wandii napisał(a):
Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
W pierwszym poście chcesz remontować silnik a teraz piszesz, że nie wydasz 2500 na remont więc sprawa jest jasna - nie stać Cię na remont m57 i kup sobie padło ze szrotu za wspomniane 1000zł.
Skoro już miałeś 530d to chyba wiesz ile kosztuje ten silnik oraz, że 2500 które jest Twoim maksiumum jak tutaj piszesz to mało na porządny remont takiego silnika, bo tyle zapłacisz za samą regeneracje wtrysków.
Dla mnie śmieszne jest wymienianie takich rzeczy na raty po 1 w miesiącu

świece żarowe też tak sobie raz na kilka tygodni po jednej zmieniasz? Klocki stronami co miesiąc? Opony po 1 nowej co sezon? To jest dbanie o samochód? Skoro nie masz 500zł na naprawę jednego!! wtryskiwacza to lepiej nie dowiaduj się ile kosztuje komplet sprzęgła z dwumasą bo będziesz rok na nie oszczędzał. Ewidentnie kupiłeś sobie auto które jest dla Ciebie za drogie w utrzymaniu. Nie zdziwiłbym się jeśli przez Twoje oszczędzanie na wtryskach stopiłeś tłok i sam się na koszta naraziłeś.
Ja swoje siły mierzyłem na zamiary dlatego nie kupiłem sobie e60 chociaż mnie stać bo wiem, że kupić to nie problem ale utrzymać w przyzwoitym stanie już tak. Dlatego też nie kupiłem sobie diesla bo niestety diesel z CR to nie jest tani wóz w utrzymaniu, wtryski, turbo, dwumas i już połowa wartości auta zostaje u mechanika.
gosciu ląduj na ziemie, poł roku temu kupilem nową chate dlatego nie mialem na wyrzucenie pieniedzy bo musialem zrobic remont i wyposazyc chate ktore poszlo w dziesiatkach tys, co ty piszesz mi w ogole za smieci, nie zarabiam po 6-8tys zeby byc tak rozrzutnym, sa priotytety, nie osmieszaj sie pisaniem o oponach czy swiecach. Zarabiam wystarczajaco zeby bylo mnie stac na porzadny kapitalny remont, ale po prostu nie ma to dla mnie sensu bo auto rynkowo stoi 9-11tys a ja mam wlozyc 2,5tys w same wtryski? człowieku co ty piszesz w ogole, nie bede tym autem jezdzil wiecej niz 2-3 lata wiec jaki jest tego sens, mozesz robic takie rzeczy, czyli wyremontowanie auta i sprzedaz po cenie rynkowej, ale to swiadczy ze masz cos z glowa
pawsss18 napisał(a):
Ja swoje siły mierzyłem na zamiary dlatego nie kupiłem sobie e60 chociaż mnie stać bo wiem, że kupić to nie problem ale utrzymać w przyzwoitym stanie już tak. Dlatego też nie kupiłem sobie diesla bo niestety diesel z CR to nie jest tani wóz w utrzymaniu, wtryski, turbo, dwumas i już połowa wartości auta zostaje u mechanika.
juz wymienialem turbo, w 2-ch m57 zregenerowalem łacznie 5 wtrysków wiec mi nie gadaj człowieku tych bzdur, jakbys w rok włozyl 5tys w auto (w same czesci), to tez bys zrozumial, ze stare auto nigdy nie bedzie nowym, bo po 250-300 tys po prostu juz swoje przejechało, wiec przemysl co piszesz, albo sobie odpusc wypowiedzi w tym poscie, bo zaczynasz mi podnosic cisnienie.
ja chce auto uruchomic i jezdzic nim bez problemu przez 2 max 3 lata i kupic nowsze, jak mam wydac ponad 3tys to kupie inny silnik, wiec daj juz spokoj