pawelos666 napisał(a):
pawelos666 napisał(a):
wg mnie to nie sa ani wtryski ani turbina, a przynajmniej na ten moment bym jej nie wyjmowal nie majac pewnosci co do tego co napisalem wyzej
no stary jak to ma jechac... jak wstaje przy 2300, u mnie wstaje przy >1500
odlaczales egr i turbina pompowala ok ale od 2700obr

przeplywke sprawdziles? i podcisnienia manometrem? jakies bledy ma? nic z kompem nie grzebane?
moze osprzet silnika nie chula z tym sterownikiem, zacznij od tych podcisnien i przeplywki, jak nic nie da to zajalbym sie sterownikiem silnika
sprawdz parametry pracy takiego samego silnika ktory jedzie ok
Jedzie jak kopa

jutro zakładam starą przepływkę... nie przyszedł mi jeszcze zaworek do sterowania turbiną...
Turbinę musiałem zmienić bo to były jej ostatnie chwile przed puszczeniem oleju... była nieszczelność między turbiną a kolektorem i pewnie dlatego gwizdała i wyła jak zła... teraz jest kompletna cisza i czasem coś piśnie powyżej 3500obr.
Ale mimo, że wszystko szczelne to dalej czuć spaliny w kabinie po zatrzymaniu...
Myślę zaślepić EGR wkładając coś między zawór a przewód i chyba wtedy nie wyskoczy błąd?
Nie mam pomysłów bo wszystko sprawdzone i uszczelnione a jedzie jak jedzie...
Ale osprzęt został mój jedynie słupek drugi... czy trzeba by było zrobić remape? A może to jest ku*wa 2.5d i dlatego się tak zachowuje? Gdzie da się sprawdzić jaka to pojemność?
Delikatne liźnięcie softu jest zalecane przy montażu innej turbinki,numery sterownika możesz sprawdzić inpą czy są zgodne z nr przepływki.