BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2007, 16:31 
Forumowicz

Moje BMW: E30 sedan
Kod silnika: M40B16
Od razu mówie ze bedzie długo wiec jak nie chce sie Wam czytac to przejdzie posta niżej :)

Właśnie, co się przejmować. Jeden jeździ BMW, inny Golfem a jeszcze inny Toyotą. Zależy kto czego oczekuje od samochodu i jak bardzo wypchany ma portwel ;) Poziom wypowiedzi poraża bo połowa to dzieci neostrady... ;) Nie ma co się z nimi użerać bo to nic nie da. Ile ja razy słyszałem juz opinię o swoim aucie ze to stary hebel itd. I szczerze? Mam to gdzies :) Może sobie byc i starym heblem (w koncu to '93, :P ), ale jest moj, jezdze nim bo chce. Nie rozumiem co to kogo obchodzi. I porównując komfort, wyposażenie czy trwałość do innych aut - sami wiecie... Przez ostatnie pół roku pracy w warsztacie widziałem tam 3 beemki. W jednej e36 wyciagalem termostat bo sie grzala :hyhy: a w drugiej ustawialem geometrie zawieszenia. I jedna e46 po dzwonie bo wlascicielowi sie nudzilo i chcial troche poszalec :) No i zaszalał, błotnik, maska lampy zderzak felgi do wymiany. Takie to usterki.

Nie bierzmy udziału w tego typu dyskusjach bo nie ma sensu. Oni i tak wiedzą lepiej że nasze auta to złomy, pomimo że wiekszosc z BMW ma tylko wtedy stycznosc jak stoja obok siebie w korku ;)

Ktoś tam mądrze napisał: "BMW to samochód z charakterem, którego można kochać lub nienawidzieć, ale nie da sie przejśc obok niego obojetnie."

W Polsce BMW kojarzy sie z dresami, gangsterami i wieśniakami. Na zachodzie z luksusem, pieniędzmi i prestiżem. To chyba mówi samo za siebie...

I tyle.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2007, 16:48 
Zacna persona forum

Kucu napisał(a):

W Polsce BMW kojarzy sie z dresami, gangsterami i wieśniakami. Na zachodzie z luksusem, pieniędzmi i prestiżem. To chyba mówi samo za siebie...

I tyle.

Nie zbyt precyzyjnie powiedziane... Należałoby dodać STARE BMW... Nowe kojarzy się wszędzie tak samo.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2007, 17:31 
Forumowicz

Moje BMW: E30 sedan
Kod silnika: M40B16
Racja :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2007, 18:14 
Pierwsze kroki

a znacie ten teks "...beebma bawara nowa czy stara....." kogo obchodzi rocznik, BMW to klasa w sobie, to prawda ze sie albo kocha albo niezawidzi, zecza swieta jest to ze o gustach sie nie rozmawia, wiec ignowrujmy te hamskie docinki a moze dzieci NEOstardy na Kalibry sie przezuca, szkoda slow, postow i naszysz nerwow ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2007, 18:28 
Zacna persona forum

Długi85 napisał(a):
kogo obchodzi rocznik

Np 90% kupujących samochód...

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2007, 00:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
Santino napisał(a):
"Mam już dosyć BMW, to są straszne samochody, one są takie głupie - patrzę się na mój samochód - a on strasznie głupi jest! Marzy mi się dacia logan, albo fiat panda... to są cudowne luksusowe samochody! A nie taki złom z tesco jak BMW!"
poziom wypowiedzi poraza :zdziwko:

Ja te słowa odbieram zupełnie inaczej niż Ty. Ja w tej wypowiedzi widzę dużo sarkazmu. Wg mnie autor specjalnie zastosował taki poziom wypowiedzi aby zwrócić uwagę na to, co na tamtym forum jest chwalone, a z czego się szydzi.

Tytuł:
PostNapisane: 23 grudnia 2007, 09:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: 323i
Kod silnika: M52TuB25
MarcinM napisał(a):
w tej wypowiedzi widzę dużo sarkazmu. Wg mnie autor specjalnie zastosował taki poziom wypowiedzi aby zwrócić uwagę na to, co na tamtym forum jest chwalone, a z czego się szydzi.

;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 11:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: 535d
po otwarciu granic przybylo tego wszyskiego, tak jak kiedys bmw bylo mniej spotykane a i ceny byly na innym poziomie to teraz jadac miastem widze co i rusz jakas bejce, oczywiscie przybyla tez cala masa klamotow

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 12:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
arrov napisał(a):
po otwarciu granic przybylo tego wszyskiego, tak jak kiedys bmw bylo mniej spotykane a i ceny byly na innym poziomie
Świeta prawda !! dlatego kupuje e39 po faceliftingu :P :P naprawde bardzo mało jest tych samochodow w szczegolnosci sa to kombi a sedanow bardzoooo mało :P za bardzo sie nie przejmuje tymi wypowiedziami co inni pisza bo wiem ze sa te wypowiedzi przeznaczone do ludzi z buszu ( nie obrazajac tych ktorzy sa normalni) :P Jedzcie na jakas wioche na 1000% zobaczycie Maxi tuning : Golf , BMW, Calibra, rzadziej Astra , Nubira i Lanos :P :wstyd: :wstyd: :wstyd: Ale jak kupie bmw z roku 2001- czy 2002 i ktos mi powie ze mam Dresiarski samochod albo ze stary to go chyba Zabije :mad: :mad: :cenzura: :wsciekly: A przy okazji zecze WSZYSTKIM CEPŁYCH RODZINNYCH I WESOŁYCH ŚWIAT !!!!!!!!! ps. nie pzrejmujcie sie ;) ;) bo nie warto ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 13:03 
Częsty bywalec

Chmielu, zapomniales o legendarnym 126p dalej zwanym viper :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 13:44 
Zacna persona forum

Ale 126p juz niestety powoli zanika :hyhy: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 14:27 
Częsty bywalec

zastapily je golfiny I i II, czasem uno, czasem jakas ascona

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 14:28 
Zacna persona forum

i III Hmm najwiecej widziałem II III Asterów :hyhy: Lasnosow nubir itp..

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 15:05 
Częsty bywalec

to u was bogate towarzystwo, szlachta :hyhy: proponuje zapuscic sie w odlegle od swiata wiochy, tam jeszcze mozna przeniesc sie w czasie o 25lat wstecz :D

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 15:14 
Zacna persona forum

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 grudnia 2007, 16:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
arrov, dokładnie. choć dodam że w trójmieście powoli wracają starzy gracze. 125p, polonezy, zastawy, zaporożce. poza tym w większości przypadków jakie ostanio odnotowałem są to autka w dobrym stanie i duża ich część jeździ na czarnych blachach.

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2007, 23:20 
Częsty bywalec

kaden, zaporozca to juz ho ho dawno nie wiadzialem, o zastawe tez ciezko, ja ostatnio smigalem zukiem :rotfl: brak wspomagania itp mozna sobie bary wyrobic :rotfl: nyski tez cos wyginely, tak samo warszawki, syreny, trabanty, wartburgi, wołgi, gaziki, nivy, garbusy, tavrie, tarpany, moskiwcze, talboty i inne kultowe wynalazki tamtych lat. . . . :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2007, 00:45 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
fakt nyski też dawno nie widziałem ale warszawke, syrene, trabanta, wartburga, nive, garbusa, tarpana, odnotowałem w ciągu ostanich miesięcy na 99%. co najlepsze nie były to jakieś agonalne egzemplarze ale takie w miare przyzwoite. wołge to w sumie widziałem w wakacje jakoś, zieloną, chyba wałkiem malowaną.

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2007, 13:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Ja przynajmniej raz na tydzień widzę czarną Wołgę jak jadę do pracy. Nawet jeśli ktoś nie wie co to za samochód, to i tak obraca głowę...

Jeśli zaś chodzi o rocznik.. ktoś wyżej napisał, że przejmuje się nim 90% ludzi kupujących samochody. A co z pozostałymi 10%? Oni wiedzą że jeździ się samochodem, a nie rocznikiem.
Rozumiem kupowanie np E36 z '92 zamiast '91, aby mieć Vanos w silniku. Ale kupowanie '95 zamiast '92 już nie rozumiem. No chyba że dla kontroli trakcji. Natomiast kupienie nowszego auta z gorszym wyposażeniem tylko dlatego, że jest nowsze, jest dla mnie wielkim nieporozumieniem. Ktoś powie, że nowsze się mniej psuje. Bzdura! Stan auta zależy od jego właścicieli, a nie rocznika. Inaczej samochodów starszych niż 25 lat nie byłoby już na naszych drogach.
Żeby zobaczyć, iż rocznik nie gra roli, wystarczy spojrzeć na serie 6 tutaj na forum. Wiele osób ma samochody nowsze o 5 czy 10 lat nawet, ale myślę że gdyby mieli kaprys/możliwość, to chętnie by zamienili swoje autka na te serie 6.

Mój wujek ma zielone Polo Classic. Gdy on i ciocia usłyszeli, z którego roku jest moje BMW, to się za głowy złapali. Jednak pewnego wieczoru pojechałem odwieźć kuzynkę do domu. Był wieczór, latarnie świeciły, umyte auto stało pod ich domem. Nagle do pokoju wchodzi ciocia i mówi "zastanawiałam się, kto tu przyjechał takim ładnym autem". Podobnie zareagowała kuzynka godzinę wcześniej, gdy podeszliśmy do samochodu, które stało na rynku miasta.

Co do samej marki, to kwestia tego, czy ktoś jechał BMW, czy nie. Jeździłem ostatnio koleżanki Astrą II i w szoku byłem, iż moje E30 prowadzi się o niebo lepiej.

Jeśli zaś chodzi o tuning wizualny, to jałowa dyskusja. Każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje. Kwestia tego, jak ktoś przerabia swój samochód jest podobna do tego, jak się ktoś ubiera. Jedni ubierają się zwyczajnie bez zwracania szczególnej uwagi na firmę czy kolor ubrania. Inni ubierają się tylko w markowe ciuchy - czasami dla jakości, czasami żeby się pokazać. Osobiście mam wstręt do markowych ciuchów, które manifestują się wielkim logo.
Dlatego też podoba się mi fakt, iż moje autko fabrycznie nie miało oznaczeń i obecnie nie ma żadnych poza zaślepką na środku kierownicy. Są osoby, które nie odróżniają samochodów i z powodu panującej w kraju opinii o marce, może się zdarzyć taka sytuacja:
Ktoś podchodzi do samochodu i mówi do mnie, że ładne autko, ładny kolor. Wsiada do środka, widzi logo BMW i nagle na jego twarzy pojawia się niesmak, bo to BMW - "marka dla dresów i wieśniaków".

Kiedyś powiedziałem innej koleżance, że mam BMW a ona na to, że to auto dla wieśniaków. Doszedłem więc do wniosku, że bardzo mi przykro iż ludzi mieszkających w większych miastach nie stać na BMW - że muszą kupować nowe, plastikowe samochodziki z silnikami od kosiarek, bo ich skąpstwo przeważa nad chęcią spełniania marzeń i cieszenia się z życia. Że to, co sądzą zupełnie obcy ludzie jest ważniejsze dla nich, niż to czego sami mogli by chcieć.

Wydaję 400 PLN miesięcznie na gaz+benzynę do samochodu. Owszem, jeżdżę BMW na gazie. Ale żal mi się robi ludzi, którzy mają samochody warte nawet 10 razy tyle co moje E30, pod maską 1.2 lub 1.4 i gadają, jakie to paliwo jest drogie. Podobnie z ludźmi, którzy mówią, że 2.0 to duży silnik i dużo pali, a ich super ekonomiczne 1.6 pali 8-10L na 100km. Tacy ludzie będą mieli Lupo 3L, które prawie nie zużywa paliwa, a i tak nadal nie będą szczęśliwi. Najlepiej by chyba było, jak by ich samochód produkował paliwo zamiast je zużywać.. :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2007, 14:52 
Częsty bywalec

ULLISSES napisał(a):
przynajmniej raz na tydzień widzę czarną Wołgę

ojciec kiedys mial takie autko (wołga m24), wielkie wygodne i prawie jak pancerne, tylko ze w kolorze bialym, chociaz dzisiaj nawet modnym

ULLISSES napisał(a):
Rozumiem kupowanie np E36 z '92 zamiast '91, aby mieć Vanos w silniku. Ale kupowanie '95 zamiast '92 już nie rozumiem
ULLISSES napisał(a):
kupienie nowszego auta z gorszym wyposażeniem tylko dlatego, że jest nowsze, jest dla mnie wielkim nieporozumieniem. Ktoś powie, że nowsze się mniej psuje. Bzdura! Stan auta zależy od jego właścicieli, a nie rocznika

wiadomo ze wyposazenie wplywa na cene auta, chociaz w ostatnich latach wiele opcji wyposazenia spowszechnialo juz na tyle ze nie podbijaja tak bardzo ceny, co do rocznika to nie moge sie tak do konca zgodzic, moze jezeli chodzi o auta starsze to tak, ale jesli mam zamiar kupic w miare nowe auto i z gory wiem ze jezdzic nim bede przez 2 lata to dla mnie jako kupujacego rocznik ma powazne zanczenie, wole kupic auto z 2003r jak 2000/2001 i to z prostej przyczyny, nie strace na jego wartosci az tak bardzo, po drugie bedzie wiecej jak prawdopodobne ze auto bedzie mniej wyeksploatowane, przeciez nie wiesz kto i jak wczesniej go uzywal, i na koniec wlasnie te 90% ludzi bedzie patrzalo i ogladalo przy sprzedazy twoja fure i oni wlasnie nie beda mieli najmniejszej checi przeplacac, co z tego ze ty wiesz w jak dobrym stanie jest twoje auto, albo zjezdzasz z ceny albo zostajesz z autem, te 10% a mysle ze nawet i mniej to koneserzy ale zebyna takiego trafic to najpierw musisz miec niezlego farta i fure tez bo niczym zwyczajnym raczej sie nie zainteresuje. . .

ULLISSES napisał(a):
Wsiada do środka, widzi logo BMW i nagle na jego twarzy pojawia się niesmak, bo to BMW - "marka dla dresów i wieśniaków".

poza opinia obiegowa na temat bmw (najczesciej internet) to osobiscie jeszcze nigdy nie spotkalem sie z taka reakcja. . .

ULLISSES napisał(a):
Kiedyś powiedziałem innej koleżance, że mam BMW a ona na to, że to auto dla wieśniaków.

dziwna masz kolezanke. . . z pewnoscia chodzilo jej o starsze modele BMW. . . bo wiesz dziewczyny w wiekszosci oceniaja auto po tym jaki ma kolor. . .

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1