Witam, panowie mam E39 M54B30 i kilka dni temu założyłem gaz w autoryzowanym serwisie, i tu zaczyna się problem. Auto dopóki jeździło na benzynie żadnych problemów, błędów na kompie też zero, zostawiłem auto u gazownika, 2 dni później do odebrania... I tu zaczyna się problem, bo gdy przełącza z benzyny na gaz, silnik mało nie wyskoczy, silnik kuleje, na kompie wywala błędy burning fail 1,2,3 cyl, aczkolwiek nie zawsze bo czasami 1,2 etc, gazownik upiera się że gaz na pewno dobrze założony i wina leży po stronie silnika... A więc wymieniłem świece, cewki używki 6szt, błąd nadal wyskakuje, jeździć się da, ale nie o to chodzi, po przełączeniu na benzynie silnik w miarę dobrze chodzi, na inpie korekcje największe na 1 i 3 cylindrze niekiedy i na 2cyl, wartości ok. 600-1200~ na reszcie cylindrów bliskie zeru, disa grzechocze aczkolwiek chodzi, gazownik odpinał dise i nie pomogło,niekiedy na gazie zapala się check engine, najcześciej gdy auto chodzi na wolnych obrotach, bo gdy się jedzie jako takich problemów z tym gazem nie ma, najwiekszy problem jest na wolnych obrotach bo rzuca silnikiem, wtryski barracuda sterownik kme jakieś pomysły? pozdrawiam
|