BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 18:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 437 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna strona

co sÂądzisz o poprawce do ustawy ???
jestem za 61%  61%  [ 69 ]
jestem przeciwny 39%  39%  [ 44 ]
Liczba głosów : 113
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 01:21 
Uzależniony od forum :)

Dzikus napisał(a):
...a ja bede chlał, jezdził po pijaku i mam w dupie,bo mam znajomych psów i zawsze (prawie) dojade do chaty i mam gdzies tych co teraz to skomentuja negatywnie bo ja jestem w chacie, auto całe an parkingu i O

o k... :cenzura: :zdziwko: :rotfl:
Dzikus napisał(a):
Dixi napisał/a:
Dzikus, jestes the best

...OD URODZENIA mama zawsze to powtarzała

Jeeeeeeeeeeeeeeee :hurra: :super:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 01:23 
Zacna persona forum

Dzikus napisał(a):
mama zawsze to powtarzała :rotfl:

ech, one sie nigdy nie myla :P

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 01:27 

Dzikus napisał(a):
Cytuj:
o k...

...a Ty to chyba widziałes na własne oczy ze auto całe to co szneki walisz :?: :zdziwko: :rotfl:

To nie o auto mi chodzi ale o styl zycia i jak to ladnie napisales :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 07:11 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Dixi napisał(a):
glosowaliscie na PO to teraz tylko czekac na efekt

na cud :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 09:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Dixi napisał(a):
spider napisał(a):
czym ta Polska cie tak zauroczyla?Czepjaja sie bo syf mamy i ludzie to widza.

Syf? najgorzej nie mamy, fakt trzeba sie porownywac z lepszymi a nie gorszymi ale wszytsko wymaga czasu... glosowaliscie na PO to teraz tylko czekac na efekt :rotfl:

DIXI...PRZEPRASZAMY!

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 11:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Cytuj:
...a ja bede chlał, jezdził po pijaku i mam w dupie,bo mam znajomych psów i zawsze (prawie) dojade do chaty i mam gdzies tych co teraz to skomentuja negatywnie bo ja jestem w chacie, auto całe an parkingu i O

Dzikus prowokatorze jeden Ty , masz szczescie ze sie skonczyly rzady PIS bo tak to pewnie CBŚ juz by sie na Ciebie zasadziło gdzies po takim tekscie :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 11:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
konfiskata i te inne duperele nic nie dadzą. pijak to pijak i na dodatek złodziej bo każdy pijak to złodziej :D . najlepszym by było coś w stylu że na własny koszt muszą wykupić coś w rodzaju kampanii reklamowej w prasie, billbordach itp. (oczywisicie w swojej okolicy). gdzie będzie umieszczona twarz takiego Pana/Pani imię, nazwisko, rodzaj przestępstwa, oraz wymierzona kara. u nas zazwyczaj działa sytem: co ludzie powiedzą, co ludzie pomyślą. pewnie w ciągu kilku lat znikli by pijani kierowcy, huligani i inna drobnica. tak to nawet jak po pijaku kogoś złapią i pokazują w tv to twarze zakryte, jaki to ma sens, trzeba takich ludzi społecznie napiętnować i tyle.

Ostatnio edytowano 3 stycznia 2008, 11:34 przez kaden, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 11:34 

kaden napisał(a):
konfiskata i te inne duperele nic nie dadzą

Zabiorą jeden wsiądę w drugi, zabiorą drugi wsiądę w trzeci i tak kilka razy :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 11:38 
kaden napisał(a):
i na dodatek złodziej bo każdy pijak to złodziej :D

nieprawda ;)

kaden napisał(a):
tak to nawet jak po pijaku kogoś złapią i pkazują w tv to twarze zakryte, jaki to ma sens, trzeba takich ludzi społecznie napiętnować i tyle.

jest już taki przepis, że przy zawartości alkoholu powyżej 0.5 promila podawane jest to do wiadomości publicznej. ale nie zauważyłem, by był szczególnie egzekwowany.

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 12:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
na jednych przepisy dzialaja na innych nie,

co z tego ze zabiora auto i parwo jazdy - jak bedzie chcial to i tak wsiadzie po pijaku do auta i pojedzie bez prawka,

jestem za tym jak pisze kaden

powinien stac na rynku głwnym przez tydzien codziennie po 8 godzin z wielkimi tablicami na klacie i plecach - z imieniem i nazwiskiem, i ze jezdził pijany autem i ze zabrali mu za to prawo jazdy i auto.

:rotfl: :rotfl:

Czarny podaja do wiadomosci tylko tyle, że złpapli pijanego kierowce - danych osobowych i zdjecia sparwcy nie ma :kwasny:

Co do świateł to poprawiaja widoczność auta i juz - przez to wpływaja na zmniejszenie liczby wypadkow - fakt, że w marginalny sposob, ale zawsze.
W Polsce problem lezy w stanie drog, błednych rozwiazaniach komunikacyjnych, kiepskim oznakowaniu, złym stanie technicznym aut, i braku egzekwowania prawa, mentalności Polaków.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 12:39 

EniGmatiC napisał(a):
co z tego ze zabiora auto i parwo jazdy - jak bedzie chcial to i tak wsiadzie po pijaku do auta i pojedzie bez prawka

Zabranie auta to ból. Zabranie prawka... ile to ludzi jeździ bez prawka... bo już nie mają... Miałobyh to sens jakby za jazde bez prawka szło się na przymusowe roboty a jak nie to siedzieć. :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 12:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
KotSylwester napisał(a):
szło się na przymusowe roboty

no wlasnie do roboty - najlepiej do ciezkiej :evil:
albo komornik na pensje przez rok i 50% z pensji na leczenie dzieci po wypadkach samochodowych

:ok:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 13:32 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
EniGmatiC napisał(a):
co z tego ze zabiora auto i parwo jazdy - jak bedzie chcial to i tak wsiadzie po pijaku do auta i pojedzie bez prawka

Zabranie auta to ból. Zabranie prawka... ile to ludzi jeździ bez prawka... bo już nie mają... Miałobyh to sens jakby za jazde bez prawka szło się na przymusowe roboty a jak nie to siedzieć. :hyhy:

A zabranie szóstki????? :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 14:25 
Zacna persona forum

agrafga napisał(a):
A zabranie szóstki?????

Co Ty? Po co komu takie surowe auto? Żeby choć jakiś futrzaczek tam siedział albo coś na Ledach albo ładny brelok lub kołpak na kółkach, wtedy owszem !

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 14:47 
Przyjaciel forum

GARCIA RAMIREZ napisał(a):
agrafga napisał(a):
A zabranie szóstki?????

Co Ty? Po co komu takie surowe auto? Żeby choć jakiś futrzaczek tam siedział albo coś na Ledach albo ładny brelok lub kołpak na kółkach, wtedy owszem !

Kurczak w środku wcale nie na breloku!

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 21:14 
Specjalista

http://www.policja.pl/portal/pol/1/1026 ... rodze.html

Z wielkim zaciekawieniem czytam takie artykuły :P
Zobaczymy jakie będą statystyki
Tutaj http://www.policja.pl/portal/pol/1/3823 ... 92006.html porównanie 2005/2006......tendencja malejąca kiedy nie było jeszcze obowiązku jazdy na światłach. Najlepsza jest dolna tabela odnośnie zatrzymań nietrzeźwych kierowców. Zresztą w większości tematów w dziale ruchu drogowego można poczytać o pijanych kierowcach.

Założę sobie portal www.pijijedzij.pl i ciekawe ilu będę miał userów :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 21:56 
Zacna persona forum

Robert prosze Cie.Jezdzisz w Irlandii i jestes przeciw zapalaniu swiateł 24h????Tam nawet wieczorem jezdza auta na postojówkach!!!!Dzisiaj bym zadzwonił w czerwonego GOlfaIII(przykryty sniegiem w Szczyrku wygladał na biały).Jechał w strone Bielska bez swiateł w ostrym słoncu.To był moment dla mnie i wróciłem na swój pas bo mały włos.Mam dobry wzok(Ci co sa przeciwni właczaniu swiateł napisza,ze jestem slepy :kwasny: )Ale qrwa nie widziałem go.Naprawde.Mam lampy xenonowe i mam gdzies czy musze kupic jeden czy piec zarników w roku.Kupie je majac swiadomosc,ze ktos mnie zobaczył na drodze i nie zaczał wyprzedzac rozwalajac mnie na miazge.

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 22:31 
Specjalista

Przepraszam.....czy ja pisałem coś o zbędnym jeżdżeniu na światłach w okresie zimowym ??
Cały spór w tym temacie toczy się o zapis do ustawy który nakazuje Nam obowiązkowo włączać światła podczas jazdy autem przez cały rok.

W lato nie ma śniegu.

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 23:06 
Zacna persona forum

robertbmw napisał(a):
Przepraszam.....czy ja pisałem coś o zbędnym jeżdżeniu na światłach w okresie zimowym ??
Cały spór w tym temacie toczy się o zapis do ustawy który nakazuje Nam obowiązkowo włączać światła podczas jazdy autem przez cały rok.

W lato nie ma śniegu.

a w lato nie ma debilow co wieczorem nie zapalaja swiatel bo mysla ze jest jeszcze widno??
pograzasz sie....

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, 23:38 
Specjalista

Cytuj:
a w lato nie ma debilow co wieczorem nie zapalaja swiatel bo mysla ze jest jeszcze widno??

Cytuj:
Dzisiaj bym zadzwonił w czerwonego GOlfaIII(przykryty sniegiem w Szczyrku wygladał na biały).Jechał w strone Bielska bez swiateł w ostrym słoncu

Debile nawet w zimę się trafiają
Cytuj:
pograzasz sie....

Wybacz....jestem wyluzowany i nawet na myśl by mi nie przyszło, że mógłbym się pogrążać......a może interpretujesz to co czuję w odniesieniu do własnych odczuć ??
Jeśli nie, to trzymaj się dyskusji w tym temacie i pozostaw docinki na inną okazję.

Od samego początku przedstawiam swoje własne argumenty na to, że zapis do ustawy o całorocznej, całodobowej jeździe na włączonych światłach jest niczym w porównaniu do zjawiska jakim jest np. jazda po pijanemu dla zmniejszenia ilości wypadków na polskich drogach. Głównym powodem tych wypadków jest nadmierna prędkość i niedostosowanie prędkości jazdy do panujących warunków drogowych oraz brawura.
Jedynym argumentem, który przemawia do mnie, że jazda na światłach jest dobrym rozwiązaniem jest z myślą o pieszych, którzy są w stanie dostrzec słabo widoczny pojazd nadjeżdżający z daleka.
Lecz niestety uważam, że jazda na światłach jest jednocześnie przyzwoleniem dla kierowców do szybkiej jazdy, gdyż wychodzą oni z założenia że jadąc na światłach są lepiej widoczni.
Pisałem zresztą o tym powyżej i nie widzę żadnego ustosunkowania do tej kwestii, za to odwracany jest wątek "kota ogonem" gdzie dorzuca się zmiany o porównywaniu "piernika do wiatraka", wyposażenie auta, które w nie każdym aucie jest takie samo oraz, że się pogrążam......owszem.....jestem pogrążony z faktu, że dyskusji zostaje ukręcony łeb.
Macie swoją ustawę i życzę bezpiecznej jazdy.

Ja dyskusję kończę, bo widzę, że moim kontrargumentowcom, zwolennikom ustawy, brakuje pomysłów.

Dziękuję za zabranie głosu. ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 437 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1