BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Jestes za ustawa?
Tak 80%  80%  [ 35 ]
Nie 18%  18%  [ 8 ]
Jest mi to obojetne 2%  2%  [ 1 ]
Liczba głosów : 44
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2008, 22:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Darek (De) napisał(a):
Pale już dosyć długo (biorąc pod uwagę swój wiek) i jestem ZA.

Kumam, że komuś mogę przeszkadzać paląc. W towarzystwie zawsze mówię "przepraszam czy ktoś z Was pali? (jesli tak to mam sępa na głowie, jeśli nie-samotnie jaram w oddali) tak/nie-aha OK to ja ide zapalić za jakieś 5-10 minutek wracam".
Przez 3 minuty wypalam a reszte czasu przeznaczam, na wietrzenie gęby tj. :
-guma miętowa (najmocniejsza jaka jest)
-głebokie wdechy i analogicznie-wydechy :rotfl:

..jak truć to tylko siebie a nie także ludzi w pobliżu.

Jakbym swojego widziała...........tyle, że on z miętusami walczy :) :rotfl:

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2008, 22:22 
Specjalista

Cytuj:
wam nie pasuje palacz - wiec ustawa wam pasuje - to jest egoizm

Z całym szacunkiem, ale jestem osobą palącą i popieram ustawę i choć jestem zmuszony pogodzić się z tym, że jestem palaczem, to niedyskutuję w obronie praw palacza.
Cytuj:
skoro Ty sam tez jezdzisz samochodem i ową chmure szkodliwych spalin produkujesz ! ale rozumiem to jest potrzebne i jest ok

Użytkownikami tychże pojazdów oprócz osób palących są także osoby niepalące, czyli jednym słowem WSZYSCY, którzy w taki czy inny sposób przemieszczają się. Jeśli ktoś nie posiada własnego auta, to korzysta z innych środków komunikacyjnych jak autobusy miejskie, autokary, taksówki, przewozy......WSZYSCY korzystamy z tego.
Co do emisji spalin także istnieją pewne normy, których w 60 % przypadków nie przestrzegamy. Chcesz coś zrobić, aby powietrze nie śmierdziało spalinami samochodowymi ? >>>>Zrób coś, aby w 100% pojazdy na polskich drogach spełniały normy OKREŚLONE
Cytuj:
nie chcesz pracowac w pabie gdzie jest dym ! nie pracujesz ! proste

nie możesz zapalić w pubie w którym nie wolno palić......wychodzisz i idziesz do domu....proste!
Cytuj:
No dlatego o tym pisze !! sa palacze , są papierosy , nich i mozna palic ustawa tego nie zalatwi , a jedynie uczyni zycie upierdliwym

Wszędzie są papierosy, wszędzie są palacze i gdzie niegdzie są ustawy zabraniające palenia w miejscach publicznych......czy życie z tego powodu jest upierdliwe ? Dla palaczy tak, choć tego nie odczuwam. A czy życie nie jest upierdliwe dla osób niepalących, którzy chodzą i szukają lokalu aby coś zjeść, lub napić się piwa ?
Kto i co wspominał więc o egoiźmie ???
Cytuj:
jak ktos chce miec pab dla palaczy to nich go ma , wtedy beda tam wchodzic tylko, palacze , ktos inny bedzie mial pab gdzie palacz nie bedzie mógł palic i wtedy taki tam nie wejdzie bo pójdzie do tego gdzie to jest mozliwe

A jeśli jest to jedyny pub w małej miejscowości i drugi oddalony jest o kilometry......to kto ma iść na nogach ? Palący, czy niepalący?
Cytuj:
Polska to nie irlandia w irlandi kierowca zarabia około 900 euro tygodniowo w Polsce ile ? wiec co mi tu chcecie tym udowodnic ?

A ponoć ku temu zmierza.
W Irlandii paczka papierosów kosztuje 7,35 euro, co w przeliczeniu na złotówki daje blisko 26 zł.....w Polsce po podwyżce, będą kosztowały około 9 zł. Zaznaczam, że do wszystkich marek papierosów obowiązuje jednakowa cena, więc nie ma nic tańszego.
Ile zarabia taksówkarz....nie wiem.....nie pytałem. Ale najniższa płaca to 8,30/h i co niektórzy taką właśnie pensję posiadają. Mało kto pracuje tu więcej niż 45 godzin tygodniowo.
Cytuj:
Prosze o ustawe dla tych co zebów nie myją , bo mam dosc kontaktów z ludzmi co im smierdzi z geby

Ten rodzaj smrodu, najmniej jest szkodliwy dla wszystkich i bynajmniej nie wyczuwalny na większą odległość w porównaniu do smrodu z papierosów.......nie dostrzegam żadnego zagrożenia dla osób w towarzystwie takowej osoby.
Cytuj:
A w kwesti pieska ...oczywiscie ja jako ten zły user tego forum piszacy farmazony ostatnio bylem zbulwersowany , wchodze do restauracji dosc dobrej , siadam zamawiam konsumuje , przychodzi para - damulka z Yorkiem i chyba mezem , siadaja z tym kundlem do stolika , zamawiają a ona podaje mu smietane paluszkiem którą sciaga z deseru , nie wytrzymalem wezwalem kierownika i zaprotestowalem , grozac iż wezwe sanepid zostali wyproszeni z lokalu , ale jakiez było ich obuzenie ! co mi ich piesek przeszkadza , taki mały , taki biedny. Nie interesowalo ich to ze to lokal a nie obora , zas ja nie mam zamiaru konsumowac zreczy z zwierzetami. I ta dyskusja tutaj wyglada mi podobnie .

I tak samo w kwestii ustawy o paleniu, ktoś będzie miał prawo wyprosić Cię z miejsca w którym nie wolno palić.
Cytuj:
a teraz jeszcze jedno , co zrobisz w takiej calkiem realnej sytuacji , mieszkasz w bloku , pod toba mieszkają nalogowi palacze i są to trzy osoby

Dom/mieszkanie, nie jest miejscem publicznym.....no chyba, że w Twoim przypadku jest inaczej.
"Wolność Tomku, w swoim domku." "Szanuj innych, bo nie mieszkasz tu sam"
Obecnie także nie można nic zrobić z tym zjawiskiem i od tego jaką podejmiesz decyzję, by zaradzić problemowi, będzie wpływało na Twoje dalsze relacje z mieszkańcami.

Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2008, 22:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: Wierne
Kod silnika: M52B28
Popieram ustawę w 100%.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 09:03 
Częsty bywalec

robertbmw napisał(a):
I tak samo w kwestii ustawy o paleniu, ktoś będzie miał prawo wyprosić Cię z miejsca w którym nie wolno palić.

teraz masz tak ! wiec po co zmiana , akurat w tej kwesti nic sie nie zmieni! Wy chyba nie czaicie jakie są przepisy prawne wzgledem palaczy , stad ten jazgot :)
Nie moze palacz zapalic w restauracji , chyba , ze takowa ma wydzieloną sale - tak juz jest ! nie moze palacz zapalic w barze , jesli nie ma dla niego popielniczki a proszac o nia barman mu jej nie poda ! tak też jest sa w barach , restauracjach napisy -palenie wzbronione i nikt nie pali! na dworacach jest zakaz palenia ! (ustawowy) itd. itd. zanim coś napiszesz , zajrzyj do obowiązujacych przepisów w tej kwesti .

jeszcze raz to wklejam , bo chyba nie czytali co niektórzy

"Zakaz palenia tytoniu w obiektach zamkniętych zakładów pracy oraz innych obiektach użyteczności publicznej przewiduje art. 5 ust. 1 pkt 3 ustawy z 9 listopada 1995 r. o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych (Dz.U. z 1996 r. Nr 10, poz. 55, z późn. zm. oraz z 1999 r. Nr 96, poz. 1107). Ustawa przewiduje odpowiedzialność za wykroczenie zarówno osoby, która pali tytoń w miejscu niedozwolonym, jak i administratora obiektu, który dopuszcza do palenia tytoniu wbrew obowiązującym zakazom. W obu przypadkach sprawca czynu podlega karze grzywny do 5000 złotych. Pracownik ma pełne prawo żądać od pracodawcy, aby ten oznakował pomieszczenia zamknięte zakazem palenia tytoniu i egzekwował ten zakaz od użytkowników. W przypadku niewypełniania tych obowiązków pracownik może zwrócić się ze skargą do PIP"
a pomieszczeniem zamknietym jest nawet palkon , taras , jesli nad nim istnieje zadaszenie itd. ja uwazam , ze to wystaczy po zmodyfikowaniu.

To co piszesz , ze palacze na nic nie patrza to bzdura i jakies wyjatkowe przypadki , zaden palacz nie zapali tak by to innym przeszkadzało (pomijam ulice , lokale ) a ustawa .... cham, za nic ja miec bedzie zapali ci dmuchajac w twarz i ide o zaklad , ze nic nie zrobisz , bo by go ukarano , musisz udowodnic iz palił , a w momencie przyjazdu wezwanej strazy , policji on czynnosc tą zakonczy a papierosa, peta nawet i zje :D i w tym momencie pozostaje wam wszystkim zgromadzonym zyczyc sobie miłego dnia .

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1