Witam
Od razu przyznaje sie ze zarejestrowałem sie na tym forum tylko ze względu na wyszukany temat o kołach dwumasowych.
POsiadam OMEGE z 3.0 24V rzędówka, i jakiś czas temu zaczął mi się problem z kołem zamachowym. Generalnie stuki przy ruszaniu i zmianie biegów. Zdecydowałem się zlecić regeneracje firmie w poznaniu o nicku w allegro ulla amg.
http://www.allegro.pl/item127652266_kol ... _audi.html
Zaznaczam, że sen mam spędzony z oczu i przez 3 tygodnie już autem nie jeżdże przez tą firme. Wysłałem im koło do regeneracji i miało być zrobione na wczoraj. Właściciel na przyjęciu stwierdził że koło jest idealne i nie trzeba go regenerować. Kazałem mimo tego rozebrać bo hałasowało. DZwonie na następny dzień i okazuje się że jednak coś tam sprężyny popękane i inne. Proszę dzownić jutro. Zadzwoniłem a Pan mi na spokojnie że mojego koła nie da się zregenerwoać!!!!! Kurde.... nie wiem jak jest w BMW ale temat z kołem zamachowym w omedze A 3.0 24V to jest
Po prostu - nie mogą wyważyć.... co mnie to kurrr obchodzi. TRZEBA BYŁO NIE ROZBIERAĆ!!! ok... mało tego.
TEmat przesrany więc dzwonie po wszystkich tych firmach allegro i się zaczynam orientować. Trafiam na jakiegoś gościa z kożuchowa kierując się węchem że tam jest była fabryka sprzęgieł FSO. NO więc tym razem facet nawet mi płaci z góry żebym moje koło wysłał na regeneracje, on zrobi na pewno a później oddam mu jego kase i zapłace za swoje odebrane koło...

... przedstawiajac sytuacje twierdzi że ULLA AMG to szubrawce i spawają w środku rzeczy których spawać nie wolno. GRRRRRR ale gdzie jest prawda to nie wiem... stawia warunek jednak.. albo mu wyśle następne koło, albo nici z regeneracji bo on tego od ULLA AMG nie chce widzieć.....
WIęc siedze na dupie, z pomocą kolegi złomiarza dostałem jeszcze dwa koła... jedno za darmo drugie za 300 zł. Obydwa do dupy, gorsze od tego co wysłałem do ULLA AMG, jedno założyłem i lewarek mi drga, ale jednak auto jeździ coś tam....
Dzwonie do tego kożuchowa znowu i mówie że mam jedno koło w złym stanie, na to gość mówi dobra proszę wysłać te koło i te z poznania to z pewnościu zrobi z dwóch jedno.. ale Ci z POZNANIA z ultra amg NIE CHCĄ MI ODESŁAĆ MOJEGO KOŁA!!!!!!!!!!!!!!!
Dzwonie już tydzień, wymijają moje telefony itp. GDZIE JEST MOJE KOŁO??? Jutro tam jeszcze raz zadzwonie i jak nic nie poskutkuje to ide na policje. Podejrzewam że moje koło zostało przehandlowane bo to jest deficytowy towar....
Teraz wogóle się zastanawiam czy temu gościowi z kożuchowa co kolwiek wysyłać, i czy aby na pewno dwa jeśli nawet te z poznania wróci....
a tak swoją drogą mam dosyć tej poniewierki, koło do mnie kosztuje 2400 zł i chyba skończe temat kupując je na raty bo mam dość.....
jeśli ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z regeneracją ustrojstwa to proszę o komentarz...