spider napisał(a):
,tzn ze kupiles bo byla promocja czy jak skoro wiedziales ze cos sie sypnie.
compacta kupiłem za taką cene, że spodziewałem się po nim wszystkiego

koles mówił o blacharce, ale jak się okazało blacharka według mojego blacharza jest dobra poza błotnikiem i rysami

tylko silnik igła się skończył

więc chce przerzucić silnik(2.

, który był w sedanie do compacta

hamulce wiem, zawieszenie wiem- w końcu 2 cylindry więcej. tylko nie wiem co z kwestią napędu...jak wiadomo długość tych aut się różni ;]
elektron85 napisał(a):
ja tez nie rozumiem to jest duzo pracy przy tym i kosztów nie warto chyba ze wsadzisz sobie is
pracy będzie trochę ale za to efekt też będzie

koszty-silnik 2.8 mogę kupić bardzo tanio wraz z całym osprzętem, który może się mi przydac, robocizna-mam ogrzewany garaż i chętnych do pomocy

spider napisał(a):
Poszukaj w necie serwisu Jagiello sa z lodzi wsadzili w compacta 4.4 litra v8 wiec moze ci doradza co i jak
za dorade skasuja dużą kase

za przekładke jeszcze więcej a jak wiadomo zrobienie tego własnymi siłami=satysfakcja

tylko co z napędem ? co trzeba będzie skracac? coś dopasować? wymienic?
[ Dodano: 22 Październik 2007, 18:32 ]spider napisał(a):
,tzn ze kupiles bo byla promocja czy jak skoro wiedziales ze cos sie sypnie.
compacta kupiłem za taką cene, że spodziewałem się po nim wszystkiego

koles mówił o blacharce, ale jak się okazało blacharka według mojego blacharza jest dobra poza błotnikiem i rysami

tylko silnik "igła" się skończył jedynie to można go na igły lub żyletki przerobić

więc chce przerzucić silnik(2.

, który był w sedanie do compacta

hamulce wiem, zawieszenie wiem- w końcu 2 cylindry więcej. tylko nie wiem co z kwestią napędu...jak wiadomo długość tych aut się różni ;]
elektron85 napisał(a):
ja tez nie rozumiem to jest duzo pracy przy tym i kosztów nie warto chyba ze wsadzisz sobie is
pracy będzie trochę ale za to efekt też będzie

koszty-silnik 2.8 mogę kupić bardzo tanio wraz z całym osprzętem, który może się mi przydac, robocizna-mam ogrzewany garaż i chętnych do pomocy

spider napisał(a):
Poszukaj w necie serwisu Jagiello sa z lodzi wsadzili w compacta 4.4 litra v8 wiec moze ci doradza co i jak
za dorade skasuja dużą kase

za przekładke jeszcze więcej a jak wiadomo zrobienie tego własnymi siłami=satysfakcja
tylko co z napędem ? co trzeba będzie skracac? coś dopasować? wymienic?