agrafga napisał(a):
W związku z tym, że dowiadywałam się ostatnio ile kosztuje kurs na autobusy, oswiecono mnie że:
-kurs trwa 4 miesiące
-kosztuje koło 4500 zł
- w marcu wchodzi płatne świadectwo kwalifikacji które wczesniej było dawane z "dobrodziejstwem inwentarza" i kosztować będzie ....... 7000 zł. (siedem tysięcy zł!!!).
Ja rozumiem, ze coś musi kosztować, ale niech ktoś mi napisze z czego wyika taka cena????? Czyli zrobienie kat. D kosztowało by mnie...koło 12.000 zł!!!!!! PARANOJA!!!!
rany co ja tu czytam !!
ja teraz konczylem na kategorie D kurs trwal miesiac ,konczyl sie 27 grudnia , a kurs robiony w trakcie kursu na prawo jazdy kategori D trwal 5 dni , koszt tego kursu na przewóz osób to 650 zł
Co do wczesniej.... kiedy to jeszcze było cos takiego jak swiadectwo kwalifikacji które to robilem na przewóz rzeczy to też placilem w 2004 roku cos koło 350 zł wiec nic nie było z dobrodziejstwa !
NA TEMAT ZMIAN na kursie mi mówiono , ze mają nastąpic koło wrzesnia , i wtedy ma kosztowac( w projekcie tak jest) prawko na D 4 tys i kurs na przewóz osob też około 4 tys zł , ale to przyszłosc jak na razie , a wczoraj podpisywalem dokumenty w osrodku szkolenia , nic mi nie mówiono , ze zaszly zmiany .
A ten co wymyslił program kursu na przewoż osób i rzeczy , bo był prowadzony róznolegle , wiec bylem i na tym i na tym , to powinien sie troche zastanowic , bo obejrzalem chyba z 5 godzin filmów jak nie wiecej , reklamujacych ciezarówki man , scania itp
I dobrze , ze bedzie tyle kosztowac

nie kazdy bedzie to robił , zas co mają prawka , bedą dyktowac swa wypłate u pracodawcy , bo juz dzisiaj nie ma im kto jezdzic , a jak to wejdzie , to juz calkiem klapa bedzie.
Ale stalo sie też duzo dobrego , dzis kierowca z kat C zarabia (ja bynajmniej mam taką propozycje ) około jak bym zrobił 4 soboty 3200 na rekę i jezdze na miejscu !! zaczynam o 7 koncze o 15 ....

zas samochód jak bym sie zdecydowal to 15 lutego mam sobie wybrac nówke u dilera
ale ... zadzwonilem własnie do mego osrodka na francuskiej w Katowicach i tam nic nie wiedza o zadnych zmianach w kwesti kiedy mają wejsc , zmiany mają byc , to wiadomo od listopada , ale nikt nie wie kiedy