Dla mnie niepotrzebna jest ta żaloba.
Zbyt częste jej wprowadzanie - po raz piąty zdaje się w ciągu 2 lat, dyskredytuje ją.
Poza tym staliśmy się specjalistami od celebracji naszych nieszczęść.
To jest przedlużenie tego, że lubimy narzekać - dlatego lubimy się rozwodzić na temat naszych porażek.
Zwróćcie uwage ile rocznic, świąt, przydomków jak Wladyslaw Warneńczyk - biorą się z rozczulania się nad klęską. Warneńczyka nie nazwano od jakiejś bitwy którą wygral, tylko przydomek dostal od miejsca gdzie polegl......
Jestem przecwiny po prostu nad celebracją nieszczęść, tragedii, zlych cech, rozwodzenia się nad tym w sposób taki, żeby mieć co robić i plakać na los.
Trzeba się uczyć na blędach, ale nie rozwodzić się nad tym co nam nie wyszlo, nad tragediami.
Portale internetowe, telewizje, już mają poprzygotowywane jakieś żalobne klimaty, znaczki, designy, i tylko czekająw pelnej gotowości....
Nie podoba mi się to.
Bez madialnego zamieszania, nagonki, bez stojącego nad ekipą premiera i prezydenta, powinny zostać na spokojnie wyciągnięte wnioski z tragedii, w rzeczowy sposób.
Pod presją kamer, opinii publicznej nakręconej przez najglupszych pismaków Europy, wladz, takie dochodzenie, śledztwo nie będzie rzetelne. Będzie ciśnienie na medialność, na winnych i takie tam.
I to ma być celem, nauczyć się - niech na darmo oni nie zginęli, zapobiec, być mądrzejszym. Prosto i po męsku.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg
Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN
|