BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 13:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: BMW Z4 E89 3.0 N52K 195KW(265KM) SKRZYNIA I ZAWIESZENIE
PostNapisane: 6 marca 2016, 10:32 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E21 323i baur
Witam,
Koledzy kupiłem a w zasadzie zadatkowałem Z4 mam vin i wiem jakie wyposażenie ale nic o nim nie wiem interesuje mnie głównie
-S2TB sportowa automatyczna skrzynia biegów (jaka to jest skrzynia DSG czy jakaś inna ile ma biegów coś o nie więcej?)
-S2VM Adaptiv M Zawieszenie ( co to za zawieszenie jakieś fajna opcja? coś o niej?)
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś się może orientuje czy ten silnik to jest model montowany do 2008 roku bo z tego co udało mi się znaleść to te od 2009 roku to już były 258KM.
Auto jest z 21.10.2010 tylko kierowane było do USA i czy dla tego wrzucili starszy silnik?
Czy coś możecie powiedzieć o tym silniku czy jest to jakiś dobra jednostka?
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: BMW Z4 E89 3.0 N52K 195KW(265KM) SKRZYNIA I ZAWIESZENIE
PostNapisane: 6 marca 2016, 14:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z4 e89, e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129051
pawlaszek napisał(a):
-S2TB sportowa automatyczna skrzynia biegów (jaka to jest skrzynia DSG czy jakaś inna ile ma biegów coś o nie więcej?)

Zapewne będziesz miał przy tej skrzyni łopatki przy kierownicy, no i 6 biegów (zwykla dzwignia tak jak w mojej z4, przed zmianą)
pawlaszek napisał(a):
S2VM Adaptiv M Zawieszenie ( co to za zawieszenie jakieś fajna opcja? coś o niej?).

Adaptacyjny układ jezdny o obniżonym o 10mm zawieszeniu i z elektroniczną regulacją amortyzatorów.

Zadatkowałeś/kupiłeś auto które miało mieć inny silnik i moc 306KM, a okazało się, że ma inny silnik i mniej mocy :rotfl: .
Cytuj:
Koledzy zakupiłem BMW Z4 o numerze vin WBAALM5C57BE379572 i nic o nim nie wiem auto aktualnie płynie ze stanów jeżeli to możliwe chciałbym się dowiedzieć coś na temat wyposażenia tego autka skrzyni biegów itd. Jedyne co wiem że silnik to 3.0 306KM.
Pozdrawiam i z góry dziękuje.

Założyłeś temat na innym forum, a gdy zostałeś uświadomiony, że ktoś cię oszukał na odległość to skasowałeś temat :cwaniak:
Miałeś nr vin przed zadatkowaniem kasy? Nie mogłeś auta sprawdzić przed zakupem? Opłaca się z usa ciągnąć auto bezwypadkowe :hyhy: ? Nie sądzę :dobani:
Pokaż zdjęcia które miałeś przed zakupem.

PostNapisane: 6 marca 2016, 15:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z4 e89, e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129051
Nie mogę edytować.
Czy te auto kupiłeś?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie jest tak źle ;)
Kiedyś z usa sprowadziłem e85 podobnie choć troszkę lżej "draśniętą" prawą stroną.

PostNapisane: 6 marca 2016, 16:13 
Poszukaj zanim zapytasz

Nie skasowałem postu z tamtego forum tylko moderator mi go ciągle usówał.
Nie byłem pewny czy auto ma 306 km znajomy mi mówił że prawdopodobnie tak ale nie wie na 100%.
Cena wydaje mi się była tak atrakcyjna że kupiłem bo musiałem się stosunkowo szybko decydować a zawsze chciałem mieć taką zabaweczkę :-)
A co ten silnik to jakaś lipa?
Zdjęcia miałem te same co wrzuciłeś ale oczywiście bez tego na którym jest najbardziej rozwalony :-) ale wydaje mi się że jest to do zrobienia bez wpływu na prowadzenie, silnik wydaje się być ok?
Jakie jest twoje zdanie?
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 6 marca 2016, 16:25 przez pawlaszek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 6 marca 2016, 16:19 
Poszukaj zanim zapytasz

Auto jeszcze nie jest zrobione idzie w takim stanie jak na foto.
Ten facet który je ściąga ciągnie auta z usa od 1992r naprawia w Pl i sprzedaje ma warsztat pod Rzeszowem powiedział że ta naprawa to jest koszt 10tyś zł i jak chcę to może mi spuścić z ceny i za tyle mniej sprzedać ale wolę chyba kupić na gotowo.
Nie wiem w sumie czy cena była taka atrakcyjna ale nie wiem czy mogę o tym pisać na forum bo jak napisałem na tamtym to też skasowali. :|

PostNapisane: 6 marca 2016, 22:45 
Poszukaj zanim zapytasz

Kolego jeszcze jedno pytanie czyli na bank nie jest to skrzynia 8 biegowa? bo z tego co udało mi się znaleść na forum to w F10 już od
2010 roku montowali te skrzynie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1