Hipek napisał(a):
Leo napisał(a):
Hipek takie pytanie mam do Ciebie bo czegoś bardzo nie rozumiem? Czy ty uważasz że ja jakiś nietomny albo nieogariety w temacie jestem? Myślisz że jednym e46 m3 które obecnie w firmie mam jeździłem z smg? Najeździłem się wszystkimi emkami z serii "e" po różnych naprawach itd, robilem zakleszczone smg w m6 i m5... w e36 robilem smg które przywieźli z Warszawy bo nikt nie mógł dojść do ładu z nim (wbijało biegi w przeciwne strony).... Także mogę powiedzieć że na tych skrzyniach zjadłem zęby.... Do czego jednak zmierzam: dla mnie (w mojej ocenie i własnej opinii) skrzynia smg w e46 to klops tak jak w e36... Wyrywa podłogi, rozpieprza napędy a wcale jakaś hiper szybka nie jest... SMG w m5 jest już zdecydowanie inaczej pracującym układem hydraulicznym, precyzyjniejszy itd....
Cóż za ekscytacja. To co ja uważam zachowam dla siebie....nie będę siał populizmu jak Ty. Idę do swojej piaskownicy bo chyba SMG mi się skleszczyło.
Chyba Ty się właśnie ekscytujesz tym co masz, co wiesz i samym sobą

Próbujesz mi wyjaśnić jak wspaniałą skrzynią nie jest smg gdzie ja mam swoje wyrobione zdanie poparte doświadczeniem, więc nie rozumiem po co to?
piszesz: "Pisanie, że SMG to kibel na podstawie jakiegoś egzemplarza, którego masz na warsztacie to przesada." sugerując mi tym samym że przejechalem sie jakas tam emka z (pewnie w twoim mniemaniu) zajechanym smg i wypowiadam sie w temacie.
"Tak czy inaczej jeśli się o tą skrzynię dba i użytkuje jak należy jest bardzo fajna.." co masz na myśli użytkuje jak należy? Rozgrzewasz w niej olej jak w automacie? Olej zmieniasz co 10 tys jak w silniku? Na prawdę nie rozumiem jak chcesz o nią dbać? A może jej nie wstawiasz?
"Leo do SMG się trzeba przyzwyczaić i nauczyć się tym jeździć." do wszytskiego jak się przyzwyczaisz to wydaje Ci się że jest bardzo fajne bo to ogarniasz i potrafisz przewidzieć zachowanie, to samo jest z nauką jeżdżenia....
Możesz iść do piaskownicy rozkleszczać swoje smg, nie zabraniam, nie wyganiam, ale nie ja zadzieram tu nosa i próbuje kogoś nawrócić

Wujekwalduś chodziło mi o szybkość i precyzje w samej pracy smg kopie w tyłek aż miło i przeciaga biegi jak jedzie się spokojnie, przy spokojnej normalnej jeździe wbija te biegi bardzo nerwowo.... to miałem na myśli