BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 17:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] 330d dziwne falowanie obrotów FILM
PostNapisane: 20 stycznia 2016, 13:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Przeszlo calkiem czy czesciowo? Jak czesciowo to moze byc alternator skopany. Nie daje rady ladowac takim pradem...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 stycznia 2016, 13:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 xDA
Kod silnika: M57N
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=150371
Podjade jutro albo w piątek na ten oscyloskop, może coś pokaże z tym alternatorem.

viewtopic.php?f=6&t=150371

PostNapisane: 20 stycznia 2016, 14:23 
Przyjaciel forum

Podjedz w dobre miejsce gdzie zajmuja sie alternatorami, to sprawdza bez zdejmowania.

PostNapisane: 20 stycznia 2016, 17:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57
pawelos666 napisał(a):
bede jechal takie glupie wpisy ludzi jak Ty na tym forum do konca, dlatego ze te silniki roznie pala bez swiec ja jestem tego pewny a Ty Twoje wypociny zostaw dla siebie...
wielokrotnie jezdzilem tymi silnikami majac w nich spalone swiece lub uszkodzone sterowniki i wiem jak zachowuja sie w zime. jak tego nie uświadczyles to pohamuj sie od pisania na ten temat.
ooo żebyś nie zrobił kupy tak jak zawsze,wkońcu zrozumiesz ja ci w tym pomoge,oczywiście świece nie sa potrzebne wykręc i sprzedaj będziesz miał na zeszyty do szkoły
pawelos666 napisał(a):
kilkadziesiat osob posiada te diesla ma popalone w nich swiece i przejezdzilo kilka zim bez wiekszego stresu. i prosze Cie o zamkniecie juz tego tematu
kolejną wizja znafcy próbujesz wcisnąć użytkownikom :rotfl: :rotfl: :rotfl: bez jakicholwiek objawow np.-25,większość wie że jak jest coś zepsute to trzeba naprawić a nie /można jeździć/w Afryce? :rotfl: temat wyjaśnimy do końca sam chciałeś :rotfl:
pawelos666 napisał(a):
pisalismy tez o dolaczeniu akumulatora pod maska czyli o dolaczeniu rownolegle nastepnej baterii, mozesz ja dolaczyc do akumulatora z tylu jak wolisz. napisales ze moze to uszkodzic mostek przypomne tu Twoje posty:

Zimny napisał(a):
"...z tym podłączaniem drugiego aku i sprawdzaniem falowania zrobisz 24v o amperach to już nie wspomnę,żeby Ci się tylko mostek prostowniczy nie wysypał,bo później będzie płacz i zgrzytanie zębów "

czy Ty wiesz wogole kiedy mozna uszkodzic diody w ten sposob? i dlaczego mialoby dojsc do czego?
wyrywasz słowa z kontekstu i myślisz ze jesteś najmądrzejszy :rotfl: sam o to pytałeś gdzie będzie podłączał,ja podałem różne możliwości które wyjaśniłem wcześniej,coż zrobić jak ktoś nie rozumie... :rotfl:
pawelos666 napisał(a):
jakbys przeprowadzal naprawy jezdzilbys czy interesowal sie innymi autami niz swoje to nie pisalbys takich wypocin i wiedzial ze nowsze silniki pala duzo lepiej, pojezdzij sobie nowszymi autami jak masz problem ze zrozumieniem tego tematu.
zal to mi takich ludzi na forum ktorzy robią gnoj i probuja cos udowodnic na podstawie posiadania jednego silnika. kultury odrobine... do innych na forum...te nudne teksciki o żalu, ktore tu sypiesz zachowaj dla siebie. ile Ty tu czasu masz konto? 2 tygodnie?
zapomniałem że wiesz wszystko i nic tak jakbym czytał wypowiedzi średnio inteligentnego szympansa,nie umiesz nic dodac konstruktywnego dla innych?dla forum?,więc nie oceniaj ludzi przez pryzmat swojego nie do końca udanego zwierciadła,może to forum nie jest dla ciebie,zle się czujesz nikt cie tu nie trzyma... :rotfl:
pawelos666 napisał(a):
Zimny napisał(a):
bosniak podgrzewacz możesz odpiąć na próbę po nitce do kłębka

naprawde? jak na to wpadles?
mówili w serwisach :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 20 stycznia 2016, 18:10 
Zacna persona forum

bosniak napisał(a):
Podjade jutro albo w piątek na ten oscyloskop, może coś pokaże z tym alternatorem.
przynajmniej wykluczymy jedną z przyczyn

PostNapisane: 20 stycznia 2016, 18:28 
Przyjaciel forum

Zimny k... nie draz tematu bo nie taki jest problem. Zrob sobie wtryski i kompresje, zainwestuj w akumulator to i Tobie bedzie palic auto w kazdych warunkach polskiej zimy z popalonymi swiecami. Jak masz zjechany motor, jezdzisz na gnojowce to masz ciezko. Pomysl chwilke jaki opor stawia diesel z 6 cylindrami i jaki prad pobiera przy rozruchu.

PostNapisane: 20 stycznia 2016, 18:41 
Zacna persona forum

Stresujesz się i chamsko wyrażasz-nieładnie,tak na szybko coś wyłapałem o kulturze?ty to pisałeś? :rotfl:,zastanawiam się czemu pisałeś pare stron swoich żałosnych wypocin nie wnoszących nic do tematu? :rotfl: słuchaj misiaczku ;) mój się miewa dobrze i nie zaszkodzi mi podzielić się wiedzą z innymi na forum :)

PostNapisane: 20 stycznia 2016, 18:48 
Przyjaciel forum

ja napisalem 1 zdanie ze 3 litrowy diesel nie pracuje rowno przez pierwsze sekundy pracy i ciezej odpala, a Ty temu zaprzeczasz, ze na zimnym jego kultura jest doskonala. niedlugo zaczniesz pisac ze odpala lzej niz 1,5L albo ze pali lzej niz benzyna z mniejsza kompresja

PostNapisane: 20 stycznia 2016, 19:04 
Zacna persona forum

Ja to we wojsku dupa :rotfl: :rotfl:takie przysłowie żeby nie zaczynać od tego zdania, tonący brzytwy się chwyta :rotfl: :rotfl: Przeczytaj ze 100x temat to zrozumiesz/może/ :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 09:29 
Forumowicz

Moje BMW: 335i 4XXkm
Kod silnika: N54B30
Jam ma 330d M57N Eu4 i 318D M47N Eu4 i jedno i drugie chodzi równo po odpaleniu, nawet dziś gdzie rano było - 12 stopni a samochód stał od dwóch dni na dworze :)

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 09:47 
Przyjaciel forum

jak masz swiece ok i mocne akumulatory, dobre paliwo i dobrze dobrany olej z niska lepkoscia, a auta jezdzily przez ostatnie 2 tyg a nie staly, ze slabym aku to nie bedzie do okolo -10 odczuwalnych roznic, ale powyzej -20 bedzie i 330d/530d musi chwilke pochodzic. jak dpf nie ma i kata to tez widac ladne "bąki" trwa to jakis czas. 3 litry jest ciezej odpalic rozrusznik bierze wiekszy prad i silnik ma duzo ciezej po odpaleniu. zalezy to od kompresji i liczby cylindrow, dieslem ciezej krecic ze wzgledu na kompresje. sa tez roznice miedzy M47N a M57/N w cisnieniu i stopniu sprezania przy duzym mrozie widac spore roznice.

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 13:22 
Zacna persona forum

Czy powoli zmieniasz zdanie kolego?chwileczkę mówiłeś przecież że bez świec palą samochody od strzała i to w dużo niższych temperaturach,a teraz nagle są potrzebne?bez katalizatora i dpf-a w każdym jest możliwość że się coś zauważy.Posprawdzać wszystkie rzeczy i pali bezproblemowo.

PostNapisane: 23 stycznia 2016, 14:56 
Przyjaciel forum

Nie nie zmieniam zdania. Pali od strzala bez swiec jak akumulator jest naladowany i auto nie stoi 2 tyg tylko jezdzi. Jak akumulator bedzie mial kapke nizsze napiecie mniejszy prad rozruchowy i swiec nie bedzie sprawnych to ma duzo ciezej odpalic i bedzie slychac ze lapie nie na strzala tylko kapke pozniej temp moze nie byc duza i juz w -5oC bedzie mial ciezej. A jak akumulator jest nabity to i -20 podchodzimy i cyk pali bez swieczek. Popalone moze byc w inpie co sie zdarza czesto polowe 2-3, bo w kazdej tak popalone mają po ponad 10 latach. Nawet jak sa male przebiegi.

Natomiast 3 litry ponizej -20oC bez swiec jak odpali to kopci i niech tylko bedzie lekko nizsze napiecie akumulatora i prad rozruchowy to kreci dluzej i po odpaleniu ponizej -25 ma mega ciezej przez kilka sekund, bąki sa pewne. 2 litry duzo szybciej przechodzi na rowniejsza prace. Mam dwa silniki na tym samym oleju paliwie, akumulatorach, z tymi samymi swiecami i bez dpf. Mialem jakis czas odlaczone sterowniki, popalone swiece, potem zalozone nowe GE102 BERU i widze roznice. Za 3 litrowka ponizej -20 jest chmura jak odpali, w porownaniu do 2.0 litrowki na EU3. Obie na cieplym korekty maja niskie dwulitrowa ma 0,1-0,2 max a w 3 litrowce jak to w 3 litrowce 0,2-0,3 są. I na zimnym po odpaleniu sa duzo wieksze roznice. Jak ktos nie widzi roznicy w odpalaniu no to sorry...

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 21:28 
Zacna persona forum

pawelos666 napisał(a):
Pali od strzala bez swiec jak akumulator jest naladowany i auto nie stoi 2 tyg tylko jezdz
w lecie :hyhy:
pawelos666 napisał(a):
A jak akumulator jest nabity to i -20 podchodzimy i cyk pali bez swieczek
:rotfl: bzdura...
pawelos666 napisał(a):
i swiec nie bedzie sprawnych to ma duzo ciezej odpalic i bedzie slychac ze lapie nie na strzala
to na potwierdzenie tego wyżej :rotfl:
pawelos666 napisał(a):
Natomiast 3 litry ponizej -20oC bez swiec jak odpali to kopci i niech tylko bedzie lekko nizsze napiecie akumulatora i prad rozruchowy to kreci dluzej i po odpaleniu ponizej -25 ma mega ciezej przez kilka sekund, bąki sa pewne. 2 litry duzo szybciej przechodzi na rowniejsza prace
pewne jest to że znów się pogubiłeś,przeczysz sobie :rotfl:
pawelos666 napisał(a):
Mam dwa silniki na tym samym oleju paliwie, akumulatorach, z tymi samymi swiecami i bez dpf. Mialem jakis czas odlaczone sterowniki, popalone swiece, potem zalozone nowe GE102 BERU i widze roznice. Za 3 litrowka ponizej -20 jest chmura jak odpali, w porownaniu do 2.0 litrowki na EU3. Obie na cieplym korekty maja niskie dwulitrowa ma 0,1-0,2 max a w 3 litrowce jak to w 3 litrowce 0,2-0,3 są. I na zimnym po odpaleniu sa duzo wieksze roznice. Jak ktos nie widzi roznicy w odpalaniu no to sorry...
napraw te swoje samochody to ci będą paliły dobrze :D

PostNapisane: 24 stycznia 2016, 23:41 
Przyjaciel forum

naucz sie czytac dokladnie ze zrozumieniem, a nie kopiowac kawalek zdania. to juz sie robi nudne. smietnik z forum sie robi.

nie w lecie tylko cala zime. jak nie odpalasz miesiac to Ci nawet w 0 oC czy -5 nie odpali na szybkiego strzala nawet jak pompka skonczy robote na zaplonie przed paleniem po takim postoju. jak masz aku nabity do 100% to palisz na strzal, ale auto musi jezdzic, max co kilka dni, godzin. o to mi chodzilo. luz porobie te swoje auta :hyhy:

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 21:46 
Zacna persona forum

Zacytowałem twoje bezsensowne wypowiedzi w których gubisz się jak dziecko i próbujesz przekonywać że tak jest robiąc wielki bałagan,prosze nie rob tego więcej :hyhy: Wymyślasz coraz to nowe historyjki/bajki/żeby tylko postawić na swoim to nie to forum tu powinno się pomagać :D Naucz się czytac,analizować a twoja praca obroni się sama.Jak naprawisz swoje auta poczujesz rożnicę :hyhy: ;)

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 22:58 
Przyjaciel forum

Pisz konkrety, albo wcale.

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 23:07 
Zacna persona forum

Dostrzegasz wogóle jakieś róznice?Czekamy na twój film :rotfl:

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 23:17 
Przyjaciel forum

Wyjasnilem chyba juz odnosnie filmu. Prosze zebys przestal trollowac. :)

PostNapisane: 25 stycznia 2016, 23:26 
Zacna persona forum

Z oglądaniem filmu poczekamy łaskawie :hyhy: Dalej nie dostrzegasz że robisz syf? :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1