Zimny napisał(a):
Kto to napisał i chce uczyć innych?
W klasach 4-6 podstawówki widzę dość mocno wagarowałeś, bo Ty nadal chyba uważasz, że nie wiem po co się leje do zbiornika paliwo?
A więc wytłumaczę Ci to na przykładzie 330d po sofcie na 280KM. W takim aucie, samo podniesienie doładowania, bez ruszania dawki paliwa (!) jest w stanie wygenerować większą moc. Zadziwiające, co? A teraz ZADZIWIĘ Cię jeszcze bardziej... Jeśli robisz soft u DOBREGO tunera, to zbudowany jest on wielopoziomowo tak naprawdę, bo dawki podnoszone są wraz z naciśnięciem potencjometru (czyt. pedału gazu) i tak naprawdę możesz używając gazu 0-50% powiedzieć, że jeździsz praktycznie seryjnym autem.
Dlatego za dobry soft się płaci. Nie robi się tego % bla bla bla, tylko należy obrobić kilka map, ustawień nie mówiąc już o dawkach i tak dalej.
Z ciekawostek - u mnie w ostatnim sezonie, czyli zeszłym - pedał gazu ustawiony był tak, że przy wciśnięciu ~40-50% miałem już dawki 100%
Ale uwierzcie, rekacja na gaz przy przepięciu - niesamowita
Co w połączeniu ze strzałem na przepięciu robiło wow 
A co do spalania, przychylam się do opinii
Czarny napisał(a):
bo z doświadczenia wiem, że ten styl jazdy u różnych ludzi- prawie nigdy nie jest taki sam
Przykład - moja kochana kobieta wsiadając do mojej 320Cd potrafiła spalić po mieście tyle co ja w trasie jadąc oszczędnie

Naprawdę... Nigdy nie zrozumiem jak ona to robiła
Czarny napisał(a):
Wiesz co, dla mnie taki np. deejeys, mimo, że czasami lekko kłamie (nieświadomie )
Ekmh?

Ja nigdy nie kłamie, co najwyżej naginam lekko prawdę

A tak serio to nie wiem o czym mówisz

Czarny napisał(a):
grzeszak, heh w sumie każdy, nawet my mając 2 inne auta z zestawienia- wskazujemy na 330d po lifcie hehe
Bo jak kupi takie auto w dobrym stanie to tak naprawdę tylko tankuje i lata. Lajtowy softcik na 250-260hp jak nie potrzebuje killera, płaski Nm, żeby sprzęgło obecne sobie śmigało i te 3tyś zł leżało na rachunku bankowym i tyle w temacie...
Aczkolwiek ostatnio dużo jeżdżę benzyna+gaz i przyznam szczerze - potwierdzam słowa
Szczurek1986 i wielu innych - jak jest dobra instalacja to ten gaz jest po prostu świetny i nie ma z tym problemów. Raz się wydaję kasę a potem przy tankowaniu oszczędza

Ale M54B30 z gazem nie jeździłem, nie miałem styczności jakoś - więc nie będę na ten temat się wypowiadał.