Witam wszystkich,
na wstępie chciałem napisać, że używałem opcji SZUKAJ ale wszystko co znalazłem to tematy dość stare a poza tym nigdzie nie uzyskałem kompleksowej odpowiedzi.
W mojej E46 Touring chciałbym się zająć audio. Na początku chodzi mi o drzwi z przodu i w związku z tym mam kilka pytań i mam nadzieję że pomożecie. Zaznaczam, że jestem laikiem w tym temacie i proszę o wyrozumiałość (ale lekko pośmiać się możecie

)
1. Jakie maty polecacie do wygłuszenia drzwi? Zależy mi również na pieniążkach i chciałbym się zmieścić z wygłuszeniem w jakichś 200, max 300 zł. Da radę to zrobić?
2. Wyszukałem, że wygłusza się dwoma warstwami - wewnętrzną za szybą i zewnętrzną przed szybą. O ile wygłuszenie przed szybą jest dość proste to jak to się robi w drugim przypadku? Odkręca się stelaż szyby, wyjmuje szybę itd czy nakleja się te maty jakoś "na raty" przez dostępne dziury?
3. Nie chcę montować głośników do tapicerki tylko mam zamiar wyciąć dziurę w drzwiach i tu pytanie trzecie: Jakie dystanse wybrać i jak je się montuje? Na klej czy jakoś się przykręca do blachy? I czy głośniki wtedy montuje się do tych dystansów?
4. Jakie najlepiej głośniki wybrać na przód żeby to jakoś przystępnie grało? I tu też pieniążki grają rolę.
5. Raz już rozbierałem boczki drzwi i po odkręceniu osłony głośników zauważyłem że "wsuwki" do głośników są oryginalne, na kostki. Do każdej kostki dochodzą dwa kabelki i się trochę zdziwiłem. Jak kupię nieoryginalne głośniki to będą tam tylko dwa bolczyki na wsuwki a nie na kostki. Jak te dwa przewody do jednego kostki przerobić na jedną wsuwkę? Przecięcie i złączenie ich chyba nie załatwi sprawy.
W posiadaniu posiadam już skrzynkę Rocford Fosgate P1 30 cm (chyba) i do tego wzmacniacz Crunch GPX500.2 GroundPounder 2x125W. Coś takiego:
http://archiwum.allegro.pl/oferta/crunc ... 31904.html .
Opinie na temat tego sprzętu też mile widziane. Sprzęt ten dostałem więc nie miałem wyboru innego.
Proszę o pomoc i pozdrawiam