BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 20:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
tak jak napisałem normalnie na autobus w dalszym ciągu jest kurs na przewóz osób trwa 5 dni i kosztuje 700 złotych a nie żadne 7 tysięcy... :zdziwko:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 20:11 
Uzależniony od forum :)

Grzechu napisał(a):
Wątpilwe zeby na przewóz osób był 10 razy droższy...

Życie ludzkie jest bezcenne. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 09:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
....już pisałam, od pana w informacji o kursach w MZA, dwa razy się dopytywałam!!!!

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł: Re: Info dla tych co chcą zrobić kat. C i D.
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 14:07 
Częsty bywalec

agrafga napisał(a):
W związku z tym, że dowiadywałam się ostatnio ile kosztuje kurs na autobusy, oswiecono mnie że:
-kurs trwa 4 miesiące
-kosztuje koło 4500 zł
- w marcu wchodzi płatne świadectwo kwalifikacji które wczesniej było dawane z "dobrodziejstwem inwentarza" i kosztować będzie ....... 7000 zł. (siedem tysięcy zł!!!).

Ja rozumiem, ze coś musi kosztować, ale niech ktoś mi napisze z czego wyika taka cena????? Czyli zrobienie kat. D kosztowało by mnie...koło 12.000 zł!!!!!! PARANOJA!!!!

rany co ja tu czytam !!
ja teraz konczylem na kategorie D kurs trwal miesiac ,konczyl sie 27 grudnia , a kurs robiony w trakcie kursu na prawo jazdy kategori D trwal 5 dni , koszt tego kursu na przewóz osób to 650 zł
Co do wczesniej.... kiedy to jeszcze było cos takiego jak swiadectwo kwalifikacji które to robilem na przewóz rzeczy to też placilem w 2004 roku cos koło 350 zł wiec nic nie było z dobrodziejstwa !
NA TEMAT ZMIAN na kursie mi mówiono , ze mają nastąpic koło wrzesnia , i wtedy ma kosztowac( w projekcie tak jest) prawko na D 4 tys i kurs na przewóz osob też około 4 tys zł , ale to przyszłosc jak na razie , a wczoraj podpisywalem dokumenty w osrodku szkolenia , nic mi nie mówiono , ze zaszly zmiany .
A ten co wymyslił program kursu na przewoż osób i rzeczy , bo był prowadzony róznolegle , wiec bylem i na tym i na tym , to powinien sie troche zastanowic , bo obejrzalem chyba z 5 godzin filmów jak nie wiecej , reklamujacych ciezarówki man , scania itp :zdziwko: :rotfl:
I dobrze , ze bedzie tyle kosztowac :hyhy: nie kazdy bedzie to robił , zas co mają prawka , bedą dyktowac swa wypłate u pracodawcy , bo juz dzisiaj nie ma im kto jezdzic , a jak to wejdzie , to juz calkiem klapa bedzie.
Ale stalo sie też duzo dobrego , dzis kierowca z kat C zarabia (ja bynajmniej mam taką propozycje ) około jak bym zrobił 4 soboty 3200 na rekę i jezdze na miejscu !! zaczynam o 7 koncze o 15 .... :D zas samochód jak bym sie zdecydowal to 15 lutego mam sobie wybrac nówke u dilera :hyhy:
ale ... zadzwonilem własnie do mego osrodka na francuskiej w Katowicach i tam nic nie wiedza o zadnych zmianach w kwesti kiedy mają wejsc , zmiany mają byc , to wiadomo od listopada , ale nikt nie wie kiedy

Ostatnio edytowano 10 stycznia 2008, 14:24 przez krzys124, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 14:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Zmiany maja zajć marzec - kwiecień...a nie napisałam że już zaszły i weszły.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 14:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
U mnie w Częstochowe: C = 1500 zł, E=1300zł, badania - 50zł, egzamin - 195zł, kurs na przewóz rzeczy - 650zł...

Jeździłem mercedesem na jazdach, wczoraj zdałem egzamin na E :hurra: więc jeszcze dwa tygodnie i będę śmigał tirolotem

Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, 14:34 
Częsty bywalec

ok zatem nalezy czekac i sie nie przejmowac - nie bedzie tak zle . A w kwesti dlaczego kur bedzie tak dlugo trwal i tyle kosztowal , to wiem , ze bedzie o wiele profesjonalnie prowadzony - tak bynajmniej jest w zalozeniach , bo jak teraz to wyglada to kto robił wie .
ma byc samych jazd 60 godzin !

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2008, 11:10 
Pierwsze kroki

Witam. Ostatnio byłem na kursie na przewóz rzeczy i z tego co słyszałem tre wszystkie zmiany mają wjść w styczniu 2009r. Dopiero wtedy będą takie ceny za te kursy.

Tytuł:
PostNapisane: 18 stycznia 2008, 11:13 
Forumowicz

No jestem wąłsnei na kursie na przewóz rzeczy i prowadzący twierdzi ze zmiany wchodzą od 30 września br. ale to nic pewnego....co do ceny kursów też nie wiadomo jak będą wyglądac.Wiadomo tylko tyle ze będzie 300h(!) godzin zajęć, teraz jest 30..więc kurs będzie min. 10 razy droższy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1