Witam.
Mam taki problem:
Po odpaleniu silnika wszystko jest ok lecz po delikatnym dotknięciu gazu odrazu zapala sie kontrolka "EML" na tablicy (wiem ze to cos zwiazane z elektroniczną przepustnicą gazu..) wtedy komputer przełancza sie w tryb awaryjny bo rekcja na nacisnięcie pedału gazu jest o jakieś 70% gorsza niz normalnie.. co prawda silnik równo pracuje itp. ale mocy niema prawie wogóle

miałem juz wczesniej ze 3 - 4 razy taki problem ale w wiekszosci przypadkow po wylaczeniu i wlaczeniu silnika wszystko bylo ok.. Wczoraj wieczorem kiedy wracalem do domu nagle zapalila sie znowu ta kontrolka, prubowałem włączac i wylączac silnik ale nic to niedało.. dzisiaj rano to samo znów sie zapaliła jak dotnąłem gazu ale gdy stanąłem na światłach postanowiłem jeszcze raz wyłączyć/włączyć silnik i o dziwno tym razem kontrolka sie niezapaliła.. auto miało odpowiednia moc, reakcja na gaz tez była prawidłowa.. przejechałem około 30 km i znowu sie zaświeciła no i tak juz zostało

Czy ktoś wie co moge zrobić (oprucz pojechania do serwisu) żeby wszystko działało prawidłowo i kontrolka sie niezapalała?
auto to: bmw e46 m3 (2003r.)
Bede bardzo wdzieczny za wszelkie rady i za poświecony czas.
pozdrawiam