BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co wybrać E60 550 czy M5
PostNapisane: 20 lutego 2014, 08:45 
Meten X7 napisał(a):
Ostro to jest w nowym E63 AMG S i CLS 63 AMG S (odpowiednik M6), bo do setki masz 3,6 sek. I tu nawet 911 turbo odpada (997). Czasy się zmieniają...i szczerze, to bym wołał AMG z 5,5 l bi turbo lub wolnossące 6,2 l V8 niż 911 z sinikiem od kosiarki. A co do honoru, znowu się nie zgodzę, po prostu rzecz gustu i sympatii do modelu, każde M3 jest normalnym M modelem. Ja tam wole segment E i F, bo lubię duże auta.. i podoba mi się -> e39, e65. Jeśli chodzi o tylko przednią część nadwozia + reflektory , to seria 7 F01 po lifcie ma cudowne, super powaga... i seria 6 F13/F06 super groźne, tylna część, kiepsko, wole tylne ledy CLSa II. A E64 odwrotnie, tył fajowy, przód koszmarny...a tak na marginesie te E64 ma 4,6 do setki, więc cieniutko... A45 AMG ma taki wynik. Natomiast e60 jak dla mnie ani ziębi ani grzeje, na pewno nie kupiłbym (oprócz M5 V10 rzecz jasna) i wole W211/W212 ale nie pogardzę i tym modelem z V8..tyle że ich jest strasznie dużo na ulicach, u mnie w mieście to masówka się zrobiła razem z Q7, i e39 już jest ciekawszym widokiem a mimo to koszty napraw E60 są zbyt wysokie.. a stylistyka bardziej pasuje do segmentu D niż do limuzyny, więc wole E65. Mylę, że obecne 4 l V8 w M5 to już jest przegięcie. Nawet nowe C 63 AMG które ma wejść niebawem będzie miało 5,5 l. Więc skoro najnowsze M3/M4 z 6 cylindrami i obecne M5/M6 z 4 l mają honor, to także mają honor serie 1 i 2 z rzędowymi szóstkami i (jeszcze) z tylnym napędem, więc spokojnie można mówić skrótowo że to normalne M1 (mimo że przecież kiedyś było już inne M1) i M2.

Jesli kolego chciales zablysnac pierwszym postem "jakimi to fajnymi autami nie jezdzilem" to proponowal bym najpierw zweryfikowanie osiagow katalogowych z rzeczywistoscia, i pamietaniu ze po 0-100, swiat sie nie konczy i niektore auta przyspieszaja nawet do 300 ;)

Tu masz konsultacje AMG z rzeczywistoscia.
W kazdym tescie E63 AMG 4Matic S dostaje w pupe od nowego M5/M6 (no, chyba ze jest to wyscig na 1/4:P)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 20 lutego 2014, 09:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: E92 330d
Kod silnika: M57N2+
Garaż: Był: Ford Mercury Monterey 1950, Browning M1911, Jati-Matic
Jest: BMW e92 330d ,proca na kasztany, dwa worki cebuli i metr kartofli na zimę
wujekwaldus napisał(a):
Meten X7 napisał(a):

... ble ble ble ble .....

Jesli kolego chciales zablysnac pierwszym postem "jakimi to fajnymi autami nie jezdzilem" ...

Chyba raczej "jakich to ja gazet nie czytałem". Trochę danych się nie zgadza więc musi się jeszcze bardziej oczytać.

PostNapisane: 20 lutego 2014, 10:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Co za dzieciak...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 lutego 2014, 11:28 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Chłopaki nie śmiejcie się weźcie pod uwagę iż jest sporo gier na PC/PS3/X-box gdzie można takie fury po testować :D

PostNapisane: 20 lutego 2014, 11:45 
Zacna persona forum

jezdzilem M5 E60 na GT5 i dla mnie jest wolniejsza niz w rzeczywistosci

PostNapisane: 20 lutego 2014, 12:03 
eh, ja zbyt powaznie ludzi traktuje ;)

PostNapisane: 20 lutego 2014, 13:39 
Pierwsze kroki

wujekwaldus napisał(a):
Meten X7 napisał(a):
Ostro to jest w nowym E63 AMG S i CLS 63 AMG S (odpowiednik M6), bo do setki masz 3,6 sek. I tu nawet 911 turbo odpada (997). Czasy się zmieniają...i szczerze, to bym wołał AMG z 5,5 l bi turbo lub wolnossące 6,2 l V8 niż 911 z sinikiem od kosiarki. A co do honoru, znowu się nie zgodzę, po prostu rzecz gustu i sympatii do modelu, każde M3 jest normalnym M modelem. Ja tam wole segment E i F, bo lubię duże auta.. i podoba mi się -> e39, e65. Jeśli chodzi o tylko przednią część nadwozia + reflektory , to seria 7 F01 po lifcie ma cudowne, super powaga... i seria 6 F13/F06 super groźne, tylna część, kiepsko, wole tylne ledy CLSa II. A E64 odwrotnie, tył fajowy, przód koszmarny...a tak na marginesie te E64 ma 4,6 do setki, więc cieniutko... A45 AMG ma taki wynik. Natomiast e60 jak dla mnie ani ziębi ani grzeje, na pewno nie kupiłbym (oprócz M5 V10 rzecz jasna) i wole W211/W212 ale nie pogardzę i tym modelem z V8..tyle że ich jest strasznie dużo na ulicach, u mnie w mieście to masówka się zrobiła razem z Q7, i e39 już jest ciekawszym widokiem a mimo to koszty napraw E60 są zbyt wysokie.. a stylistyka bardziej pasuje do segmentu D niż do limuzyny, więc wole E65. Mylę, że obecne 4 l V8 w M5 to już jest przegięcie. Nawet nowe C 63 AMG które ma wejść niebawem będzie miało 5,5 l. Więc skoro najnowsze M3/M4 z 6 cylindrami i obecne M5/M6 z 4 l mają honor, to także mają honor serie 1 i 2 z rzędowymi szóstkami i (jeszcze) z tylnym napędem, więc spokojnie można mówić skrótowo że to normalne M1 (mimo że przecież kiedyś było już inne M1) i M2.

Jesli kolego chciales zablysnac pierwszym postem "jakimi to fajnymi autami nie jezdzilem" to proponowal bym najpierw zweryfikowanie osiagow katalogowych z rzeczywistoscia, i pamietaniu ze po 0-100, swiat sie nie konczy i niektore auta przyspieszaja nawet do 300 ;)

Tu masz konsultacje AMG z rzeczywistoscia.
W kazdym tescie E63 AMG 4Matic S dostaje w pupe od nowego M5/M6 (no, chyba ze jest to wyscig na 1/4:P)

I to się zgodzę, fakt po 100 km/h jedzie sie dalej ;) Ale dla mnie ważniejszy jest dźwięk silnika i jestem obiektywny w ocenie, a nie ze bronię danej marki tylko dlatego, bo jestem fanem tej marki jak co niektórzy tutaj ;)

PostNapisane: 20 lutego 2014, 13:45 
Pierwsze kroki

Szczurek1986 napisał(a):
Chłopaki nie śmiejcie się weźcie pod uwagę iż jest sporo gier na PC/PS3/X-box gdzie można takie fury po testować :D

M5 V10 jest za niecałe 1 tys zł/ doba + oczywiście paliwo. Kaucja 4 tys zł. Tak więc ja się chce to można wszystko, nie trzeba koniecznie kupować. Wystarczy 2-3 auta, jedno na codzień, drugie na weekendy i trzecie na plac, więc neipotrzeba... jesli już to do jednodniowych testów i gra gitara :D

PostNapisane: 20 lutego 2014, 13:53 
Pierwsze kroki

kacpercio napisał(a):
wujekwaldus napisał(a):
Meten X7 napisał(a):

... ble ble ble ble .....

Jesli kolego chciales zablysnac pierwszym postem "jakimi to fajnymi autami nie jezdzilem" ...

Chyba raczej "jakich to ja gazet nie czytałem". Trochę danych się nie zgadza więc musi się jeszcze bardziej oczytać.

Tylko na ''ble ble ble'' Cię stać? tylko tyle? :)
No to podaj te swoje dane aby obalić moją tezę. Wiesz...każdy głupi potrafi pisać bez sensu i argumentów, jak piszesz do mnie to wysil bardziej swój mózg i rzuć logicznymi argumentami.

PostNapisane: 20 lutego 2014, 13:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
jakas marna prowokacja z jego strony,a wy jeszcze z nim dyskutujecie :)

PostNapisane: 20 lutego 2014, 14:06 
Pierwsze kroki

BAWARA napisał(a):

Człowieku czy ty jesteś zdrowy na umyśle? Gdzie tu widzisz prowokacje? Weź poczytaj kilka dobrych książek na ten temat, i dopiero wróć na forum pogadać z sensorowymi argumentami, bo widać, że nie potrafisz wyrazić swojego zdania. wystarczy pochwalić inną markę i już piana z ust im leci... i już się gubią...ech. Jeżdżą e36 i wielcy znawcy heh! Pozdrawiam.. nie wiem po co tu wszedłem, prymitywnie tu jakoś.

PostNapisane: 20 lutego 2014, 14:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
to wyjdź jak Ci źle i nie zapomnij drzwi zamknąc bo przeciąg będzie

PostNapisane: 20 lutego 2014, 14:14 
Zacna persona forum

Toż to jakiś nowy błyskotliwy omnibus się nam ujawnił!

PostNapisane: 20 lutego 2014, 14:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: E92 330d
Kod silnika: M57N2+
Garaż: Był: Ford Mercury Monterey 1950, Browning M1911, Jati-Matic
Jest: BMW e92 330d ,proca na kasztany, dwa worki cebuli i metr kartofli na zimę
Meten X7 napisał(a):

No to podaj te swoje dane aby obalić moją tezę. Wiesz...każdy głupi potrafi pisać bez sensu i argumentów, jak piszesz do mnie to wysil bardziej swój mózg i rzuć logicznymi argumentami.

Streściłem tylko twoja błyskotliwą wypowiedź bo za dużo miejsca na stronie zajmowała podczas cytowania.

PostNapisane: 20 lutego 2014, 14:47 
Wrociles po szkole i odpisujesz na forum.
Sorka że na poczatku potraktowalem Cię poważnie.

PostNapisane: 20 lutego 2014, 14:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
nic sie nie martw wujek każdemu się błedy zdarzają

PostNapisane: 20 lutego 2014, 15:36 
Zacna persona forum

Meten X7 napisał(a):
BAWARA napisał(a):

Człowieku czy ty jesteś zdrowy na umyśle? Gdzie tu widzisz prowokacje? Weź poczytaj kilka dobrych książek na ten temat, i dopiero wróć na forum pogadać z sensorowymi argumentami, bo widać, że nie potrafisz wyrazić swojego zdania. wystarczy pochwalić inną markę i już piana z ust im leci... i już się gubią...ech. Jeżdżą e36 i wielcy znawcy heh! Pozdrawiam.. nie wiem po co tu wszedłem, prymitywnie tu jakoś.

masz cos do mojej E36?
jezdzilem na GranTurismo to troche wiem jak sie prowadzi emke

Obrazek

PostNapisane: 20 lutego 2014, 16:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Meten X7 napisał(a):
Weź poczytaj kilka dobrych książek na ten temat, i dopiero wróć na forum pogadać z sensorowymi argumentami, bo widać, że nie potrafisz wyrazić swojego zdania. wystarczy pochwalić inną markę i już piana z ust im leci... i już się gubią...ech. Jeżdżą e36 i wielcy znawcy heh! Pozdrawiam.. nie wiem po co tu wszedłem, prymitywnie tu jakoś.

Jeśli swoją wiedzę na temat, w którym się wypowiadasz czerpiesz z książek to gratuluję..
A jak się nie podoba to tak jak już Zdzira napisał - wyjdź i zamknij drzwi.. Może na forum szmelcwagena będą bardziej przyjacielscy i przygarną takiego gimbusa..

PostNapisane: 20 lutego 2014, 16:08 
Pierwsze kroki

kacpercio napisał(a):
Meten X7 napisał(a):

Streściłem tylko twoja błyskotliwą wypowiedź bo za dużo miejsca na stronie zajmowała podczas cytowania.

Ale nadal nie dostrzegam w Twojej wypowiedzi tych moich ''błędnych'' danych dotyczących osiągów. Mam teraz przed nosem dane ''Motoru'' z testu (sam się nie bawię w pomiary, szkoda czasu na to;) liczy się radość z jazdy): M5 4.4 l V8 - 0-60 km/h 2,5 s , E 63 AMG S 4Matic - 1,9 s. 0-100km/h - M 4,2 s, AMG 3,6 s. 0-160 km - M 8 s, AMG 7,6 s. Jak dodam specjalna konstrukcje wydechu AMG, to mam jeszcze piękny, naturalny dźwięk. A nie jak w Mce efekt subwoofera. I walne :P wam jeszcze inne porównanie, tym razem M5 vs ''zwykłe'' E 63 AMG i Panamera Turbo S, 0-40 km/h - M 1,5 s; AMG 1,6; P 1 s. 0-100km/h - M 4,1 s; AMG 4,2 s, P 3,7. 0-200km/h - M 12,3 s; AMG 12,7 s, P 12,2 s. Tak więc po 100 km M odrabia straty, ale to wyniki marginalne. Tak więc kupuje się pod względem marki, jaką kto wole, i radość z prowadzenia, a osiągi są podobne. Wszystkie konstrukcje to wyrównany poziom. Porsche jest lepsze na torze, ale dużo droższe od M i AMG. W mieście na co dzień, czy nawet na naszych autostradach, i tak się nie da wykorzystać potencjału tych aut.

PostNapisane: 20 lutego 2014, 16:19 
Pierwsze kroki

A napisał(a):
Meten X7 napisał(a):
BAWARA napisał(a):

masz cos do mojej E36?

Całkiem fajne auto, ale z czym do ludzi...ja opisuje inne auta, a tu mi podskakują fachowcy, fajnych.. ale jednak już starych beemek, myślą że jak ich nie stać, i z sami nigdy nie jeździli autem z mocą powyżej 200 KM, to z automatu inny nowy forumowicz jest taki sam. Dość płytkie myślenie, aby od razu wyśmiać, a samemu nie mieć oleju w głowie, aby podyskutować na poziomie.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1