krzysiek powiem ci że ja też jak patrzałem na te kabelki to nie wiele rozumiałem i tak samo jak ty nie czaje tematu wogóle...powiem ci że nie wszystkie są potrzebne 4 od ringów i dwa od tej małej diody której ja nie podłączałem bo już za dużo tego by było...
on robił to tak(ten mój koleś)...
przekręciłem włącznik na postojówki on wziąl żarówkę i patrzał po kablach które to od postoju jak sie zapaliła to było już wiadomo do których sie wpinać póżniej już tylko z tych 6 trzeba było znaleźć dwie pary od ringów metodą zapali sie nie zapali(ten ring)wiedząc że czarny to minus....jak znajdziesz odpowiednią wiązkę to przykładasz jeden czarny i pokolei trzy czerwone aż sie coś zapali jeżeli sie nie zapaliło to mogłeś jeszcze żle przyłożyć czarny, poprostu nie trafiłeś na minus, wiec przykładasz do tego drugiego kabelka od instalacji i jeszcze raz akcja z trzema czerwonymi kabelkami i musi sie coś zaświecić

i tak samo z drugą stroną...no inaczej Krzysiek ci tego nie wytłumacze mam nadzieje że dasz sobie rade bo bez ringów to nie ma efektu

...pozdrawiam