mati_89,
ja mam m42 od 3 lat i powiem ci ze mam zawsze takie objawy od początku jesieni kiedy jest duża wilgoć,wystarczy że postoi 4 dni i przy starcie telepie, dymi, po 30 sek.wszystko wraca do normy i jedzie jak w zegarku czy to 5km czy 1200km
ja wymieniłem poduszki silnikia,przewody wn,świece, pompe paliwa,uszczelke pod klawiaturą, sonde lamda,przepływkę i dalej to samo na kompie od kolesia z forum 0 błędów

tak jak piszą m42 to sinik żyjący swoim życiem inny niż wszystkie
póki coś się nie sypnie
,moim zdaniem nie warto nic ruszać bo nie pomoże(chyba)
ps-jak mieszkałem w kołobrzegu na wylocie z miasta w stronę dygowa był magik od bmw,nie wiem czy teraz tam jeszcze robi ale namiar to
cyt"Osobiście w Kołobrzegu polecam warsztat "Domino 1". Mechanik p. Karol, zna BMki na wylot (rzadko na placu parkingowym warsztatu można znaleźć inne auto niż BMW):D poza tym nie tylko BMW u niego naprawiałem. Solidna , dokładna robota , bez żadnej ściemy. Naprawiałem auto wiele razy i jak do tej pory wszystko perfekcyjnie zrobione.
No tylko ceny może trochę wysokie, ale za jakość wykonanej usługi jak najbardziej się należy:) POLECAM!
Jedynymi minus(w sumie który ciężko uznać za wadę , to czas oczekiwania na usługę.. (trzeba się umawiać co najmniej dwa tygodnie wcześniej), ale to świadczy o tym ile osób korzysta z tego zakładu

"Domino 1" Sp.z o.o.
Niekanin 27A
tel 94 35 228 35
pn-pt od 8-ej do 16ej
Drugim warsztatem który mogę polecić jest warsztat Auto-Max Jacek Bagiński (Kołobrzeg-Zieleniewo) , nie drogi a naprawy również robione solidnie;).