Cytuj:
wam nie pasuje palacz - wiec ustawa wam pasuje - to jest egoizm
Z całym szacunkiem, ale jestem osobą palącą i popieram ustawę i choć jestem zmuszony pogodzić się z tym, że jestem palaczem, to niedyskutuję w obronie praw palacza.
Cytuj:
skoro Ty sam tez jezdzisz samochodem i ową chmure szkodliwych spalin produkujesz ! ale rozumiem to jest potrzebne i jest ok
Użytkownikami tychże pojazdów oprócz osób palących są także osoby niepalące, czyli jednym słowem WSZYSCY, którzy w taki czy inny sposób przemieszczają się. Jeśli ktoś nie posiada własnego auta, to korzysta z innych środków komunikacyjnych jak autobusy miejskie, autokary, taksówki, przewozy......WSZYSCY korzystamy z tego.
Co do emisji spalin także istnieją pewne normy, których w 60 % przypadków nie przestrzegamy. Chcesz coś zrobić, aby powietrze nie śmierdziało spalinami samochodowymi ? >>>>Zrób coś, aby w 100% pojazdy na polskich drogach spełniały normy OKREŚLONE
Cytuj:
nie chcesz pracowac w pabie gdzie jest dym ! nie pracujesz ! proste
nie możesz zapalić w pubie w którym nie wolno palić......wychodzisz i idziesz do domu....proste!
Cytuj:
No dlatego o tym pisze !! sa palacze , są papierosy , nich i mozna palic ustawa tego nie zalatwi , a jedynie uczyni zycie upierdliwym
Wszędzie są papierosy, wszędzie są palacze i gdzie niegdzie są ustawy zabraniające palenia w miejscach publicznych......czy życie z tego powodu jest upierdliwe ? Dla palaczy tak, choć tego nie odczuwam. A czy życie nie jest upierdliwe dla osób niepalących, którzy chodzą i szukają lokalu aby coś zjeść, lub napić się piwa ?
Kto i co wspominał więc o egoiźmie ???
Cytuj:
jak ktos chce miec pab dla palaczy to nich go ma , wtedy beda tam wchodzic tylko, palacze , ktos inny bedzie mial pab gdzie palacz nie bedzie mógł palic i wtedy taki tam nie wejdzie bo pójdzie do tego gdzie to jest mozliwe
A jeśli jest to jedyny pub w małej miejscowości i drugi oddalony jest o kilometry......to kto ma iść na nogach ? Palący, czy niepalący?
Cytuj:
Polska to nie irlandia w irlandi kierowca zarabia około 900 euro tygodniowo w Polsce ile ? wiec co mi tu chcecie tym udowodnic ?
A ponoć ku temu zmierza.
W Irlandii paczka papierosów kosztuje 7,35 euro, co w przeliczeniu na złotówki daje blisko 26 zł.....w Polsce po podwyżce, będą kosztowały około 9 zł. Zaznaczam, że do wszystkich marek papierosów obowiązuje jednakowa cena, więc nie ma nic tańszego.
Ile zarabia taksówkarz....nie wiem.....nie pytałem. Ale najniższa płaca to 8,30/h i co niektórzy taką właśnie pensję posiadają. Mało kto pracuje tu więcej niż 45 godzin tygodniowo.
Cytuj:
Prosze o ustawe dla tych co zebów nie myją , bo mam dosc kontaktów z ludzmi co im smierdzi z geby
Ten rodzaj smrodu, najmniej jest szkodliwy dla wszystkich i bynajmniej nie wyczuwalny na większą odległość w porównaniu do smrodu z papierosów.......nie dostrzegam żadnego zagrożenia dla osób w towarzystwie takowej osoby.
Cytuj:
A w kwesti pieska ...oczywiscie ja jako ten zły user tego forum piszacy farmazony ostatnio bylem zbulwersowany , wchodze do restauracji dosc dobrej , siadam zamawiam konsumuje , przychodzi para - damulka z Yorkiem i chyba mezem , siadaja z tym kundlem do stolika , zamawiają a ona podaje mu smietane paluszkiem którą sciaga z deseru , nie wytrzymalem wezwalem kierownika i zaprotestowalem , grozac iż wezwe sanepid zostali wyproszeni z lokalu , ale jakiez było ich obuzenie ! co mi ich piesek przeszkadza , taki mały , taki biedny. Nie interesowalo ich to ze to lokal a nie obora , zas ja nie mam zamiaru konsumowac zreczy z zwierzetami. I ta dyskusja tutaj wyglada mi podobnie .
I tak samo w kwestii ustawy o paleniu, ktoś będzie miał prawo wyprosić Cię z miejsca w którym nie wolno palić.
Cytuj:
a teraz jeszcze jedno , co zrobisz w takiej calkiem realnej sytuacji , mieszkasz w bloku , pod toba mieszkają nalogowi palacze i są to trzy osoby
Dom/mieszkanie, nie jest miejscem publicznym.....no chyba, że w Twoim przypadku jest inaczej.
"Wolność Tomku, w swoim domku." "Szanuj innych, bo nie mieszkasz tu sam"
Obecnie także nie można nic zrobić z tym zjawiskiem i od tego jaką podejmiesz decyzję, by zaradzić problemowi, będzie wpływało na Twoje dalsze relacje z mieszkańcami.