jestem już po zabiegu.... jak na razie ok...stukanie ustało ,wszystko chodzi sztywno i precyzyjnie...
co do przekładni;na wszystkich częściach są emblematy BMW[korpus,gumy.końcówki..],
magiel jest z 2005 roku ,mój był z 2002- jest mała różnica konstrukcyjna- wałek z wieloklinem który wychodzi z przekładni i jest łączony z kolumną kierowniczą jest w starym maglu o jakieś 2 cm krótszy niż w nowym...
inaczej jest również założony plastik na tym wałku[inaczej ulokowane znaki do właściwego ustawienia magla- efekt: koła na wprost,magiel w połowie skrętu wlewo i połowa w prawo a kierownica przestawiona o 90stopni...-- trzeba sobie zaznaczyć zanki ze starej przekładni i przestawić plastik ,bo w przeciwnym wypadku będziemy mieli różny promień skrętu w prawo a inny w lewo[problem opisywany przez forumowicza w innym wątku; sugerowano mu niewłaściwie zregenerowana maglownicę a winny jest źle założony plastik...
na ocenę długodystansową trzeba trochę poczekać...
zrobiłem jakieś 200 km i jest cicho..
ytargowałem od gościa parę złotych ,dostałem rachunek i gwarancję na rok- pożyjemy ,zobaczymy.
mam nadzieję ,że będzie ok!!!

Napisz mi proszę jak rozwiązałeś problem z dłuższym sworzniem o około 2 cm w tej z allegro?