pavloo napisał(a):
binta napisał(a):
Legia złożyła Rennes propozycję odnośnie wykupienia Grosickiego
ciekawe jak by się odnalazł, sporo transferów i wypożyczek już za nim
zmiany są potrzebne, bo jak patrze na Dudę, Malarza lub fina to mam mieszane uczucia

Czy ja wiem. Odkąd odszedł z Legii, był w 4 klubach. Sion, Jaga, Sivasspor, Rennes. W każdym spisywał się co najmniej dobrze. Skoro grał z powodzeniem w Turcji, a teraz gra we Francji, czy Reprezentacji, to transfer do Legii (tym bardziej, że jest to klub z którego "wypłynął na szersze wody" , a kibice go tu szanują) nie sądzę, by go przytłoczył, albo był jakimś wyzwaniem nie do udźwignięcia. Wręcz przeciwnie. We Francji gra stanowczo za mało, a poprzez częste i dobre występy w Warszawie, prawidłowo przygotowałby się na Euro, i sam "Grosik" o tym doskonale wie

Duda faktycznie cały czas nie jest sobą, od Malarza nie wiem co chcesz. Facet zawsze, gdy wchodzi do bramki gra pewnie i dobrze (no, może poza tą wpadką w Chojnicach). Jeśli chodzi o Fina, to też nie rozumiem w tym momencie Twojego zdania. Na razie 2 razy wszedł z ławki. Daj mu trochę czasu

Jacek napisał(a):
Zależy ile ma jeszcze kontraktu, podejrzewam, że Rennes poczeka do euro żeby więcej na nim zarobić
Jacek - Grosicki ma kontrakt do bodajże Czerwca 2017 roku. W Rennes jak najbardziej go szanują, ale... i tak gra mało. Wypożyczyć go nie chcieli, to rozumiem, ale oferta wykupienia może już zmienić ich zdanie. Po Mistrzostwach zostanie mu jeszcze niecały rok kontraktu, więc to i tak za krótki czas, by żądać później za niego nie wiadomo jakich pieniędzy.
Ps. Ogólnie rzecz biorąc, taki transfer byłby na pewno wielkim pozytywem