Witam, jestem tu zupelnie nowy.. licze na wasza pomoc, bo juz zalamuje rece

Posiadam BMW e39 528i (pojedynczy vanos) Problem polega na tym, ze na biegu jalowym mam zupelny brak ogrzewania..
Ciepelko pojawia sie przy obrotach powyzej 2 tys. (po chwili nawet parzy) po odpuszczeniu pedalu gazu, z nawiewu zaczyna znowiu wiac chlodem.. ;/ po jezdzie ( ok. 10km) przewody twarde jak kamien.. po odkreceniu korka wlewu plynu, natychmiast go wywala, jak beta ostygnie, to mozna spokojnie korek odkrecic.. uklad odpowietrzalem juz setki razy..
Wymienilem: pompa wody, termostat, obudowe termostatu na aluminiowa (plastikowy orginal sie odksztalcil) zawory od nagrzewnicy sprawne.. Wszystkie przewody gorace, tylko powrot od nagrzewnicy cieply

autko posiada gaz sekwencyny, ale przewody od niego gorace.. nie wiem co robic??
Interesuje mnie jednak jak w tym aucie przebiega caly ten uklad chlodzenia.. w lewym nadkolu (przy progu) znajduja sie jakies dodatkowe zawory, nie wiem do czego sluza, ale dzialaja (chyba) bo slychac jak stukaja.. i zastanawia mnie gdzie plynie plyn po wyjsciu z nagrzewnicy..
Prosze o pomoc i pozdrawiam

)
PS
przekopalem to forum w zdluz i w szerz.. i caly zeszly tydzien i troche tego probowalem autko naprawiac na podstawie problemow innych uzytkownikow.. a procedure odpowietrzania znam lepiej niz swoje nazwisko

)