Witam wszystkich forumowiczów.

Ostatnio dużo się naczytałem o różnych ciekowostkach o BMW i postanowiłem dołożyć BT w postaci parrot CK3000 wraz z działaniem z kierownicy. Szukając na ten temat informacji natknąłem się na nawigacje, moduły, wgrywanie map i softów. Okazało się, że u mnie siedzi moduł MK4. Poniżej screen z moich ustawień, wraz z wgranym teraz softem (od nowości, 2003 roku).

Tak sobie pomyślałem, że fajnie byłoby wymienić moją małą navi na 16:9. Dodatkowo poczytałem i wieści, że na MK4 działa tryb 3D jeszcze bardziej mnie nakręciły. Okazało się, że można wgrać nie tylko polski język, ale i polskiego lektora. Tu pojawia się kilka pytań. Znalazłem co nieco informacji w sieci, jednak chciałbym to wszystko sprostować.
Wiem już, że w celu zmiany na dużą navi muszę przeprogramować swój moduł tak by działał w kolorze, chodzi głównie o podmianę pliku bootującego, aby ładował nawigację w kolorze.
Jednak tu się moja wiedza kończy i zaczynają domysły. Oprócz oczywiście samego wyświetlacza co musiałbym jeszcze dokupić, żeby wszystko działało jak należy? Gdzieś czytałem, że ktoś dodatkowo kupował moduł radia BM54, czy to jest konieczne, czy posiadam już coś takiego u siebie? Wiem tylko, że to jest za tylnymi fotelami w bagażniku po lewej stronie, jednak nie sprawdzałem jeszcze u siebie organoleptycznie czy jest czy nie.
Dodatkowo pytanie o wiązkę. Czy ta co mam podejdzie, czy trzeba coś zmieniać? Dodam, że zmieniarkę na 6 CD mam.
I jeszcze pytanie bonus.
Jaki kabel muszę kupić, by działał mi BT CK3000 z kiery? Do tego monochroma co mam to 17pin, a do 16:9 40pin? Niestety nigdzie nie udało mi się znaleźć informacji o ilości pinów w konkretnych radiach.