BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

WybraÂłbym...
BMW 320d 67%  67%  [ 38 ]
Mercedes 220 CDI 33%  33%  [ 19 ]
Liczba głosów : 57
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 12:34 
stones1 napisał(a):
Ale jest taka wersja, pokaż konkurenta dla tego auta ze stajni BMW?

zgadza się. wersja V12 612 jest jedyna w swoim rodzaju i tu się zgadzam. mbenz natomiast napisał, że ogół CL jest nie do pociśnięcia. zdecydowanie się nie zgadzam. to już jest idealizowanie. to tak, jakbym napisał, że moje E36 jest kozackie, bo były w nich montowane silniki w M3 z 321PS z całym wypasem, podczas, gdy ja mam kosiarkę :]

mi się CL też podoba, mimo, że nie lubię mietków.

ale jednak wszystko V8 z 388PS jak ma się do V10 z 507?? bez przesady.

Idealizowaniu mówimy NIE

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 12:42 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
ja mam na mysli S i CL z v12, czy to AMG czy nie. Trudno znalesc cos podobnie komfortowego i przestronnego a jednoczesnie szybkiego.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 12:59 
Zacna persona forum

Ja zakliczyłem oczywiście na C Klasę bo niestety trójka jest przedewszystkim stylistycznie ale nie tylko poprostu fatalna. Wsiadłem sobie w salonie do E90, jakimś Pudzianem nie jestem ale miejsca to w niej za dużo niema :kwasny: z tyłu to już kompletna porażka ! na tylnym siedzieniu to po turecku trzeba siedzieć bo inżynierowie z BMW niewiem po co zabudowali wszytsko pod fotelem :zdziwko: tak że się nawet tam stopy nie mieszczą... bardziej komfortowo się podróżuje Golfem IV 3D a porównując z moją Asterką tylko wyłacznie pod kątem komfortu podróżowania i ilości miejsca na tylnej kanapie to porównania w ogóle niema... E90 nawet M-Pakiet niewiele pomaga a nowa C klasa z pakietem Ejemdżi w białej perle wygląda poprostu niszcząco, środek też jest bardzo fajny... miejsca o wiele więcej niema ale napewno jest go trochę wiecej niż w Bawarce. Ogólnie liczę na to że C Klasa sprzedażą przewyższy znacząco trójke a wtedy panowie z Monachium pójda po rozum do głowy i następna generacja trójki będzie nie TYLKO dobrze jeździć ale też wyglądać ! ;)

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 13:42 
Częsty bywalec

..::CZARNY::.. napisał(a):
M_benz napisał(a):
a bron boze porowynwac nowego CL do jakiegos BMW (nie ma najmniejszego sensu)

czemu niby?

poniewaz nowego CL uwazam za jedno z najlepszych aut ostanich lat - w sprawie sytlistyki zewnetrznej jak i zewnetrznej (mowie tutaj o zwyklej wersji bez pakietu AMG) !!!!!!!!!!!!!
dla mnie jest idelnie doposowane jezeli chodzi o linie bez zadnych kosmicznych udziwnien itp
Mam takie przeczucie, ze ten CL bedzie kiedys autem kultowym
jezeli go juz porownywac to do bentley-a lub astona martina bo bardziej podchodzi pod ta polke
o silnikach sie nie wypowiem bo nigdy takim czyms nie jezdzilem i pewnie nie bede
ale moim faworytem jest 6,0 v12

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 13:54 

dla mnie nowy CL to jedno z naprawde nie wielu nowych aut ktore wzbudza emocje. Reszta to jakis stylistyczny plastik :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 14:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
a ja jak bym mial wybierac miedzy tymi dwoma autami to bym wolal przepic te pieniadze :rotfl: MB moze i ladny ale to "tylko" MB. BMW moze i brzydkie ale to zawsze BMW, nie przepadam za nowymi BMkami tym bardziej w dieslu ale 3.0Si bym pobral :D najlepiej w kascie e92 a o 3.0TT juz nie wspominam w koncu nagrody Silnika roku za ladne oczy nie daja.
PS. nie jestem w temacie MB ale ktory silnik dostal taka nagrode i w jakim roku

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 14:09 

Pojemność powyżej 4 litrów

1. BMW 5 l V10 (M5, M6)
2. Ferrari 4.3 l V8 (F430)
3. Mercedes-AMG 6 l bi-turbo (SL65, CL65, Maybach)

Panowie o czym tu mowic.. dwie najwieksze marki świata.. Tym czym dla mnie bezdyskusyjnie MB dzis wygrywa to moc i roznorodnosc modeli. Nie ma szybszego ani mocniejszego BMW od MB. I to jest problem BMW.

2003 Winners

Best Performance Engine: Mercedes-AMG 55 (CL55, E55, S55, SL55)

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 14:23 
Przyjaciel forum

cyferki cyferkami ale wydaje mi sie ze M5 miała by polot z V12 AMG. przy takiej mocy kilka koni w tą czy w tamta juz nie robi wielkiej roznicy.
na szybko znalazlem filmik z tuba http://www.youtube.com/watch?v=yeEZL9aD4QU Mka troche dłubnieta ale i tak ma mniejsza moc niz AMG, no i to jest Sklasa tak wiec troche ciezsza niz e60

[ Dodano: 27 Listopad 2007, 14:25 ]
PS, zacytuje pewnego pana "nie wazne jaki masz samochod M5 i tak jest szybsze" Jeremy Clarkson

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 17:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
A ja wybrałbym E46 M3. :cwaniak:

Generalnie w tej ankiecie nie leży mi silnik, bo Diesla nie chcę i koniec. Gdyby jednak wybierać stylistykę, to z całym zamiłowaniem do BMW wybrałbym nową C-klasę, bo jest po prostu piękniejsza.

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 17:50 
Częsty bywalec

elebele tutaj nie jest mowa o CL-u stonesa tylko o nowej styslistyce aut
niestety bmw sie to nie udaje (wyjatek e60) w przeciwenstwie do mercedesa

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 18:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
E tam.. "nie udaje" od razu. CSa to bym łyknął. Ostatecznie nawet serię 1 coupe (sic!).
Nie bijcie, ale nie jest aż tak zła. W połączeniu z 3.0 można nieźle wymiatać. No i podkreślam słowo "ostatecznie" - np jak by nie istniało E46 ;]

Poza tym BMW nie miało chyba aż takich wpadek stylistycznych jak MB z modelem "okularnik" czy Jaguar z S-Type. Chociaż..

Jest jeden model, który uważam za wpadkę (a właściwie pewną wersję pewnego modelu). Jednak mamy takie autko na forum, więc cicho. ;]

Ostatnio edytowano 27 listopada 2007, 18:23 przez ULLISSES, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 18:31 
Zacna persona forum

612 konnego CL`a zdisował nawet Clarkson i podał jako przykład głupoty w dążeniu do mocy absolutnej... której i tak się nie da wykorzystać.

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 19:19 
Forumowicz

Moje BMW: W202 '96
LOL, co Wy tak tego Clarksona przytaczacie? to jakiś guru motoryzacyjny? nie, zwykły facet, który ma gadane.

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 19:40 

wlasnie przebrnalem przez 3 strony i jedno ALE!!! niestety ale BMW nie produkuje auta konkurujacego z nowym CL ani pod wzgledem osiagow ani pod wzgledem gabarytow. wkoncu 6 to jedynie 5 Coupe a nie 7 jak to ma miejsce w przypadku CL'a zbudowanego na podwoziu S-Klasy...niestety LIFE IS BRUTAL. MERCEDES WINS!!!!!!!

niestety ale 6 to mała popierdółka w porownaniu do CLa

Ostatnio edytowano 27 listopada 2007, 19:45 przez Kornelio, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 19:59 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
a ja mialem e220cdi i nie polecam tego modelu,nie polecam kazdego nowego mercedesa... wole bmw...z moich znajomych ci ktozy mieli w220 wszyscy przesiedli sie na e65 , wiekszosc na 730d

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 20:04 
Zacna persona forum

Jak widać powoli Mercedes zyskuje przewagę nad BMW - stylistycznie już je prześcignął o lata świetlne, gamą modeli też... silniki minimalnie odstają, ogólnie rzecz biorąc BMW coraz bardziej daje d. :zalamany: i to pod każdym względem i jakieś Mki go nie uratują jak tak dalej pójdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 20:06 

MAJSU_WuWuA napisał(a):
Jak widać powoli Mercedes zyskuje przewagę nad BMW - stylistycznie już je prześcignął o lata świetlne, gamą modeli też...

ojj gamą modeli to nie mamy co porównywać zbytnio...

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 20:09 
Przyjaciel forum

Papa Smerf napisał(a):
LOL, co Wy tak tego Clarksona przytaczacie? to jakiś guru motoryzacyjny? nie, zwykły facet, który ma gadane

Generalnie lubie tego osobnika, guru motoryzacyjnym napewno nie jest, ale pojezdzil w swoim zyciu autami na ktore my mozemy sie poslinic i popatrzec na monitorze albo plakacie,tak wiec pojecie jakies ma i moze porownac auta o ktorych my mozemy sobie po teorytyzowac, a ze do tego ma gadane i wg mnie dobre poczucie humoru to tym lepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 20:13 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
z nowych bmw tylko 6er mega mi sie podoba :)

(tak chcialem tylko dodac)

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2007, 23:09 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Santino napisał(a):
cyferki cyferkami ale wydaje mi sie ze M5 miała by polot z V12 AMG. przy takiej mocy kilka koni w tą czy w tamta juz nie robi wielkiej roznicy.
na szybko znalazlem filmik z tuba http://www.youtube.com/watch?v=yeEZL9aD4QU Mka troche dłubnieta ale i tak ma mniejsza moc niz AMG, no i to jest Sklasa tak wiec troche ciezsza niz e60

[ Dodano: 27 Listopad 2007, 14:25 ]
PS, zacytuje pewnego pana "nie wazne jaki masz samochod M5 i tak jest szybsze" Jeremy Clarkson

Santino, moze wielki Clarkson ma problemy z matmą i obsługą GPS, a do tego ma daleko do jakiegos dobrego toru, gdzie mozna takie wozki wyprobowac , ale niemiaszki bynajmniej i zarowno np SL 65 AMG jak i M6 były mocno testowane. Przykładowo na torze NArdo - vmax M6- 309 km/h, SL 65 AMG- 338 km/h ...a roznica w czasie przyspieszenia 0-300 km/h była ogromna .
Przytocze wyniki, jakie otrzymano , poza vmax, ktorą wpisałem wyzej

0-100- M6 - 4.2 , SL 65 - 4.2 s
0-200- M6- 13.2 , SL 65 - 12,0s
0-300- M6- 51.1 , SL 65- 31.7 s

widac,ze roznica w przyspieszeniu 200-300 jest KOLOSALNA . I prosze, nie piszcie ,ze SL 65 słabo hamuje, albo przewroci sie na zakrecie....

MAJSU_WuWuA napisał(a):
612 konnego CL`a zdisował nawet Clarkson i podał jako przykład głupoty w dążeniu do mocy absolutnej... której i tak się nie da wykorzystać.

a 1001 konnym Bugatti Veyronem sie podniecał ...bardzo ciekawy przykład konsekwencji rozumowania ....

Papa Smerf napisał(a):
LOL, co Wy tak tego Clarksona przytaczacie? to jakiś guru motoryzacyjny? nie, zwykły facet, który ma gadane.

Zwykły facet. Dokładnie. Ma super prace, ma duzo kasy , popularnosci i NIE MA monopolu na racje.

Śmieszy mnie,jak tu nikt nie rozumie o czym pisze Stones. PAdały jakies śmiszne zarzuty o megalomanii, o wychwalaniu swego..tak trudno zrozumiec o czym pisał ?
Chodzi o przewage jaką ma DZIŚ MB jesli chodzi o silniki dwunastocylindrowe.

A ta przewaga zaczeła sie od 1991 roku. Nie licząc silniczka S70/3 z McLarena F1 .

Kiedys czytałem wywiad z Bovensiepenem z Alpiny....pytali go ,czemu B7 ma 4.4 V8 a nie V12...wiecie co odpowiedział ? "Musielismy wziaść stare , dobre 4.4 bo N73 po prostu nie daje sie przystosowac do doładowania.."

A dzis nawet wyśmiewane VW ma przewage nad BMW, montuje swoje doładowane W12 do Bentleya GT i w jego najnowszej wersji moze smiało rywalizowac z CL 65 AMG ....

Takze w klasie V12, ktorą BMW samo zapoczątkowało w 1987 roku, teraz auta z Bawarii nie wiodą prymu.

A szkoda, wielka szkoda.

Ktos pisał ,ze dziecinnym podejsciem do motoryzacji jest zwracanie uwagi na moc…
Cóż , chyba cały swiat jest dziecinny bo auta sa z dekady na dekade coraz mocniejsze i szybsze…

Ostatnio edytowano 27 listopada 2007, 23:11 przez Frank, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1