebie miesięczne świadczenia socjalne powinny być na jakim poziomie?

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 13:22 
Przyjaciel forum

Przeczytałeś artykuł?
Czytałeś wczesniejsze moje posty?
Raczej chodziło mi o przydział lokalu socjalnego..........
A świadczenia socjalne.....w chwili obecnej jest to 43 zł miesięcznie na dziecko - zdrowe. Jeśli są tacy optymiści, którzy uważają że to rodzinom lub matkom wystarcza, to ciekawe kto będzie na emeryturę pracował skoro ludzie nie chca mieć dzieci - bo w razie potknięcia życiowego (braku pracy przede wszystkim) nikt im nie pomoże.......jeszcze nikt mądry się nie znalazł do zaproponowania wyliczenia i propozycji takiego świadczenia socjalnego. A szkoda.
Może warto się przyjrzeć innym krajom?

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 13:24 
Uzależniony od forum :)

agrafga, ja zadałem proste pytanie: ile?, abstrachując od artykułu i wcześniejszych postów.

agrafga, a wg. Ciebie miesięczne świadczenia socjalne powinny być na jakim poziomie?

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 13:25 
Przyjaciel forum

...po za tym o zgrozo...te zaoczne wyroki. Ciekawi mnie ile takich zaocznych jest wydanych poza moją wiedzą.....ile było? Nawet na moją korzyść? Bo o takich to chyba nie piszą w listach do zainteresowanych najbardziej tym faktem.....

[ Dodano: 15 Październik 2007, 14:31 ]
Ok, wg mnie dopasowane do zarobków. Już nasłuchałam się ile razy Ci co maja swoje firmy, pisza że wychodza na zero a leca po zapomogę.
Np. z moim zarobkiem, jeśli mogłabym dostać takie świadczenie jako dodatek dla Syna 200 zł było by dobrą propozycją jako dodatek dla matki pracującej. Nie biorę pod uwagę oczywiście stałych leków itp. Tylko na podstawowe potrzeby jak artykuły higieniczne i ubranie.

Ja na 43 zł nawet nie miałam ochoty iść bo to śmiech na sali. Nie ja jedna........

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 14:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
agrafga napisał(a):
a na 43 zł nawet nie miałam ochoty iść bo to śmiech na sali. Nie ja jedna........

w/g mnie i Ciebie, zarobek 900zł jest też smiechem na sali, a mimo to idziesz po niego.

kilka ciekawostek żorskich:

Pis miał wygrac i paliwo miało być po 5-6-7zł za litr.

ja tankuję już od jakiegoś czasu za 3,94 Pb95 normalną taką jak kazdy.

Oddano tylko 8km autostrad...

Ale ile jest rozkopanych dróg? Dookoła żor chyba wszystkie i mały bilansik za ostatni rok:

- wyremontowano główną dwujezdniową ulicę dzielaca Żory na pół. poinstalowano na wszystkich znaczacych skrzyżowaniach sygnalizację świetlną. Wymieniono oswietlenie drogi.

- wyremontowano (własnie się kończy) obwodnice Żor, na której poinstalowano sygnalizację świetlną na waznych skrzyżowaniach, postawiono wiadukt i przebudowano całkiem skrzyżowanie jedno z najważniejszych.

- wyremontowano (właśnie się kończy) drogę dwujezdniową katowice- wisła (odcinek żorski) Ciekawostką jest to że Kwaśniewski jak przez Żory przejeżdżał do rezydencji w Wiśle zawsze wiedział ze przez żory akurat jedzie bo nawet w rządowe siódemki latały jhak szmaty w każda stronę na tym odcinku drogi.

- wyremontowano (własnei na ukończeniu) odcinek drogi żory-wodzisław.

- rozpoczyna się modernizacja drogi żory-Rybnik, modernizacja ma za zadanie przygotować ten odcinek do pierwszego zjazdu z przyszłej A1 .

- powykupowano tereny pod A1

mieszkam w Żorach od 25 lat . Przez całe 25 ostatnich lat a może i wiecej, nie wyremontowano tyle dróg w samych Żorach ile w ostatnich dwóch latach. To nie jest malutkie miasteczko, tu nie chodzi o 5km dróg piątej podkategorii.
kiedyś z Boogie'm miałem dialog nt jakości naszych dróg, zawsze zapominam żeby cyknąc fotkę i pokazac jakiej grubości jest beton asfaltowy uzyty na drodze nr 81 własnie na odcinku żorskim.

10km od Żor jest Rybnik miasto nie małe, tak jak i Żory jest rozkopany bo remontują wiele dróg, niech wypowiedzą się mieszkańcy Wrocławia, narzekają na korki, ale za chwilę za to jakie będa drogi w ich pieknym miescie.

I niecgh nikt nie mówi o planach że już za SLD czy wcześniej były, bo plany w naszym kraju zawsze były tylko nikt ich nie realizował. ja teraz stojąc w korku nawet się cieszę bo wiem że coś z tymi drogami robią, a nie "planują" robić jak to zawsze było.

Jezeli chodzi o własna działalnośc gospodarczą...

Działa ta firma od 2000 roku. Do 2005 roku nasza firma musiała zrobić na zyczenie skarbówki 9 remanentów, pomijając obowiązkowe coroczne w styczniu. Od 2005 roku nie było ani jednego wezwania, ani jednego pisemka nic, kompletnie nic, nie zapeszając.

Więc gdzie jest to państwo inwigilacji, nadmiernej biurokracji (większej niż było np za SLD), nie dających dofinansowań, ani mieszkań socjalnych?

Może wszyscy przeprowadźcie się do żor, bo mi się tutaj żyje całkiem nieźle .
Moi rodzice tak zrobili kiedyś, przeprowadzając się z dolnegośląska tutaj za mieszkaniem.

Lubie czytac ten temat choc chwilami jest ciężko, jak się czyta rzeczy typu, "co oni zrobili przez te dwa lata". Tak, mieli zrobic rewolte w każdej działce naszego życia w dodatku jeszcze tworząc rząd mniejszościowy najlepiej. W sumie to mogli też zniszczyć wszystkie szpetne blokowiska i pobudowac ładne osiedla domków, bo przeciez 2 lata to kupe czasu . :)

Tak jak i w polityce zagranicznej, dawac poniżac się ruskim np czekając godzine w "przedpokoju" az putin pozwoli do siebie wejśc...

pozdrawiam

[ Dodano: 15 Październik 2007, 15:28 ]
...

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 14:37 
Przyjaciel forum

?????????????????????????????????????????

Jak to idę po 900 zł?????????????????????????????????????????

Przecież ja to ZARABIAM codzienna pracą człowieku!

Nikt mi za darmo 900 zł nie daje!

[ Dodano: 15 Październik 2007, 15:39 ]
Żory vs Włoszczowa?

:super:

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 15:18 
Częsty bywalec

agrafga napisał(a):
?????????????????????????????????????????

Jak to idę po 900 zł?????????????????????????????????????????

Przecież ja to ZARABIAM codzienna pracą człowieku!

Nikt mi za darmo 900 zł nie daje!

[ Dodano: 15 Październik 2007, 15:39 ]
Żory vs Włoszczowa?

:super:

No własnie, kobieto!! idziesz zarabiac 900zł na miesiąc czyli dziennie zarabiasz ponizej 40zł, a nie chcesz isc jeden dzień w miesiącu po 43zł na dziecko. :wstyd: :zdziwko:

poza tym, widać orientujesz sie dosyc nieźle w sprawach informatyki. Podejrzewam że wykształcenie masz z tym związane. A z tego co ja się orientuję a orientuje się nieźle w sklepach komputerowych płacą znacznie lepiej tymbardziej w wielkim miescie. Ale jak juz pisałem. można siedziec i narzekać lub zakasac rekawy i działać, nie planować jak to robi SLD czy PO pod wcześniejszymi sztandarami, a działać. tak jak to robi PIS teraz :D

A co do samych Żor, które nie sa takie małe i prowincjonalne jak Włoszczowa (choć PKP tez kuleje :D (pewnie przez PIS hahaha) ) to tylko przykład, moge się posłużyc znacznie wiekszym Rybnikiem (rozpoznawalnym w całej Polsce) czy Jastrzębiem Zdrój, czy Wodzisławiem, czy Pszczyną itd.

pozdrawiam

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 15:39 
Przyjaciel forum

....ok, mogłam siedzieć w domi i dostawać kuroniówkę, wyszło by tyle samo :super:
A ja nie dość że nie sępię to śmiem pracować!

A co do informatyki...ja się orientuję a nie znam :rotfl:
Orientacja to w terenie, a w pracy trzeba mieć praktykę :rotfl:
I nie zamieniłabym hobby na pracę bo bym tym potem rzy........ :P

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 15:46 
Częsty bywalec

agrafga napisał(a):
I nie zamieniłabym hobby na pracę bo bym tym potem rzy........ :P

no ja kazde hobby zamieniłbym na prace jezeli to mogłoby sprawić że moje jak i dziecka życie będzie lepsze. Ale ja nie jestem samotną matką więc się nie znam. :)

pozdrawiam.

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 15:57 
Przyjaciel forum

Jeztom napisał(a):
Ale ja nie jestem samotną matką więc się nie znam. :)

I tak trzymaj :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 października 2007, 16:53 
Forumowicz

Jeztom napisał(a):

niech wypowiedzą się mieszkańcy Wrocławia, narzekają na korki, ale za chwilę za to jakie będa drogi w ich pieknym miescie.

[ Dodano: 15 Październik 2007, 15:28 ]
...
Heh no właśnie pozwól że się wypowiem.
We Wrocławiu rządzi akurat nie Pis a PO (pomijam już fakt że sam prezydent jest niby niezależny ale wcześniej startował z list Po).
Wrocławiem rządzą ludzie zwiazani z platformą praktycznie od początku naszej nowej rzeczywistosci (po 89) i o czymś to świadczy że po raz "enty" mieszkańcy Wrocławia wybierają tych samych ludzi.
A wracając do dróg to faktycznie "z kopyta" ruszyło wszystko po wejściu polski do unii , wtedy to złożono JUŻ gotowe projekty a nie zastanawiano się "no to jak by to tu".
Podczas gdy we Wrocku widziałem już pierwsze koparki , inne miasta dopiero robiły projekty pod remonty dróg bądź je zglaszaly Unii.
Platformie można wiele wytknąć ale jednak z polskiej sceny politycznej są najbardziej przewidywalną partią.
To na co PiS sobie pozwalał na początku swoich rządów jest niedopuszczalne w państwie europejskim:
Jawna agresja wobec homoseksualistów - i nie chodzi mi tutaj o lubie/nielubie ale o względy dyplomatyczne :!: Bo oglądając relacje w Niemczech z Polski gdy tlumiono te wszystkie demonstrace poczulem się jakbym oglądał materiał z Bialorusi.

Oskarżanie komików i satyryków o obraze prezydenta to też naciskami delikatnie ujmując zalatywalo.

Choć musze też przyznać że zrobiono kilka dobrych rzeczy jak na przyklad wzieto się za zwalczanie korupcji.

Z moich własnych doświadczeń wynika że najczęściej elektorat PiS to ludzie mówiący wielkie hasła ale tacy którzy nic nie osiągneli w swoim zyciu i jedyne co potrafią to obwiniać za swe niepowodzenia innych. Zawsze ktoś jest winny czy to będzie układ , czy to będzie żydokomuna.

heh tak mi się jeszcze przypomniało już nie pamiętacie jak szanowana pani Zyta (choć takich pomysłów szalonych nie miała dy była w PO (z ktorej to ją wyrzucono za zalatwianie rodzinie stanowisk) ) zaproponowała , baa nawet projekt ustawy był aby zrównać ceny LPG z PB. :wstyd:

Pozdrawiam
PS: Jeszcze jestem w stanie zrozumieć tych którzy głosują na PiS , można ich rozgrzeszyć bo KAczory faktycznie zamotać potrafią , aczkolwiek w żołądku mi sie przewraca gdy słysze rozmowy w tramwaju starszych ludzi mówiących że teraz to na Komunistow będą głosować.

Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2007, 11:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Jeztom,

Co ma rzad do drog lokalnych ??

jesli chodzi o autostrady to kicha, a na drogi lokalne pieniadze pochodza z unii i rzad chyba nie ma nic do tego? :niepewny:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2007, 13:32 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
a co koledzy powiedzą na ostatnie wydarzenia ?
Ujawnione taśmy z podsluchu jak gada o organizowaniu lapowki z poslem Biernackim ( wedlug WPROST) szefem komisji od specslużb ??

Biernacki to kolega z AWS męża opatrznościowego Komorowskiego.

Ja mam jakąś awersję do Komorowskiego, od czasu jego udzialu w rządach AWS, kiedy to pod jego rządami jako ministra obrony w MON dzialy sie potężna skandale. Jego zastępca Szeremietiew, z Radomia, oraz wspólpracownik Farmus (zatrzymany przez komandosów jak uciekal do Szwecji) kręcili niezle kluski.
Komorowski wówczas sie uciszyl, wycofal.
Sprawa do dzis nie jest wyjasniona - chodzilo o milionowe lapowki za ustawianie przetargow na zakup broni i wozów opancerzonych.

Komorowski powolutku sie wylanial z niebytu, licząc na amnezje ludzi, jak widać slusznie.

No cóż, jak spiewal kabaret elita - Lecz myśmy wszyscy, uderzmy w pierś się, wnuki po Marksie i po Engelsie........

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 40  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1