ryszard55 napisał(a):
Wpełni popieram Bagora jeżeli dla większości młodych ludzi udział w wyborach i głosowanie na PO to tylko nieobwiązujące zgrywy .Agrafa napisała że zawsze ma wyjście-Irlandia a jakie wyjście mają ludzie którzy zostaną.Oczywiście zajmą się nami ludzie tacy jak Pani Sawicka i jej podobni.Ja już pracowałem za 900zł namiesiąc w trzech ratach niema czego zazdrościć Kaczyńscy dobrali się do:dziennikarzy lekarzy sędziów adwokatów i innych korporacij których nikt przez wiele lat niemógł ruszyć .Ruszyli też służby specjalne wojskowe oraz dawne układy UBeckie .Wtedy właśnie ruszł na nich wściekły atak,trwał dwa lata i doprowadziłdo wyborów.Aby przeprowadzić taki atak trzeba mieć dużo determinacij i pieniędzy.Piszę to poto aby uzmysłowić młodym ludziom że wybory to nie zgrywy a sprawa poważna zadecydujecie o losie nietylko swoim.Ludzie tacy jak Bagor podnoszą mnie na duchu może jeszcze nie wszystkim wyprali muzgi.

Dzięki za te słowa. Zgadzam się z Tobą w zupełności. Taka właśnie jest prawda.
Dlaczego ten rząd jest tak atakowany? Dlaczego nie przetrwał pełnej kadencji? Czyżby był za dobry i nareszczcie dbał o interes Polski? Dlaczego ciągle PO na przemian z SLD składały wnioski o rozwiązanie sejmu? Nikt mi nie wmówi, że dla dobra Polski, bo już widzieliśmy od 17 lat, jak tym ludziom zależy, ale na własnym interesie. Rząd Kaczyńskiego miał za dobre wyniki, gospodaraka jest w świetnym stanie, spadło bezrobocie, mamy rekordową ilość zagranicznych inwestycji, w końcu po tylu latach zaczęto rozliczać niechlubne czasy i osoby za to odpowiedzialne. Ale ruszono również "nieodpowiednie", niegdyś nietykalne osoby. Zaczęto dobierać się do układów, zależności, lewych interesów, ale za daleko już zaszli i trzeba było ich "odsunąć od władzy". Mam tylko nadzieję, że PiS znowu wygra i dokończy zaczęte dzieło.
Żyjecie w totalitarnym państwie? Ktoś z Was czuje się zagrożony? Demokracja jest zagrożona? Boicie się, że przyjdzie do Was CBA? Nie ma wolności słowa? Boicie się obrażać Kaczyńskich? No właśnie, odpowiedź brzmi NIE. Więc po co jest sztucznie tworzona taka atmosfera? Kto ją kreuje? Osoby zagrożone... A ludzie dają sobą manipulować, powtarzają jakieś bezsensowne formułki typu "Kaczor nie ma konta", "Kaczor kurdupel", "Kaczor ma kota i mieszka z matką"... Takim prostym sposobem tworzy się wrogość do drugiej osoby, w tym przypadku wobec Kaczyńskich, a zarazem uzyskuje się zamierzony cel - ludzie na nich nie zagłosują, czyli odsuną ich od władzy. III RP odzyskana. Oby nie.