BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 203  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Boks, MMA i inne sporty walki.
PostNapisane: 26 stycznia 2014, 18:42 
Fryderyk napisał(a):
ale wydaje mi się, że mu kilka kg i siły brakuje...

też odnosze dokładnie takie samo wrażenie. Jest ciut za słaby fizycznie, za wątły na HW (wawrzyk podobnie). Tak jak sam Artur powiedział czuł u Bryanta niesamowitą siłę fizyczną...to co byłoby w walce np ze Stivernem,Wilderem czy perezem??? bo Wład to byłaby już całkiem inna galaktyka... Pisałem wcześniej , że szpila nie jest naturalnym ciężkim...wywodzi się z cruser i tam go widzę (z takim przygotowaniem fizycznym). Pierwszy lepszy strzał od Jenningsa i dupa na liny (2 runda). Lata po ringu, tańczy potem ni z gruchy ni z pietruchy staje przy linach zasłania się i daje w siebie walić jak w bębęn (od 4 rundy).to wszystko to zbyt słaba jak na HW tężyzna fizyczna. Sama waga tutaj roboty nie robi i o niczym nie swiadczy... pamiętacie jak 96 kilowy Haye wymęczył w klinczach, wyprzepychał 112 kilowego Chisorę a na koniec zafundował mu KO. De Facto Cruiser wymordował prawdziwego ciężkiego...tyle, że Haye budowę jak i przygotowanie siłowe ma kapitalne.

damianRC napisał(a):
Spodziewałem się porażki Szpilki. Jennings sprowadził go do parteru, choć nie przepadam za Szpilka to mam nadzieję, że podziała to na niego motywująco.
Martwi rzeczywiście obrona Polaka, albo jej brak, bo dość często w ost walkach Artur był liczony. Jeśli uda sie poprawić obronę, zlikwidować przesadną pewność siebie i pychę to może być jeszcze z niego niezły bokser. Oczywiście wcale nie musi tak być.

widzę, że kolega z Mielca :) Fajnie , wreszcie ktoś ze swojego miasta :)

PostNapisane: 26 stycznia 2014, 19:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Stało się tak, jak przewidywałem. Jeśli Szpilka nadal będzie miał taką obronę to lepiej niech się nie zbliża do konkretnych pięściarzy.. Przyjmuje czysty cios i liczenie.. Jennings nawet przez chwilę nie był w żaden sposób zagrożony i realizował plan na walkę.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 stycznia 2014, 19:55 
Częsty bywalec

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 26 stycznia 2014, 19:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: e90 330d +
Kod silnika: m57t2
Smokin napisał(a):
widzę, że kolega z Mielca :) Fajnie , wreszcie ktoś ze swojego miasta :)

Tak mieszkam niedaleko. Swoją drogą jest paru "bmkarzy" w Mielcu, ale tylko niewielu jest tu na forum. :)

PostNapisane: 26 stycznia 2014, 21:25 
damianRC napisał(a):
Tak mieszkam niedaleko. Swoją drogą jest paru "bmkarzy" w Mielcu, ale tylko niewielu jest tu na forum. :)

no to na wiosnę jak coś zakupię jakiś spocik trzeba będzie myknąć :)

PostNapisane: 26 stycznia 2014, 22:39 
Zacna persona forum

Smokin napisał(a):
damianRC napisał(a):

no to na wiosnę jak coś zakupię jakiś spocik trzeba będzie myknąć :)

Jak najbardziej :ok:

PostNapisane: 26 stycznia 2014, 22:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
Smokin napisał(a):
pamiętacie jak 96 kilowy Haye wymęczył w klinczach, wyprzepychał 112 kilowego Chisorę a na koniec zafundował mu KO.

Pamiętam jak ktoś w świecie boksu powiedział, że 90kilowy facet jest w stanie znokautować każdą osobę. I to się w tym wypadku potwierdza.

A co do szpilki, to szacun dla niego za walke. Napewno dużo też osłabiła go ta komiczna sytuacja z tą wizą, bo kilka dni mniej na aklimatyzacje, ale widać było że Bambus był lepiej fizycznie przygotowany od Szpili. Niestety, ale jeśli chodzi o genetyke to szpilka niema najlepszych warunków, widać, że nie jest tak rozbudowany jak chociazby jego rywal, a to w 90% zależy głównie od genetyki.

Jak dla mnie, to szkoda, że przegrał, i szkoda, że dostał taką walke... on ma 24 lata dopiero, a w tym wieku dopiero się wyrabia siła fizyczna i stabilizuje waga. Do 25 roku życia człowiek się rozwija fizycznie...
Teraz znowu będzie musiał obijać kelnerów, żeby dostać taką walkę, bo z jego bilansem obecnym ciężko będzie w najbliższych 2-3 latach o jakąś ciekawą walke.

Ja osobiście ciesze się, że zmądrzał i po porażce napewno nabierze pokory.

PostNapisane: 26 stycznia 2014, 23:17 
Tomek-E46 napisał(a):
Pamiętam jak ktoś w świecie boksu powiedział, że 90kilowy facet jest w stanie znokautować każdą osobę.

to powiedział bodajże Teddy Atlas były trener Mikea Tysona :) i coś w tym jest :D

PostNapisane: 28 stycznia 2014, 20:09 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Dariusz Michalczewski ostro krytykuje Artura Szpilkę
Po prze­gra­nej Ar­tu­ra Szpil­ki z Bry­an­tem Jen­ning­sem zda­nia na temat walki w bok­ser­skim śro­do­wi­sku są po­dzie­lo­ne. O swoją opi­nię po­ku­sił się Da­riusz Mi­chal­czew­ski, który na ła­mach "Super Expres­su" w bar­dzo ostrych sło­wach kry­ty­ku­je "Szpi­lę" i jego tre­ne­ra, Fio­do­ra Ła­pi­na. - Do­cho­dzę do wnio­sku, że oni nie mają więk­sze­go po­ję­cia o bok­sie - mówił po­pu­lar­ny "Tiger".
Bardzo kibicowałem Arturowi, ale się rozczarowałem. Ciągle brakuje mu pokory. Za dużo szczeka przed walką, odgraża się, choć nigdy nikogo poważnego nie pokonał. Jest zadufany w sobie, chociaż w boksie nic jeszcze nie osiągnął. Wychodzi do ringu w stroju więziennym, kreuje się na "złego chłopca", a podczas ceremonii ważenia zakłada śmieszne gacie i wygląda jak chippendales - grzmi na łamach prasy Michalczewski. Były bok­ser za­ata­ko­wał An­drze­ja Wa­si­lew­skie­go, pro­mo­to­ra Szpil­ki. Mi­chal­czew­ski mówi, że sam fakt do­pusz­cze­nia do walki z Bry­an­tem Jen­ning­sem świad­czy o tym, że Wa­si­lew­ski nie pa­nu­je nad "Szpi­lą".
Obe­rwa­ło się też Fio­do­ro­wi Ła­pi­no­wi. - Szpil­ka przy nim w ogóle się nie roz­wi­ja. Łapin jest do­brym tre­ne­rem, kiedy jego za­wod­nik jest fa­wo­ry­tem, ale jak już trze­ba wal­czyć z lep­szy­mi bok­se­ra­mi, to koń­czy się to po­raż­ką. Tak było z Prok­są, Waw­rzy­kiem i teraz ze Szpil­ką. Jeśli Artur chce robić po­stę­py, musi zmie­nić tre­ne­ra - za­uwa­żył "Tiger".
Mi­chal­czew­ski po­ku­sił się też o ocenę wy­stę­pu Szpil­ki i w skali od 0-10 dał mło­de­mu Po­la­ko­wi... 0.
Po­mi­mo prze­gra­nej te­le­wi­zja HBO chce, by walki "Szpi­li" były trans­mi­to­wa­ne na ich an­te­nach. Mówi się, że nasz bok­ser może zmie­rzyć się z Ami­rem Man­so­urem lub Ty­so­nem Furym. Mi­chal­czew­ski nie ma jed­nak wąt­pli­wo­ści, dla­cze­go tak jest. Jego zda­niem Szpil­ka jest po pro­stu słaby bok­ser­sko i można go łatwo po­ko­nać.
http://eurosport.onet.pl/boks/dariusz-m ... ilke/gp2wn

PostNapisane: 28 stycznia 2014, 21:43 
heh jednak szpila nie wiele zrozumiał...jego tweet podany przez Borka (u siebie już skasował)
https://twitter.com/BorekMati/status/427892824240316416

Pomimo, że nie lubię Furego to pewnym jest, że fizycznie stłamsiłby Artura a na koniec zafundował mu soczyste KO (bije jednak mocniej od Bryanta).

PostNapisane: 29 stycznia 2014, 09:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Fury zmiótłby Szpilkę z ringu w pierwszych trzech rundach podejrzewam.. Chyba, że najpierw by go chciał obić dokładnie a dopiero potem posłać na deski i długi urlop od boksu..

PostNapisane: 30 stycznia 2014, 09:10 
kolejny epicki pojedynek nam się szykuje!!! :hyhy: Andrzej W. nabrał masy teraz jego prawa będzie jak towarowy do Warszawy! a Lewa jak towarowy do Poznania! :rotfl: zmierzy się z Dannym Wiliamsem (pogromcą cienia Mikea Tysona, który ostatnio dostał soczyste KO od Tomasa Mrazka) Czy kupiliście już piwo i popcorn? :rotfl:

http://www.ringpolska.pl/andrzej-wawrzy ... za-w-twarz

PostNapisane: 30 stycznia 2014, 11:30 
Forumowy terrorysta

Zdążymy zjeść... :D ?

PostNapisane: 30 stycznia 2014, 12:03 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):

:rotfl:

Ogólnie szykuje się ciekawy weekend z polskimi bokserami.

PostNapisane: 30 stycznia 2014, 12:23 
renoraines napisał(a):

fakt...o tym nie pomyślałem :rotfl: ale taki plus , że całą walkę najprawdopodobniej będzie można oglądnąć w teleekspresie :rotfl:
damianRC napisał(a):
Ogólnie szykuje się ciekawy weekend z polskimi bokserami.

ja jestem bardzo ciekawy jak wypadnie Rex z McCalem

PostNapisane: 31 stycznia 2014, 09:40 
Zacna persona forum

Artur Szpilka
Witam wszystkich! Jak czytam niektóre komentarze to nie dziwcie mi sie czemu mi ręce w walce opadają tak na poważnie to naprawdę krytyka jest potrzebna ale wsród tych wyzwisk nie mozna przeczytać normalnej konstruktywnej krytyki. Wymagacie abym sie zmienił ... Ok tez tak uważam to była potrzebna lekcja pokory dla mnie, ale ja rownież oczekuje zmian u moich kibiców. Każda osoba ktora nie potrafi sie normalnie wypowiedzieć tylko wyzywa itp będzie blokowana bo mozna napisać co wam sie nie podobało ale w normalny sposób. Ja teraz odpoczywam ale moja kobieta sie tym zajmie i zostanie moderatorem tej strony. Czasem trzeba upaść aby powstać dwa razy silniejszym ps. Prosze nie wstawiać linków z innych stron, YouTube itp gdyż takie osoby tez bedą blokowane i zostaną ci którzy we mnie wierzą jak i ci którzy nie wierzą ale ich krytyka jest na poziomie i jakoś mozna ja normalnie przeczytać i przyjąć wszystko na klate. Pozdro

:ok:

http://boxingnews.pl/index.php?option=c ... atest-news
Jakoś niespecjalnie przepadam za mma, ale taka informacja nawet mnie zaciekawiła.

PostNapisane: 31 stycznia 2014, 11:18 
Sikora napisał(a):
Każda osoba ktora nie potrafi sie normalnie wypowiedzieć tylko wyzywa itp będzie blokowana bo mozna napisać co wam sie nie podobało ale w normalny sposób.

zimnochowi również można było powiedzieć coś konstruktywnie zamiast wyjeżdżać mu z czachy :rotfl:
Sikora napisał(a):
Czasem trzeba upaść aby powstać dwa razy silniejszym

póki co wystarczy jak poprawisz obronę :rotfl:

PostNapisane: 31 stycznia 2014, 17:08 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Zdążymy zjeść... ?

Podobne pytanie można zadać też przy innej walce tego weekendu,Gennady Golovkin vs. Osumanu Adama.
Obstawiam,że Kazach szybko rozprawi się z rywalem.

PostNapisane: 31 stycznia 2014, 18:01 
byku1600 napisał(a):
Obstawiam,że Kazach szybko rozprawi się z rywalem.

ja tak samo. Spokojnie , metodycznie...KO do 4-5 rundy. GGG - babyface killer :hyhy:

PostNapisane: 1 lutego 2014, 23:20 
taka obora to chyba tylko na galach wojaka... :wstyd: :wstyd: :wstyd:
co za ku[w@ amatorzy :wstyd: żeby werdykt 3 razy ogłaszać... :wstyd:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4059 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 203  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1