BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 06:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Piłka nożna - Ekstraklasa. Dyskusja na poziomie !
PostNapisane: 16 kwietnia 2016, 15:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Ale o co chodzi? Przed polem karnym? Na treningu bez muru żaden z nich by nie trafił :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 kwietnia 2016, 16:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
binta napisał(a):
reno - jak sędziowie ?

Umarłam :rotfl:
... a jak przeczytałam odpowiedź, to umarłam po raz drugi :hyhy:

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 17 kwietnia 2016, 09:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Ania napisał(a):
binta napisał(a):
reno - jak sędziowie ?

Umarłam :rotfl:
... a jak przeczytałam odpowiedź, to umarłam po raz drugi :hyhy:

A ja właśnie umieram ! Ne piję juz... sorry, idę na browar, bo mi głowa pęknie ;)

Ps. reno to jest mój idol ;)

PostNapisane: 17 kwietnia 2016, 10:21 
Forumowy terrorysta

Kibice legii jak zawsze merytorycznie czy to u nas na forum czy na trybunach o PZPN czy tez podczas sondy ulicznej na temat patriotyzmu i Powstania Warszawskiego. Menta(L)ność :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Cytuj:
Kto to jest prawdziwy patriota?
-to taki koleś, który w coś wierzy,
-to człowiek , który, no który (i uciekł).

Dlaczego Powstanie Warszawskie jest ważne dla kibiców legii?
- bo wszyscy walczyli za legie.

Kiedy zaczęło się Powstanie Warszawskie
-powiem ci szczerze, eeeee, ze teraz ci tego nie powiem,
-19.. ezapomniałem,
-1920.

Akcja pod Arsenałem?
-tam zginął ktoryś,
-co ja mogę powiedziec, ciężko tak , ciężko powiedzieć, ciężko skomentować, ciężko zrozumieć,
-bardzo ważna sprawa, a dla mnie najważniejsza to zabicie Szucha ( przy Al. Szucha to było gestapo).

Szare Szeregi?
-Brak odp.

AK?
-nie wiem.

Zośka kto to był?
- to była nasza najbardziej ulubiona pani, mamy herb w Wołominie herb pani Zosi.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Film w linku
https://www.facebook.com/ekstraklasatro ... 202565168/

PostNapisane: 17 kwietnia 2016, 10:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: Jest: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144663&start=0

Było: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82221
Byłem na wczorajszym meczu Piasta. Wiadomo, kibicuję im, ale nie dlatego to pisze. Po prostu zalewa mnie jak widzę to czego sędziowie dla Piasta nie widzą, a dla Legii tak. Gołym okiem to widać, jak Piast ma pod górkę z sędziami, a kto w przeciwną stronę :cenzura:

"Typer EURO 2012 -II miejsce"

PostNapisane: 18 kwietnia 2016, 11:53 
Częsty bywalec

A które zespoły nie maja pod górke prócz legii :)

PostNapisane: 19 kwietnia 2016, 18:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
Lech w meczu z Piastem na remis, dobra pierwsza połowa Kolejorza druga zaś totalne dno i gdy Piast złapał kontakt 2:2 niesłuszna czerwona karka, pewnie w 11 na 11 Piast by wygrał. Ciekawe dlaczego tak :suchy: ? :P

PostNapisane: 19 kwietnia 2016, 18:57 
Forumowy terrorysta

cinek_328 napisał(a):
Lech w meczu z Piastem na remis, dobra pierwsza połowa Kolejorza druga zaś totalne dno i gdy Piast złapał kontakt 2:2 niesłuszna czerwona karka, pewnie w 11 na 11 Piast by wygrał. Ciekawe dlaczego tak :suchy: ? :P

Dlatego, żeby Piast tracił punkty wsze(L)kimi sposobami, bo to jest w interesie legii :dobani: .
Remis sprawiedliwy, 1 polowa dla Lecha, 2 dla Piasta.

PostNapisane: 20 kwietnia 2016, 09:52 
Przyjaciel forum

Bardzo dobra postawa Ruchu w meczu z Legią. Super mecz Stępińskiego. Tylko Malarzowi można zawdzięczać przywiezienie z Chorzowa 1 punktu. Chociaż Prijović również zmarnował mega setkę.

O meczu Lecha z Piastem za wiele nie będę pisał, bo nie chcę poruszać pracy sędziów. Dam tylko 2 zdania. Tak jak napisał Jacek, czerwona kartka dla gości się nie należała, a później w przynajmniej po dwóch takich samych (wg. mnie poważniejszych) faulach gospodarzy, zostają oni oszczędzeni i dogrywają mecz do końca. Przy pierwszej bramce dla Lecha, też nie wiem czy nie było przy przejęciu piłki przez bodajże Jevtia faulu, ale tak jak napisałem wyżej, zostawiam to.

W pozostałych 2 meczach Lechia pokonuje 2:0 Pogoń, a Cracovia 1:0 Zagłębie.

Dzisiaj natomiast czas na "grupę spadkową"

18:00 Górnik Łęczna - Wisła Kraków
18:00 Termalica B-B. - Korona Kielce
20:30 Górnik Zabrze - Podbeskidzie B-B
20:30 Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok

Jakieś typy ?? :)

PostNapisane: 20 kwietnia 2016, 10:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
Wszyscy piłkarze Ruchu nieźle zapierniczali. Bereszynski jeszce do dziś się kręci w koło ;) Fin fatalna zmiana, strat miał bardzo dużo. Szacun dla Malarza kilka setek wyciągnął.

PostNapisane: 20 kwietnia 2016, 10:49 
Przyjaciel forum

cinek_328 napisał(a):
Wszyscy piłkarze Ruchu nieźle zapierniczali. Bereszynski jeszce do dziś się kręci w koło ;) Fin fatalna zmiana, strat miał bardzo dużo. Szacun dla Malarza kilka setek wyciągnął.

Zgadza się. Co do Hamalainena, to od pierwszego meczu mnie nie przekonuje, i przynajmniej jak na razie, jakoś nie może się wkomponować w drużynę. Bereszyński - zgadza się, Moneta nim kręcił. Szczególnie w drugiej połowie. Bereś grał w Sobotę w rezerwach, w meczu z Przysuchą ;)

Tytuł: Re: Ekstraklasa 2014 / 2015 - Zapraszam wszystkich. Kultura ! :)
PostNapisane: 20 kwietnia 2016, 20:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Lechia pokazuje że w piłkę grać potrafi ;)
A Legia jaka jest bezradna, gdy przeciwnik gra konsekwentnie.

Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):
Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):
O tym kto zagra w grupie mistrzowskiej zadecydowała... Lechia.

W końcu "Władcy Północy" :)

:P

Teraz tak na poważnie, jak myślisz (albo może wiesz ;) )... Lechia dogadała się z Ruchem, czy ze Związkiem ?? Pierwsza opcja - wiadomo. Druga, Związek umywa ręce, i znika mu problem w kwestii "wybrania" drużyny do pierwszej 8, bo jaką decyzję, by nie podjęli, i tak ktoś byłby pokrzywdzony.

wiem tyle:
Co do porzucenia punktu przez Lechię. Dziwna decyzja, ale niestety wtrąciła się we wszystko UEFA. I Lechia jakby nie poszła na ugodę to by nie dostała licencji na Europejskie Puchary, więc grała by w rundzie mistrzowskiej o czapkę gruszek.
PZPN nawet gdyby Trybunał Arbitrażowy orzekł rację Lechii to i tak by chcieli kasacji wyroku gdzieś jeszcze wyżej. Piłkarsko wszystko jak w najlepszym porządku. Awansowały te zespoły co były lepsze na boisku (zgromadziły więcej punktów, lepsze bilanse)

Co do karnego to chodziło mi o to że ten na Krasicu to ewidentne zahaczanie, a nie przewracanie się o nierówno przyciętą murawę.

Oficjalne info z przed kilku godzin:

- Lechia słusznie postąpiła, gdyż szkodziła całej lidze, ale także sobie. W poniedziałek rano nawiązaliśmy dialog z UEFA w sprawie Lechii. Pierwsze pytanie UEFA brzmiało – wystąpili o zgodę PZPN na prowadzenie sprawy przed instancją odwoławczą w Polsce? Odpowiedź była negatywna. UEFA zakomunikowała – to w takim razie nie mieli prawa. Zadzwoniłem do Adama Mandziary z Lechii i powiedziałem mu o stanowisku UEFA i stanowisku PZPN-u. Przemyślał to dość szybko i poinformował o wycofaniu skargi - dodał Boniek.

Czytaj więcej: http://www.dziennikbaltycki.pl/sport/le ... y,9898618/

Tytuł: Re: Ekstraklasa 2014 / 2015 - Zapraszam wszystkich. Kultura ! :)
PostNapisane: 21 kwietnia 2016, 07:54 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
Lechia pokazuje że w piłkę grać potrafi ;)
A Legia jaka jest bezradna, gdy przeciwnik gra konsekwentnie.)

Oficjalne info z przed kilku godzin:

- Lechia słusznie postąpiła, gdyż szkodziła całej lidze, ale także sobie. W poniedziałek rano nawiązaliśmy dialog z UEFA w sprawie Lechii. Pierwsze pytanie UEFA brzmiało – wystąpili o zgodę PZPN na prowadzenie sprawy przed instancją odwoławczą w Polsce? Odpowiedź była negatywna. UEFA zakomunikowała – to w takim razie nie mieli prawa. Zadzwoniłem do Adama Mandziary z Lechii i powiedziałem mu o stanowisku UEFA i stanowisku PZPN-u. Przemyślał to dość szybko i poinformował o wycofaniu skargi - dodał Boniek.

Czytaj więcej: http://www.dziennikbaltycki.pl/sport/le ... y,9898618/
[/quote]

No i fajnie. Przynajmniej wszystko mamy "czarno na białym". Tzw. konkret.

Co do Lechii. Wątpiłeś w to ?? Zobacz na kadrę jaką mają nie od kilku miesięcy, pół roku, roku, a sporo więcej. Zobacz na pieniądze jakimi mogą pozwolić sobie dysponować. Zobacz na bdb. płynność finansową. To raczej zasługa Nowaka, który w końcu wziął tych zawodników za karki i wycisnął z nich ich prawdziwe możliwości. Charyzma i podejście nabrane / wyuczone przez tyle lat zagranicą robią swoje. Nie ma panienek i "świętych krów" , zaczęli po prostu grać. Kojarzysz zawodnika, który w przeszłości przeszedł do naszej ligi, a kosztował przy którymś swoim transferze tyle co Krasić ?? Bo ja chyba nie bardzo. Mila, Mak, Paixao, Wojtkowiak, Stolarski, Peszko... itd. itd. To byli / obecni, albo zawodnicy, którzy ciągle są w kręgu zainteresowań poszczególnych selekcjonerów. A to przecież nie koniec, i sam o tym dobrze wiesz :)

Reasumując, trzeba się zastanowić raczej nad tym dlaczego przez tak długi czas praktycznie nikt nie mógł na nich pozytywnie wpłynąć ?? Ja pisałem od początku, że chciałbym, aby Lechia weszła do grupy mistrzowskiej, bo ta drużyna ma potencjał, i z cały szacunkiem np. dla takiej Pogoni, będzie mogła nam dać więcej, czy to w przypadku zdobycia mistrzostwa, czy chociażby zajęcia miejsca na "pudle".

Wczorajsze wyniki:

* Górnik Łęczna - Wisła Kraków 1:3 - Wisła potwierdza swoją słuszność w walce o wygranie grupy spadkowej. Kolejny bdb. mecz Wolskiego.
* Termalica B-B. - Korona Kielce - Podział punktów, który nie skrzywdził żadnej ze stron.
* Górnik Zabrze - Podbeskidzie B-B - Zwycięstwo Zabrzan po którym na dole tabeli robi się ciekawiej.
* Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok - Zwycięstwo Śląska.

PostNapisane: 21 kwietnia 2016, 09:30 
Częsty bywalec

Łęczna 0-3 Wisła . Pierwszy raz w tym sezonie na 0 z tyłu :D :hurra:

PostNapisane: 21 kwietnia 2016, 11:19 
Przyjaciel forum

elegancki napisał(a):
Łęczna 0-3 Wisła . Pierwszy raz w tym sezonie na 0 z tyłu :D :hurra:

Rzecz jasna 0:3, a nie jak wyżej napisałem 1:3. Przeoczenie ;)

Swoją drogą, Wdowczyk robi w Krakowie dobrą robotę, a tak naprawdę ma bardzo wąską kadrę. Gratulacje :ok:

PostNapisane: 22 kwietnia 2016, 11:48 
Przyjaciel forum

Dzisiejsze mecze:

* 18:00 - Zagłebie - Ruch
* 20:30 - Legia - Cracovia

W pierwszym meczu na pewno faworytem jest Zagłębie, ale czuję, że Ruch może sprawić niespodziankę, którą wg. mnie będzie chociażby remis. W Warszawie natomiast chyba mecz kolejki. Legia bez chociażby Pazdana, za to z powracającym po kontuzji Jodłowcem.

PostNapisane: 22 kwietnia 2016, 12:35 
Częsty bywalec

Czy ja wiem czy taką wąską. Ma na pewno szerszą niż Kaziu Moskal. 8 zawodników (z ostatniego meczu) + kontuzjowany Mączyński, Brożek,Pietrzak oraz Rafael Crivellaro

PostNapisane: 23 kwietnia 2016, 08:33 
Przyjaciel forum

elegancki napisał(a):
Czy ja wiem czy taką wąską. Ma na pewno szerszą niż Kaziu Moskal. 8 zawodników (z ostatniego meczu) + kontuzjowany Mączyński, Brożek,Pietrzak oraz Rafael Crivellaro

Chodziło mi bardziej o to, że często Wisła jest osłabiona kontuzjami. Chociażby taki Brożek, Głowacki, Guerrier, czy Sarki :)

Legia wczora z Cracovią miazga. "Pasy" w ogóle nie istnieli. Nawet jakby odjąć te 3 bramki, które strzeliliśmy dzięki sędziemu, to i tak byłoby 1:0. Cieszy postawa całej drużyny. Hlousek - klasa, Nikolić - 25 bramka i 12 asysta, a to jeszcze nie koniec :)

PostNapisane: 24 kwietnia 2016, 10:55 
Forumowy terrorysta

Po stronie Pogonii rozkładanie sił na cały mecz w tym dobrze broniący Słowik, co przełożyło się na zasłużoną wygraną. Po stronie Lecha ze 30 minut zaangażowania oraz idiotyczne zmiany Urbana.

PostNapisane: 24 kwietnia 2016, 13:11 
Przyjaciel forum

Wczorajsze mecze:

* Korona Kielce - Górnik Łęczna 1:1 | Prusak broni karnego wykonywanego przez Cabrerę w końcówce meczu, a Łęczna wywozi mega ważny punkt z Kielc. |

* Podbeskidzie - Śląsk Wrocław 1:2 | Statystyki Rumaka odkąd przyszedł do Wrocławia (4-3-0) mówią same za siebie. Podbeskidzie natomiast o mało co nie zakwalifikowało się do grupy "mistrzowskiej" , a w chwili obecnej jest coraz bliżej I ligi. |

* Pogoń - Lech | "Portowcy" nie przegrywają kolejnego meczu w tym sezonie (28 / 33 spotkań bez porażki) i wskakują na podium. Jakby to powiedział mój kolega, "Obyło się bez niespodzianki". |

Dzisiejsze:

* Jagiellonia - Górnik (15:30) | Chciałbym żeby Górnik powalczył o komplet punktów. Skończył się czas na "kompromisy". Tylko czy... jest z czego strzelać ?? :niepewny: |

* Piast - Lechia (18:00) | Patrząc na tabelę, powinienem trzymać kciuki za Lechię, ale wydaje mi się, że Piast dzisiaj napsuje dużo krwi Gdańszczanom |

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1