BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 17:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
TargeT napisał(a):
MAJSU_WuWuA napisał(a):

Słynne Arabskie przysłowie mówi: "Bij swoją żonę codziennie, nawet jeśli ty nie wiesz za co to ona będzie wiedzieć"

:] :P

Ci Arabowie to jednak tęgie głowy. :P

Dokladnie, heheheee... :rotfl: , tylko ciekawe co na to kobitki :rotfl: :niepewny:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 21:13 
Forumowicz

heh starość nie radość mam 20 lat dla jednych mało dla innych dużo

[ Dodano: 11 Styczeń 2008, 21:13 ]
już widze jestem dziecko okręślicie mnie :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 21:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kiler530 napisał(a):
heh starość nie radość mam 20 lat dla jednych mało dla innych dużo

[ Dodano: 11 Styczeń 2008, 21:13 ]
już widze jestem dziecko okręślicie mnie :wstyd:

a uwazasz że to dużo.............

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 21:47 
Forumowicz

Powiem, co o tym myślę i jak ja to rozumuje nie wiek świadczy o drugiej osobie tylko to, co w życiu umie potrafi i jak sie zachowuje, bo można być po 50 a mieć pojęcia tyle o życiu, co dzieciaki w 6 klasie szkoły podstawowej a można mieć 16 i przewyższać swoje pokolenie

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 21:59 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Tyle że to nie przebiega liniowo.
To że istnieją przypadki 50 letnich 6-o latków nie oznacza że ilość doświadczenia grupy 20 latków będzie zblizone doświadczeniu grupy 50 latków.

To że istnieje 50 letni - 6-o latek ma się tak że może istnieć 20-o letni 50-latek.
Nie mówi to nic o proporcji.

Stwierdzenie więc że 20 latek 'g... wie o życiu' jest jak najbardziej trafne.
Tak wąski procent 20-o latków ma doświadczenie życiowe 50-latka że można w tym przypadku ujednolicić.
Oczywiście w zasadzie każdy 20 latek powie że 'jest mega doświadczony' jak również każdy 50-o latek powie że 'w wieku 20 lat g... wiedział'.
50-o latkowie byli 30 lat temu 20 latkami więc skoro z szerszej przestrzeni czasowej są w stanie określić przeważającą większością i praktycznie całością jeden nurt poglądowy - znaczy że w procencie równym ich procencie liczności jest poprawny.

10 lat to kawał czasu na nabycie wiedzy i wielu już 30-o latków dostrzega swoje błedy podczas gdy mieli 20 lat.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 22:23 
Forumowicz

ja tam nie uważam siebie za nie wiem kogo jestem jaki jestem jednym odpowiadam innym nie wiadomo sa lepsi i gorsi. Nie liczy się jak kto zaczyna lecz jak jak kto konczy :ok:
a co do tego ze z upływem lat widzi sie swoje błędy to masz kolego z pełni racje bo z czasiem samemu sie widzi co można było inaczej zrobić w swoim życiu zeby było lepsze lub czego sie nie zrobiło żeby było lepsze

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 22:27 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin, masz gadane musze przyznać :rotfl: :rotfl:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 23:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
tomeckii napisał(a):
Na pewno nie mówić o bmw bo to blaszka tylko bedzie.
Sa tego tez pozytywne strony :hyhy: Czasami....
Tez sie zastanawiam.... znalesć Madra dziewczyne i do tego ładna :zawstydzony: :zawstydzony: jest jak znalesc.. Dobre BMW jest, Ładne dobre ale.... zajete
Albo ładne ale zajechane .. :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 23:30 
Kyokushin napisał(a):

pewnie, że tak.

a czy 30 latek coś wie? bierze za żonę kobietę, którą za 3 lata będzie błagał o rozwód mimo, że posiada z nią 3-kę dzieci oraz majątek do podziału.

a 40 latek coś wie? pewnie nie wiele, skoro jego córka straciła dziewictwo w wieku 12 lat, a jego firma zbankrutowała zapewniając bezrobocie 200 robotnikom.

albo 50? 60? latkowie? którzy nie potrafią się odnaleźć w dzisiejszym społeczeństwie niepotrafiąc napisać ani wysłać e-maila, albo tkwią w stereotypach, które aktualne były pół wieku temu, typu "Niemcy to nasi wrogowie" i głosują na PiS, bo ks. Rydzyk każe?

takie stwierdzenia są nie na miejscu, że ktoś g.. wie. można kogoś tym skrzywdzić. jednocześnie od kogoś wymagać zbyt wiele. wszystko zależy od człowieka, jego podejścia, jak ogarnia to, co się dzieje dookoła. naturalnie, są wydarzenia, które często przychodzą w późniejszym wieku i które bardzo wpływają na nasze życie, ale nie można uogólniać. Człowiek to nie jest produkt z produkcji wielkoseryjnej, gdzie pole tolerancji jest wąskie na wszelkie odchyłki. Każdy jest inny i warto o tym pamiętać, nie oceniać, czy ktoś g.. wie czy nie. Zajmijmy się sobą.

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 23:33 
tomeckii napisał(a):

nie mówić? trochę bez sensu poznawać kogoś i od razu kłamać ukrywając swoje zainteresowanie, pasję... udawać na samym początku kogoś, kim się nie jest.

no cóż, wielu facetów i tak to ma we krwi :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 23:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: 535d
..::CZARNY::.., wiecej optymizmu ;)

a dupeczki sa fajne wszedzie, wystarczy sie dobrze rozejrzec wokol siebie, na bank cos wyhaczysz, i najwaznajniejsze ze jak zobaczysz jakas fajna to wal do niej, idz na calosc by potem w domu nie mowic do siebie, cholera moglem sprobowac zagadac a tego nie zrobilem. . .

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 23:37 
Zacna persona forum

..::CZARNY::.. napisał(a):
Kyokushin napisał(a):

pewnie, że tak.

a czy 30 latek coś wie? bierze za żonę kobietę, którą za 3 lata będzie błagał o rozwód mimo, że posiada z nią 3-kę dzieci oraz majątek do podziału.

a 40 latek coś wie? pewnie nie wiele, skoro jego córka straciła dziewictwo w wieku 12 lat, a jego firma zbankrutowała zapewniając bezrobocie 200 robotnikom.

albo 50? 60? latkowie? którzy nie potrafią się odnaleźć w dzisiejszym społeczeństwie niepotrafiąc napisać ani wysłać e-maila, albo tkwią w stereotypach, które aktualne były pół wieku temu, typu "Niemcy to nasi wrogowie" i głosują na PiS, bo ks. Rydzyk każe?

takie stwierdzenia są nie na miejscu, że ktoś g.. wie. można kogoś tym skrzywdzić. jednocześnie od kogoś wymagać zbyt wiele. wszystko zależy od człowieka, jego podejścia, jak ogarnia to, co się dzieje dookoła. naturalnie, są wydarzenia, które często przychodzą w późniejszym wieku i które bardzo wpływają na nasze życie, ale nie można uogólniać. Człowiek to nie jest produkt z produkcji wielkoseryjnej, gdzie pole tolerancji jest wąskie na wszelkie odchyłki. Każdy jest inny i warto o tym pamiętać, nie oceniać, czy ktoś g.. wie czy nie. Zajmijmy się sobą.

Niby tak.... Liczy się doświadczenie ! A to zazwyczaj zyskuje się z wiekiem. Jako 20 latek chodziło mi przedewsystkim o to żeby małpa była ładna... no i to by było na tyle :) Wtedy nnie było problemu ze znalezieniem dziewczyny ale teraz w miarę upływu czasu ? Moje nastawienie do kobiet bardzo się zmieniło a wymagania wzrosły... Więc może nie tyle wiek się liczy co doświadczenie ale jedno z drugim jest zazwyczaj powiązane.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 23:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: 535d
tomeckii napisał(a):

nie mówić? trochę bez sensu poznawać kogoś i od razu kłamać ukrywając swoje zainteresowanie, pasję... udawać na samym początku kogoś, kim się nie jest.

no cóż, wielu facetów i tak to ma we krwi :ok:

kiedys poznalem jedna laske, na 2tyg przed zakupem BMW, wtedy przyjechalem po nia focusem, pozniej dopiero beemka jak juz ja kupilem, wtedy powiedziala mi ze dobrze ze na pierwsze spotkanie nie przyjechalem BMW. . . . hmm. . . czyzby chciala z miejsca powiedziec ze nie jest blaszka albo ze sie nie uwaza za taka? :D
za jakis czas znowu powiedziala cos. . . ze beemka przypadla jej do gustu duzo bardziej niz focus . . . :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2008, 23:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Dokładnie nie raz to moze przyniesc niespodziewane i przyjemne niespodzianki :P :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 01:33 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
...... Każdy jest inny i warto o tym pamiętać, nie oceniać, czy ktoś g.. wie czy nie. Zajmijmy się sobą.

Dokładnie opisałem owe przypadki potwierdzające regułę że może istnieć 50 latek który jest na poziomie 6 latka intelektualnie.
Nie zanegowałem również istnienia doświadczonego i superinteligentnego 20 latka, prawda?
Reasumując, statystycznie jednak o wiele większa liczba 50 latków wie co robi niż 20 latków... Pomysleć - na jakim poziomie w wieku 20 lat musi być 50 latek który jest na poziomie 6 lat.
Pamiętajmy że się starzejemy i za 30 lat to my bedziemy tymi 50 latkami. I co, mamy niby więc 'wiedzieć mniej' niż wiemy teraz?

i na koniec.

Czy 20 latek coś wie? Pukając 17 letnią panienke która zachodzi w ciąże?
Czy 20 latek coś wie, obijając się gdzie sie da i włócząc z piwkiem zamiast zdobywać wiedzę?
Czy 20 latek coś wie, malując mury sprayem?
Czy 20 latek coś wie wybijając szyby na klatce?

Czy oznacza to że 20 latek jest gorszy? Nie.
Pomijając kwestie wandalizmów :) jest poprostu niedoświadczony - doświadczenie życiowe nabiera się z wiekiem, słuchając 'starszych' - najczęsniej nie tych 'kilka lat' starszych, choć i tutaj można się wiele nauczyć, ale tych dużo starszych, kogoś z 10 lat starszego, ojca, dziadka.

Można zdecydowanie więcej głupich zachowań 20 latków wymienić, niż 30, 40 czy 50 latków - co jeszcze raz podkreślam nie oznacza absolutnie że wiek jest wyznacznikiem wiedzy czy doświadczenia.
Wiek oznacza 'większą szansę' że im ktoś starszy tym bardziej doświadczony a nie że 'jest' taki.

Zresztą - sam mam niewiele ponad 20 lat, wiem co wiedziałem w wieku 20 lat, wiem co wiedziałem w wieku 15 lat i razem z wiekiem poglądy się nieco zmieniają i dlatego jak 'starsi' coś mówią i sugerują że X lat temu myśleli tak to zastanawiam się nad tym gdyż duża szansa że mają rację.
Dopiero teraz dociera do mnie że w bardzo wielu kwestiach mój ojciec miał rację a mi sie wydawało że głupoty opowiada... myślę że nie tylko ja mam takie doświadczenia.
On też był 20 latkiem ileśtam lat temu, więc jakieś pojęcie ma.

Ostatnio edytowano 12 stycznia 2008, 01:39 przez Kyokushin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 01:39 
Kyokushin napisał(a):
Nie zanegowałem również istnienia doświadczonego i superinteligentnego 20 latka, prawda?

prawda :) ja również nie zanegowałem Twojej teorii... jedynie zastrzeżenie, by pochopnie nie oceniać innych :]

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 01:41 
Administrator

Daleki jestem od oceniania kogokolwiek - mówiąc o wadach 20 latków mogę próbować oceniać co najwyżej siebie :) (oczywiście jako 20 latek nie latałem ze sprayem i nie wybiłame szyb ;))

Kiler530 a co do kobity - radzę się nie przejmować - troche poboli i przestanie - jej strata.

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 07:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Kiler530 Kyokushin ma rację swoje przeżyłeś a teraz, no niestety trochę boli. To z czasem minie. W całej tej sytuacji jest jedno pytanie: jak nabyć doświadczenie. Tego nie można kupić ani też pożyczyć od kolegi, nie da się załatwić z netu. Każdy kroczy swoją własną ścieżką życia i nabywa to z wiekiem i wydarzeniami. Niestety cierpienie jest też w to wpisane i niestety wszystkiego generalnie uczymy się na swoich własnych błędach. Sytuacja nie jest przyjemna ale Kiler530 pamiętaj, znajdziesz lepszą i fajniejszą a tamta będzie żałowała.
Głowa do góry!!!

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 08:04 
Forumowicz

jestem 20 latkiem :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2008, 08:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
Kiler530 więc się ciesz i żyj pełnią życia! "Żyj tak, jakby każdy dzień był twoim ostatnim"

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1