agrafga napisał(a):
a na 43 zł nawet nie miałam ochoty iść bo to śmiech na sali. Nie ja jedna........
w/g mnie i Ciebie, zarobek 900zł jest też smiechem na sali, a mimo to idziesz po niego.
kilka ciekawostek żorskich:
Pis miał wygrac i paliwo miało być po 5-6-7zł za litr.
ja tankuję już od jakiegoś czasu za 3,94 Pb95 normalną taką jak kazdy.
Oddano tylko 8km autostrad...
Ale ile jest rozkopanych dróg? Dookoła żor chyba wszystkie i mały bilansik za ostatni rok:
- wyremontowano główną dwujezdniową ulicę dzielaca Żory na pół. poinstalowano na wszystkich znaczacych skrzyżowaniach sygnalizację świetlną. Wymieniono oswietlenie drogi.
- wyremontowano (własnie się kończy) obwodnice Żor, na której poinstalowano sygnalizację świetlną na waznych skrzyżowaniach, postawiono wiadukt i przebudowano całkiem skrzyżowanie jedno z najważniejszych.
- wyremontowano (właśnie się kończy) drogę dwujezdniową katowice- wisła (odcinek żorski) Ciekawostką jest to że Kwaśniewski jak przez Żory przejeżdżał do rezydencji w Wiśle zawsze wiedział ze przez żory akurat jedzie bo nawet w rządowe siódemki latały jhak szmaty w każda stronę na tym odcinku drogi.
- wyremontowano (własnei na ukończeniu) odcinek drogi żory-wodzisław.
- rozpoczyna się modernizacja drogi żory-Rybnik, modernizacja ma za zadanie przygotować ten odcinek do pierwszego zjazdu z przyszłej A1 .
- powykupowano tereny pod A1
mieszkam w Żorach od 25 lat . Przez całe 25 ostatnich lat a może i wiecej, nie wyremontowano tyle dróg w samych Żorach ile w ostatnich dwóch latach. To nie jest malutkie miasteczko, tu nie chodzi o 5km dróg piątej podkategorii.
kiedyś z Boogie'm miałem dialog nt jakości naszych dróg, zawsze zapominam żeby cyknąc fotkę i pokazac jakiej grubości jest beton asfaltowy uzyty na drodze nr 81 własnie na odcinku żorskim.
10km od Żor jest Rybnik miasto nie małe, tak jak i Żory jest rozkopany bo remontują wiele dróg, niech wypowiedzą się mieszkańcy Wrocławia, narzekają na korki, ale za chwilę za to jakie będa drogi w ich pieknym miescie.
I niecgh nikt nie mówi o planach że już za SLD czy wcześniej były, bo plany w naszym kraju zawsze były tylko nikt ich nie realizował. ja teraz stojąc w korku nawet się cieszę bo wiem że coś z tymi drogami robią, a nie "planują" robić jak to zawsze było.
Jezeli chodzi o własna działalnośc gospodarczą...
Działa ta firma od 2000 roku. Do 2005 roku nasza firma musiała zrobić na zyczenie skarbówki 9 remanentów, pomijając obowiązkowe coroczne w styczniu. Od 2005 roku nie było ani jednego wezwania, ani jednego pisemka nic, kompletnie nic, nie zapeszając.
Więc gdzie jest to państwo inwigilacji, nadmiernej biurokracji (większej niż było np za SLD), nie dających dofinansowań, ani mieszkań socjalnych?
Może wszyscy przeprowadźcie się do żor, bo mi się tutaj żyje całkiem nieźle .
Moi rodzice tak zrobili kiedyś, przeprowadzając się z dolnegośląska tutaj za mieszkaniem.
Lubie czytac ten temat choc chwilami jest ciężko, jak się czyta rzeczy typu, "co oni zrobili przez te dwa lata". Tak, mieli zrobic rewolte w każdej działce naszego życia w dodatku jeszcze tworząc rząd mniejszościowy najlepiej. W sumie to mogli też zniszczyć wszystkie szpetne blokowiska i pobudowac ładne osiedla domków, bo przeciez 2 lata to kupe czasu .
Tak jak i w polityce zagranicznej, dawac poniżac się ruskim np czekając godzine w "przedpokoju" az putin pozwoli do siebie wejśc...
pozdrawiam
[ Dodano: 15 Październik 2007, 15:28 ]...