Jest w dyfrze, tutaj jakiś obrazek z google, gdzie go widać:
http://s695.photobucket.com/user/Zer0-J ... 0.jpg.htmlJak spojrzysz z tyłu auta, to nie sposób go nie zauważyć. W końcu to chyba jedyny czujnik w tamtej okolicy

.
Ale jak Ci się świeci ABS, to raczej któryś z tamtych czujników. U mnie w prawdzie problemu z nimi nie było, ale jak próbowałem dojść o co chodzi z tym odcięciem, to mi jeden znajomy powiedział, że ABS też może ten efekt powodować. Generalnie jakiś rąbnięty niemiec wymyślił, ze jak jakikolwiek czujnik prędkości daje błąd, to po przekroczeniu 100 km/h przestawiamy odcięcie na 5500

. Najlepsze jest to, ze na urządzeniu diagnostycznym miałem tylko błąd "speed sensor". I weź tu dojdź który. Ale że mi ABS działał, to wydedukowałem że w dyfrze

Sygnał z czujnika dyfra leci standardowo najpierw do prędkościomierza, a potem wychodzi z prędkościomierza do ECU. Ten wyjściowy (z prędkościomierza do ECU) mam odpięty i przylutowany bezpośrednio do wejściowego (z czujnika do prędkościomierza). Dzięki czemu sygnał z czujnika leci bezpośrednio do ECU. Zrobiłem to w grudniu zeszłego roku i od tamtego czasu problem nie powrócił (odpukać).