Kubenzy napisał(a):
Moim zdaniem gadżety typu mp3 czy zdjęcia, gierki i inne pierdoły są nieprzydatne i bezsensowne. Telefon komórkowy jest do tego, żeby dzwonić i wysyłać smsy!
Rozumiem że Twoim marzeniem jest mieć kieszenie wypchane: telefonem, aparatem, odtwarzaczem Mp3, nawigacją, notatnikiem z długopisem, laptopem do maili i internetu, a także kalendarzem A5?
Ja mam Nokie E61 bez i (bez aparatu - niestety) i korzystam oprócz dzwonienia i pisania smsów z wielu innych aplikacji,
-mmsów (dostaję np. foto czegoś z pytaniem czy jest OK),
-robienie i wysyłanie fotek np. przed zakupem zabawki dla siostrzeńca, czy przypadkiem siostra mu nie kupiła, foto glazury, elewacji, lampy czy kanapy w sklepie... itp. (tu ubolewam bo musi je robić osoba towarzysząca i mi przesyłać przez BT)
-odtwarzacza MP3, jak np miałem prace domowe na zewnątrz do słuchania muzyki - ten kto czasami coś działa przy domu wie jak czas szybko leci przy muzyce)
-notatnika - często notuję sobie różne rzeczy, od listy zakupów, kodu jakiegoś towaru do kupienia, ceny z marketu, czy w sklepie z częściami, jak mi facet mówi co ile u niego kosztuje...
-kalendarza- ustawiania przypomnień np. o wizycie u dentysty
-internetu, dla sprawdzenia cen Allegro, adresu firm, telefonów do firm
-nawigacji GPS - wiadomo do czego
-dyktafonu - ktoś mi dyktuje adres czy telefon, to nie muszę -np.prowadząc kombinować, tylko naciskam guzik nagrywania...
-Bloetooth - do komunikacji z odbiornikiem GPS, laptopem...
Nie wiem jak Wy, ale dla mnie telefon to nie tylko dzwonienie i pisanie smsów, a bardzo poręczne narzędzie, którego używam i podczas pracy, hobby, a także podczas zwykłych obowiązków codziennych.
A jeżeli ktoś uważa że to wszystko jest nieprzydatne.... Po prostu z udogodnień trzeba się nauczyć korzystać.
Na pewno następny telefon jaki kupię będzie miał klawiaturę QWERTY i aparat

a czy to będzie Nokia czy co innego - nie wiem.
Nokia E61i i E61:
[ Dodano: 15 Grudzień 2007, 21:14 ]Apropos telefonu: ktoś powie że wielki - bzdura, jest cienki i wygodniejszy od np. 6230: do noszenia w dżinsach - nie wypycha kieszeni bo jest płaski i do noszenia w kieszonce koszuli - cienki, nie obraca i nie klinuje się jak 6230, nie wyciąga koszuli bo nie jest ciężki, w garniturze nie widać nawet w zewnętrznej kieszeni