Pawel! napisał(a):
Lechia pokazuje że w piłkę grać potrafi
A Legia jaka jest bezradna, gdy przeciwnik gra konsekwentnie.)
Oficjalne info z przed kilku godzin:
- Lechia słusznie postąpiła, gdyż szkodziła całej lidze, ale także sobie. W poniedziałek rano nawiązaliśmy dialog z UEFA w sprawie Lechii. Pierwsze pytanie UEFA brzmiało – wystąpili o zgodę PZPN na prowadzenie sprawy przed instancją odwoławczą w Polsce? Odpowiedź była negatywna. UEFA zakomunikowała – to w takim razie nie mieli prawa. Zadzwoniłem do Adama Mandziary z Lechii i powiedziałem mu o stanowisku UEFA i stanowisku PZPN-u. Przemyślał to dość szybko i poinformował o wycofaniu skargi - dodał Boniek.
Czytaj więcej: http://www.dziennikbaltycki.pl/sport/le ... y,9898618/ [/quote]
No i fajnie. Przynajmniej wszystko mamy "czarno na białym". Tzw. konkret.
Co do Lechii. Wątpiłeś w to ?? Zobacz na kadrę jaką mają nie od kilku miesięcy, pół roku, roku, a sporo więcej. Zobacz na pieniądze jakimi mogą pozwolić sobie dysponować. Zobacz na bdb. płynność finansową. To raczej zasługa Nowaka, który w końcu wziął tych zawodników za karki i wycisnął z nich ich prawdziwe możliwości. Charyzma i podejście nabrane / wyuczone przez tyle lat zagranicą robią swoje. Nie ma panienek i "świętych krów" , zaczęli po prostu grać. Kojarzysz zawodnika, który w przeszłości przeszedł do naszej ligi, a kosztował przy którymś swoim transferze tyle co Krasić ?? Bo ja chyba nie bardzo. Mila, Mak, Paixao, Wojtkowiak, Stolarski, Peszko... itd. itd. To byli / obecni, albo zawodnicy, którzy ciągle są w kręgu zainteresowań poszczególnych selekcjonerów. A to przecież nie koniec, i sam o tym dobrze wiesz

Reasumując, trzeba się zastanowić raczej nad tym dlaczego przez tak długi czas praktycznie nikt nie mógł na nich pozytywnie wpłynąć ?? Ja pisałem od początku, że chciałbym, aby Lechia weszła do grupy mistrzowskiej, bo ta drużyna ma potencjał, i z cały szacunkiem np. dla takiej Pogoni, będzie mogła nam dać więcej, czy to w przypadku zdobycia mistrzostwa, czy chociażby zajęcia miejsca na "pudle".
Wczorajsze wyniki:* Górnik Łęczna - Wisła Kraków 1:3 - Wisła potwierdza swoją słuszność w walce o wygranie grupy spadkowej. Kolejny bdb. mecz Wolskiego.
* Termalica B-B. - Korona Kielce - Podział punktów, który nie skrzywdził żadnej ze stron.
* Górnik Zabrze - Podbeskidzie B-B - Zwycięstwo Zabrzan po którym na dole tabeli robi się ciekawiej.
* Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok - Zwycięstwo Śląska.