BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zaginiony Boening 777, czy raczej niewygodna prawda?
PostNapisane: 27 marca 2014, 08:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
Tomek napisał(a):
Co za wspanialy temat!

napewno ciekawszy, niż dywagacje na temat czy policja jest potrzebna.... albo pier**** o grach komputerowych...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 marca 2014, 08:50 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Tomek-E46 napisał(a):
Zauważyłem, że poszukiwania są prowadzone tak od "niechcenia". Władze Malezji ogłosiły katastrofę, i że nikt nie przeżył, kiedy nawet nie rozpoczęto szczegółowych badań, złotem nikt się nie przejmuje, które było w H.. (z moich obliczeń, 10ton to ok. 7 mld dolarów) wiec kto sobie może pozwolić na takie straty :)

:rotfl: Taaaak... złoto o wartośći min. 7 mld dolarów zostało wysłane pasażerskim samolotem :rotfl: Że są debile którzy takie bajki kupują...

PostNapisane: 27 marca 2014, 08:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: w213
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=113249
Boogie napisał(a):
urban legend do kwadratu.....
komórka w centrum takiej Warszawy "widzi" ze 200 stacji bazowych, jakoś nic sie nie zatyka.
Zasięg stacji bazowej to max 17 km w 3G.
Na tym właśnie polega działanie telefonii komórkowej, że system sam sie zarządza i tak rozdziela komórki po stacjach, żeby nie było blokowania.
Jak samolot wyląduje, to nagle 100-200-300 osób włącza komórki i też sie nic nie zatyka w okolicy....
I ostatnia sprawa - anteny mają tzw. charakterystykę dookólną, i nie emitują fal w niebo z powodu oszczędzania energii i bezsensu takiego nadawania.
W liniach lotniczych wprowadzono kiedyś zakaz używania telefonów, teraz w wielu liniach już to nie obowiązuje.

Obrazek

PostNapisane: 27 marca 2014, 10:04 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
cav87, To co jest na tym obrazku to fantazje....
Na początek - przecież fizycznie nie ma różnicy na tym obrazku między sytuacją, że telefon jest na górze, lub na dole :) bo autor obrazka pominął sposób pracy anten, czyli brak emisji ku górze.

Telefon sobie sam nie znajduje żadnego kanału czy coś, zgłasza żądanie logowania i jest identyfikowany przez sieć.
Kolejna sprawa jest taka, że to sieć decyduje gdzie jest telefon logowany, a nie on sam.
Sieć gsm działa również tak, że są brane pod uwage wskaźniki jakośćiowe połączenia - to znaczy, że jak jest słaby "zasięg" , to sieć przełącza telefon na inną stacje bazową.
A zasięg nie oznacza tak naprawdę że jest słaby sygnał, tylko to, że sygnał który do nas leci, a potem wraca, nie mieści się w przydzielonej dla naszego telefonu szczelinie czasowej. Zwykła fizyka.

I teraz sprawa ostatnia już, totalnie kluczowa, ponieważ są te szczeliny w których nasz telefon musi się zmieścić w tym co robi, a ponieważ dzieje się to bardzo szybko, to komórki nie działają powyżej 250 km/h......
Nie ma więc bata, żeby prowadzić rozmowę, czy logować się do sieci, jak samolot leci 800 km/h, czy 300 km/h przy lądowaniu.
POmijam już to, że jest na wysokości 10 km hehe i tam sygnał nie dociera z anten..
Przy liniach kolejowych typu TGV są montowane specjalne stacje, żeby można było przez komórkę gadać.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 27 marca 2014, 10:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Według mnie to ten samolot stoi sobie gdzieś w jakimś hangarze. A ci co go szukają po prostu nie chcą go znaleźć..

PostNapisane: 27 marca 2014, 11:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Na moje skoro systemy zostały wyłaczone umyslnie, to albo samolot został uprowadzony, albo piloci celowo go rozbili

PostNapisane: 27 marca 2014, 12:15 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Tomek-E46 napisał(a):
Pamiętam, jak miałem 10 lat, i złomiarze na plaży wygrzebywali za pomocą swoich przyrzadów pieniądze i biżuterie, a w dzisiejszych czasach, największe potęgi świata nie potrafią zlokalizować 10 ton złota? :zdziwko:

10 ton złota nad oceanem to wiekszy problem niż breloczek na plaży.

Tomek-E46 napisał(a):
Z pasażerami pokładu też dziwna sytuacja, bo nie wierze, że jeżeli w samolocie byłoby coś nie tak, to żaden z nich nie włączyłby telefonu, lub próbował się kontaktować z bliskimi?

Chyba telefon satelitarny musiałby mieć. Zwyczajnie nikt nie miałby zasięgu.

Fakt faktem - sprawa śmierdząca, gdzie zdjęcia szczątków maszyny i fali o którą się rozbił.

PostNapisane: 27 marca 2014, 12:45 
Forumowicz

Kod silnika: m20
Przypomniała mi się scena z filmu "Kandahar"
http://youtu.be/BkjA9ELfKmA?t=36s

Ostatnio edytowano 27 marca 2014, 12:51 przez Piotrek.Rm, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 27 marca 2014, 12:45 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kyokushin napisał(a):
Fakt faktem - sprawa śmierdząca, gdzie zdjęcia szczątków maszyny i fali o którą się rozbił.

Podobno jakąś podejrzaną falę która wyglądała jakby nie dawno zderzyła się z czymś dużym widziano u wybrzeży Kuby... dziwne, dziwne....

PostNapisane: 27 marca 2014, 13:09 

Kyokushin napisał(a):
sprawa śmierdząca, gdzie zdjęcia szczątków maszyny i fali o którą się rozbił.

Obrazek

PostNapisane: 27 marca 2014, 15:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Turbo
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=184
Mówcie co chcecie ale coś tu śmierdzi. W 2009 roku jak rozwalił się Airbus nad Atlantykiem to wysyłał pełno błędów o uszkodzeniach wraz z parametrami lotu nawet w momencie gdy spadał już pionowo do oceanu, gdyby to była normalna katastrofa byłoby tak samo. Jednak nie widzę sensu snucia różnych teorii bo wszyscy razem i tak gów** wiemy na ten temat...
Ja naprawdę współczuję rodziną ofiar. Najpierw informacje, że zaginął a wiadomo co za tym idzie, prawdopodobieństwo, że ktoś przeżył żadne... Później informacje, że mógł zostać uprowadzony więc nadzieja, że może jednak żyją w końcu wiadomo, że się rozbił więc nie żyją ale nie wiedzą gdzie, ja jeb*** horror dla rodzin...

Czekam z niecierpliwością na rozwiązanie sprawy ale może to potrwać baaaardzo długo... Czarne skrzynki wspomnianego wyżej Airbusa znaleziono dopiero po ponad dwóch latach, przy czym 4 dni po katastrofie znaleźli już pierwsze szczątki a tu po tak długim czasie nie mają pojęcia gdzie jest wrak więc nie liczyłbym na szybkie rozwiązanie.

PostNapisane: 27 marca 2014, 15:15 
Forumowicz

Moje BMW: E90
Garaż: mondeo mk4
A jak to jest ze oni ostatnio mówili w faktach, że czarna skrzynka nadaje sygnał jedynie przez miesiąc i potem juz jest bezwartościowa? to chyba jakies brednie skoro czesto sa znajdywane duzo pozniej i cos sie z nich dowiedują specjaliści?

Najbardziej zal mi wlasnie rodzin ofiar, które tak naprawdę pewnie będą wierzyć, że ich bliscy zyja dopóki nie zobaczą ich ciał

Swoja drogą o jakimś zlocie dowiaduje się dopiero z tego tematu, jak sledzę fakty dzien w dzien to nie slyszalem o tym

PostNapisane: 27 marca 2014, 15:35 
Zacna persona forum

pacos napisał(a):
A jak to jest ze oni ostatnio mówili w faktach, że czarna skrzynka nadaje sygnał jedynie przez miesiąc i potem juz jest bezwartościowa?

Przez miesiąc nadaje sygnał dzięki któremu można je zlokalizować, po tym czasie a nawet po wielu latach można je odczytać ale weź je znajdź bez sygnału...

PostNapisane: 27 marca 2014, 18:27 
Częsty bywalec

Usuncie odstepy:

http: //www.kurir-info.rs/20-masona-nestalo-u-malezijskom-boingu-jakob-rostild-postao-jedini-vlasnik-mikro-ci pa-buducnosti-clanak-1296455

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 27 marca 2014, 18:34 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Obrazek

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 27 marca 2014, 18:51 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
a ci którzy uważają, że podejrzane jest, iż jeszcze nie znaleźli szczątków samolotu na oceanie, mają zakłócony / nieistniejący podstawowy zmysł techniczny......
Macie obiekt o wymiarach parudzesięciu materów, i totalny ocean o wielkości połowy Europy minimum, do przeszukania.
Czujecie tę okoliczność ?:)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 27 marca 2014, 19:05 
Zacna persona forum

Boogie napisał(a):
a ci którzy uważają, że podejrzane jest, iż jeszcze nie znaleźli szczątków samolotu na oceanie, mają zakłócony / nieistniejący podstawowy zmysł techniczny......
Macie obiekt o wymiarach parudzesięciu materów, i totalny ocean o wielkości połowy Europy minimum, do przeszukania.

Ok Boogie.Ja wiem,że to kawałek oceanu jest.Ale żyjemy w XXIw.To nie jest era trójkąta bermudzkiego gdzie samoloty znikały.Teraz za przeproszeniem pójdziesz się wysrać i Cię namierzą a tutaj samolot z 300 osobami znika i nikt go nie może znaleźć przez tak długi czas.Ja tam nad tym za bardzo się nie rozwodzę ale ta sprawa mnie zastanawia.

PostNapisane: 27 marca 2014, 19:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW
Kod silnika: 007
Garaż: Taki tam stary rupieć.
Boogie napisał(a):
I teraz sprawa ostatnia już, totalnie kluczowa, ponieważ są te szczeliny w których nasz telefon musi się zmieścić w tym co robi, a ponieważ dzieje się to bardzo szybko, to komórki nie działają powyżej 250 km/h......

Jeśli na trasie przelotowej będą BTSy na tyle często, że nie będzie urywało, to spokojnie możesz lecieć i 300 / h :D.
Wiesz chyba jaka jest prędkość fali radiowej ? :)

A co do obrazka, to wydaje mi się że jest to jakąś kompletną bzdurą :D.

Telefony wyłącza się z powodu silnego pola elektromagnetycznego powstającego przy logowaniu czy też próbach logowania.
Postawcie sobie logujący się telefon przy głośnikach, jest charakterystyczny dźwięk - pole elektromagnetyczne. A teraz wyobraźcie sobie 200 takich telefonów. Samolot to jedno wielkie urządzenie elektroniczne, pełno urządzeń które w skutek złego pola elektromagnetycznego zaczyna źle działać :).

Co do wyszukiwania telefonów nad oceanem - nie jest to żadnym problemem, wystarczy przenośna stacja BTS która umożliwia logowanie się tych telefonów. Jednak tak jak pisał Boogie - to tak jakbyśmy chcieli szukać kilku telefonów na obszarze Polski :)

Spróbujcie poszukać ziarnka pieprzu w basenie olimpijskim :)

PostNapisane: 27 marca 2014, 19:57 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Bauer napisał(a):
Telefony wyłącza się z powodu silnego pola elektromagnetycznego powstającego przy logowaniu czy też próbach logowania.

Bezpodstawnie.

Bauer napisał(a):
Co do wyszukiwania telefonów nad oceanem - nie jest to żadnym problemem, wystarczy przenośna stacja BTS która umożliwia logowanie się tych telefonów.

Wyszukiwanie urzadzen elektronicznych zasilanych bateria i w dodatku lezacych na dnie oceanu. Nawet Nokia 6310 tego nie wytrzyma.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 27 marca 2014, 20:08 
Zacna persona forum

Boogie napisał(a):

Jeśli chodzi o określenie dokładnego miejsca to masz rację ale oni początkowo nie wiedzieli totalnie gdzie jest, najpierw szukali w zatoce tajlandzkiej, później może w północnej części oceanu indyjskiego a teraz nagle pod Antarktydą, przecież to jest rozbieżność o tysiące kilometrów. Nie ogarniam jak przy dzisiejszym zaawansowaniu można nie znać choćby kierunku w którym leciał a nawet czy w ogóle leci czy już może się rozbił...

Tak w ogóle to słyszeliście ostatniego newsa w tej sprawie dotyczącego pilota?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1