BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: nokia 7380
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 16:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
witam mam do was pytanie czy ktos mial stycznosc z telefonem nokia 7380? bardzo mnie zaciekawil ten fon jest on dosyc egzotyczny :P najbardziej podobaja mi sie jego rozmiary
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 16:48 
Forumowicz

Moje BMW: W202 '96
jak reszta Nokii, dziadostwo :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 16:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E61 535D LCI
Kod silnika: M57N2
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=164424
Papa Smerf :kijemgo:

Nokia jest bezapelacyjnie najlepsza w obsłudze. Miałem parę roznych telefonów w tym kilka motorolii i po powrocie do nokii (N80) stwierdzam ze jest najlepsza :)

Jesli chodzi o ten telefon to raczej bedzie niepraktyczny. No chyba że TYLKO dzwonisz.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 17:02 
Forumowicz

Cytuj:
Nokia jest bezapelacyjnie najlepsza w obsłudze
Pobaw sie jakims nowym SE, to zobaczysz :) Miałem N73, kupilem W950 i N73 to mu w niczym nie dorównuje.. :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 17:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E61 535D LCI
Kod silnika: M57N2
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=164424
Walkmany są fajne, fakt.
Dużo słyszałem o tym że w SE lubią się joystiki psuc :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 17:55 
Forumowicz

racja, ale to w starszych. W N73 jak najbardziej, tez sie psuje.
a w nowych SE nie ma dżojstików

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 18:33 
Zacna persona forum

tomash86 napisał(a):
SE lubią się joystiki psuc

No za SE już to się chyba będzie ciągneło!
Miałem ostatnio dylemat SE czy Nokia i wybrałem Nokie! Ale nie wiem czy dobrze zrobiłem!
Co do intuicyjnej obsługi to nokia może ma intuicyjną obsługę jak się miało wcześniej nokie!
Miąłem kiedyś Siemensa i tam mnie zaskoczyła intuicyjność Menu teraz w noki się gubie!

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 19:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: 323i
Kod silnika: M52TuB25
Nokia wymiata, miałem kilkadziesiąt modeli nokii i wszystkie były świetne. Najlepszą była oldschoolowa 3310. Obecnie używam 6060 i mi wystarczy. Moim zdaniem gadżety typu mp3 czy zdjęcia, gierki i inne pierdoły są nieprzydatne i bezsensowne. Telefon komórkowy jest do tego, żeby dzwonić i wysyłać smsy! I tu nokia nie ma sobie równych. Żaden SE, Siemens (najgorszy z szitów moim zdaniem) samsung, sagem, motorola, czy inne ścierwo nie jest tak świetny i prosty jak nokia. Chociaż ten 7380 to dziwny wynalazek... nie miałem jeszcze z nim styczności.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 20:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
Kubenzy napisał(a):
Nokia wymiata, miałem kilkadziesiąt modeli nokii i wszystkie były świetne. Najlepszą była oldschoolowa 3310. Obecnie używam 6060 i mi wystarczy. Moim zdaniem gadżety typu mp3 czy zdjęcia, gierki i inne pierdoły są nieprzydatne i bezsensowne. Telefon komórkowy jest do tego, żeby dzwonić i wysyłać smsy! I tu nokia nie ma sobie równych. Żaden SE, Siemens (najgorszy z szitów moim zdaniem) samsung, sagem, motorola, czy inne ścierwo nie jest tak świetny i prosty jak nokia. Chociaż ten 7380 to dziwny wynalazek... nie miałem jeszcze z nim styczności.

pierwszy raz muszę sie z Tobą zgodzić ... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 21:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Borsuk napisał(a):
pierwszy raz muszę sie z Tobą zgodzić ... ;)

heh..........telefony czasami zmieniam (srednio raz na rok :))) ), ale jakoś zawsze wracam do nokii :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 21:11 
Uzależniony od forum :)

Kubenzy napisał(a):
Moim zdaniem gadżety typu mp3 czy zdjęcia, gierki i inne pierdoły są nieprzydatne i bezsensowne. Telefon komórkowy jest do tego, żeby dzwonić i wysyłać smsy!

:zdziwko: :zdziwko:

Rozumiem że Twoim marzeniem jest mieć kieszenie wypchane: telefonem, aparatem, odtwarzaczem Mp3, nawigacją, notatnikiem z długopisem, laptopem do maili i internetu, a także kalendarzem A5? :rotfl:

Ja mam Nokie E61 bez i (bez aparatu - niestety) i korzystam oprócz dzwonienia i pisania smsów z wielu innych aplikacji,
-mmsów (dostaję np. foto czegoś z pytaniem czy jest OK),
-robienie i wysyłanie fotek np. przed zakupem zabawki dla siostrzeńca, czy przypadkiem siostra mu nie kupiła, foto glazury, elewacji, lampy czy kanapy w sklepie... itp. (tu ubolewam bo musi je robić osoba towarzysząca i mi przesyłać przez BT)
-odtwarzacza MP3, jak np miałem prace domowe na zewnątrz do słuchania muzyki - ten kto czasami coś działa przy domu wie jak czas szybko leci przy muzyce)
-notatnika - często notuję sobie różne rzeczy, od listy zakupów, kodu jakiegoś towaru do kupienia, ceny z marketu, czy w sklepie z częściami, jak mi facet mówi co ile u niego kosztuje...
-kalendarza- ustawiania przypomnień np. o wizycie u dentysty
-internetu, dla sprawdzenia cen Allegro, adresu firm, telefonów do firm
-nawigacji GPS - wiadomo do czego
-dyktafonu - ktoś mi dyktuje adres czy telefon, to nie muszę -np.prowadząc kombinować, tylko naciskam guzik nagrywania...
-Bloetooth - do komunikacji z odbiornikiem GPS, laptopem...

Nie wiem jak Wy, ale dla mnie telefon to nie tylko dzwonienie i pisanie smsów, a bardzo poręczne narzędzie, którego używam i podczas pracy, hobby, a także podczas zwykłych obowiązków codziennych.

A jeżeli ktoś uważa że to wszystko jest nieprzydatne.... Po prostu z udogodnień trzeba się nauczyć korzystać. :D

Na pewno następny telefon jaki kupię będzie miał klawiaturę QWERTY i aparat ;) a czy to będzie Nokia czy co innego - nie wiem.

Nokia E61i i E61:

Obrazek

[ Dodano: 15 Grudzień 2007, 21:14 ]
Apropos telefonu: ktoś powie że wielki - bzdura, jest cienki i wygodniejszy od np. 6230: do noszenia w dżinsach - nie wypycha kieszeni bo jest płaski i do noszenia w kieszonce koszuli - cienki, nie obraca i nie klinuje się jak 6230, nie wyciąga koszuli bo nie jest ciężki, w garniturze nie widać nawet w zewnętrznej kieszeni :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 22:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: 323i
Kod silnika: M52TuB25
KotSylwester napisał(a):
Ja mam Nokie E61 bez i (bez aparatu - niestety) i korzystam oprócz dzwonienia i pisania smsów z wielu innych aplikacji,

Ja tylko dzwonię i tyle. Nie mam innych potrzeb. Po prostu. Mam odtwarzacz mp3 creative (polecam), mam aparat olympusa (tez polecam) i to mi wystarczy. A jako notatnik kartka i długopis. Telefon to telefon - klasyka i styl w jednym - nokia. Od reszty jest komp.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2007, 23:36 

Kubenzy napisał(a):
Mam odtwarzacz mp3 creative (polecam), mam aparat olympusa (tez polecam) i to mi wystarczy. A jako notatnik kartka i długopis. Telefon to telefon - klasyka i styl w jednym - nokia. Od reszty jest komp.

Ja nie zawsze noszę plecak przy sobie... :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2007, 00:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
Kubenzy napisał(a):
Ja tylko dzwonię i tyle
ja tez tyko dzwonie wole pogadac niz pisac sms najwazniejsza jest w telefonie bateria jego rozmiary no i wyglad ale to dodatkowy bonus a reszta dodatkow typu mp3 net czy wypasiony aparat jest mi nie potrzebny ale tez musze przyznac racje kotu bo aparat sie czasem przydaje a takie dodatki jak wymieniales notatnik dyktafon itp o ma wiekszosc tel, co do marki to tylko nokia mialem pare innych ale juz nigdy ich nie bedzie z nokia jest jak z bmw raz sprobujesz i juz nie chcesz nic innego :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2007, 00:25 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
lolejko napisał(a):
nokia może ma intuicyjną obsługę jak się miało wcześniej nokie!

Miąłem kiedyś Siemensa i tam mnie zaskoczyła intuicyjność Menu teraz w noki się gubie!

hehehe dokladnie Lolejko :)

Ja mialem kiedys tylko siemensy, ale skonczyly sie na modelu S55, a potem firma przestala istniec po wykupieniu przez Benq tajwańskie.
Ale np. to jak dzialal C25 to kosmos nieosiągalny wtedy dla Nokii !
Naciskając coś na klawiaturze komórka jakby sie domyślala co chcemy robić i klawisze funkcyjne potrafily przybierać różne funkcje, baja.
A S25 to zabijal wszystko wokól, byl jak S-klasa hehehe, zadna Nokia nawet nie byla w poblizu jego mozliwosci.

Teraz mam PocketPC z funkcją dzwonienia, i zacząlem uzywać różnych funkcji, jak robienie notatek, list roznych rzeczy - jak lista zakupoów czesci :)
Mam pogodynke nawet, dokladniejsza niz w TV :) wszyscy mi trąbili ze snieg od wtorku, a moje komórkowa pogodynka, ze nie ma sniegu.
No i miala racje :)
Informuje że do środy w W-wie śniegnie bedzie padal, bedzie bardzo slonecznie, choć nie za cieplo :hyhy:

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2007, 00:46 

Boogie napisał(a):
siemensy, ale skonczyly sie na modelu S55, a potem firma przestala istniec po wykupieniu przez Benq tajwańskie.

No nie.. to sie dowiedziałem że nie ma już firmy Siemens???? To chyba Siemens wykupił Benq, a potem wycofał się z rynku kom???

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... 72540.html

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2007, 03:21 
Częsty bywalec

ja miałem juz dosyc duzo modeli telefonow tak samo jak i rozne marki ...

Siemensy .. dosyc fajne byly nawet starsze .. chodz sie lubialy zwiesic...
motorole.. wogole nawet szkoda komentowac :)

no i Nokia...

tutaj 6230i .. chyba jest jedna z lepszych telefonow jaki byl od czasu 3310 ... Mocny dobry telefon ... upadki dla niego to nic ...

6280 ... telefon tez dosc dobry jezeli ktos nie lubi zbednych rzeczy ... jakichs bajerow itp ..

i aktualnie mam E65 ... jak narazie dobrze sie sprawuje .. i symbian nawet ktory w nim jest chodzi dosyc szybko wiec nie mozna narzekac....

aaaa jak tym sie dzwoni wogole :zdziwko: ?

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2007, 09:09 
Forumowicz

jeden minus tych z bajerami to ,to,że jeśli "normalnie "korzystamy z bajerów bateryjka siada szybko,mam stycznośc obecnie z Nokią N95 -max co 3 dni/do ładowania,2 sztuka to Nokia 2310 -i ze sporadycznym używaniem radia starczyła oststnio na 8 dni

p.s. coś mi się wierzyć nie chce,że do tych bardziej wyposażonych telefonów nie mogą zrobić lepszych "baterii"

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2007, 09:14 

Ja rozwiązałem problem inaczej.. w ogóle nie muszę pamiętać o ładowaniu tel... Ponieważ korzystam z GPS-a a czasem z wbudowanego głośnomówiącego, to mam uchwyt do szyby a do niego ładowarkę na stałę wpiętą. Więc wsiadam - klik, wysiadam - klik. Dopiero jak jestem na chorobowym tydzień to raz ładowałem :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 grudnia 2007, 12:58 
Częsty bywalec

Dokladnie Kocie.. sam mam system glosno mowiacy w samochodzie... i to ze w samochodzie jestem bardzo dlugi czas to tez juz po tym moge zapomnac o ladowaniu .. odruchowo telefon laduje w uchwycie ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1