renoraines napisał(a):
jiGsaw, Odnoszę się do tego co piszesz, a skoro nie pamiętasz co piszesz, gdzie piszesz i ze przeczysz sobie samemu, to nie mój problem.
Widze, ze jest jednak u Ciebie progres, ale jeszcze nie osiągnąłeś szczytu intelektualnego.
W jaki sposób przeczę sam sobie?

Ty chyba nie kumasz czegoś...
renoraines napisał(a):
Zaczynając od Twojego przysłowiowego Stasia w prywatnej szkole, którego przepychają do nastepnej klasy. Przepchną wiec zostanie w szkole , wpłynie czesne które jest źródłem finansowania. Rachunek ekonomiczny.
Korwin płaci bo musi i odbiera sobie z krusu to dobrze.
Kowalski płaci bo musi wiec głosuje na 500+, żeby sobie część odebrać to zle.
TO BYŁA LEKCJA, WIESZ CO TO OZNACZA?! NAUCZYCIEL TO WYMYŚLAŁ CELEM DANIA IM LEKCJI SOCJALIZMU. Ja pierdzele... zaczynam odnosić wrażenie, że mi nie wypada z Tobą dyskutować...
KORWIN NIE GŁOSUJE NA SOCJALIZM!!!!!!!!!!!!!!!!! JA JEBIE, Ty jesteś jakiś ociężały na umyśle, czy udajesz? Serio nie chwytasz tej drobnej różnicy między POPIERAĆ i korzystać, a NIE POPIERAĆ, ale też korzystać, bo taki jest system?!
renoraines napisał(a):
Z tego mam beke z tej hipokryzji i demagogii. Korwin krytykuje komunizm oraz korupcje, ale przeciwny jest dekomunizacji, zachwyca się Putinem oraz Rosją, w której nie ma wolnego rynku i jest korupcja.
Konfederacyjne PIT 0%, dobrowolny ZUS, paliwo 3 zł/l , narracja antysystemowa czyli głupoty, nierealne obietnice które ludzie widzą dlatego konfederacja ma tak małe poparcie. Negowanie składek emerytalnych, zdrowotnych mimo , ze solidaryzm społeczny leży u podstaw współczesnych systemów ubezpieczeniowych i zdrowotnych.
Taki z Ciebie wolnosciowiec , ze chciałeś isć do wojska czyli spac i srac na rozkaz . Byles gotow zrezygnowac ze swojej niezależności, po to żeby mieć dyplom prestiżowej państwowej, reżmowej uczelni
Wspominałeś w tamtym temacie tez o politechnice gdańskiej , której dyplom (bo byle kto go nie otrzyma jak w prywatnej) liczy się nie tylko na polskimi rynku pracy.
Gdzie Korwin zachwyca się Putinem?! Korwin zawsze mówi prawdę. Jeżeli Putin zrobi źle to Korwin o tym mówi, jeżeli zrobi coś dobrze to też JKM o tym mówi. Zdejmże klapki z oczu. Dlaczego głupoty? Konfederacja ma małe poparcie, bo większość Polaków ma dwucyfrowe IQ i nie potrafi pojąć fundamentalnych zależności ekonomicznych jak np. prawo popytu i podaży, idioci wszelkiej maści, w tym elektorat popisu, wierzą, że bogactwo się bierze z podatków, a nie z pracy.
Na WAT chciałem iść, bo w jakimś stopniu ciągnęło mnie do wojska, ale były też inne powody - chęć ucieczki z domu czym prędzej oraz perspektywa przywilejów (mieszkanie, wcześniejsza emerytura itd.). I od razu ZAZNACZAM, bo Tobie trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie. TO NIE ZNACZY, ŻE POPIERAM TE PRZYWILEJE. JEDNAK JAK SĄ TO TRZEBA BRAĆ, BO JAK NIE JA TO WEŹMIE KTOŚ INNY I MNIE WYGRYZIE. Załóż jakikolwiek biznes to się przekonasz, że nie kłamię.
A co do PG, no cóż, było minęło, ile wiedzy z tak trudnych studiów się przydaje później w pracy? 10%? Może 20%, zależy jak się trafi. A teraz liczy się przede wszystkim CV i to co potrafisz, a nie papier, tym coraz częściej se można dupsko podetrzeć. Rynek zweryfikował państwowe kołchozy.
Twoja solidarność społeczna doprowadziła do tego, że ludzie płacą po kilka razy za te same usługi. Najpierw składka NFZ, potem dofinansowanie kosztem pensji do pakietu w LUXMED, a na koniec i tak idą prywatnie i płacą znowu.
A co do emerytury to powodzenia.

dla mojego pokolenia prognozą jest 25% ostatniej pensji, a są młodsi gdzie jest jeszcze gorzej. Na szczęście mam to w dupie, bo nie planuję już nigdy wracać na etacik i oby nie wyszło inaczej.
Twoja solidarność społeczna KOMUCHU doprowadziła właśnie do tego, że polska kobieta rodzi 1.2 dziecka co daje jak pamietam 9. albo 12. lokatę OD KOŃCA NA ŚWIECIE. Za kilkadziesiąt lat będzie nas 6 milionów. I te Twoje pincetplus nic nie dało, a przez tych kretynów z pisu, którzy najpierw mordują gospodarkę w czasie hossy rozdając pieniądze, a później jeszcze bardziej zamykając ludzi w domach z powodu kolejnej grypy, to niedługo będzie starczyć na weekendowe zakupu żywieniowe dla pary.
renoraines napisał(a):
Obaj nie jesteście logiczni, żeby nie wyrazic się dosadniej. Mieszkając i pracujac poza strefa nie trzeba spraw urzędowych załatwiać w strefie, a co dopiero innych typu zakupy, rekreacja, gastronomia itd. Klapki na oczach pod bezmyslenie z gory założoną teze.

????? Wykazałem tylko jak niedorzeczna, żeby nie wyrazić się dosadniej, jest Twoja logika niekorzystania z socjalu tylko dlatego, że w demokratycznych wyborach mając siłę jednego głosu głosuje się inaczej i cała trzoda wybiera co innego ograbiając Cię z Twojej pensji w podatkach i wzmagając inflację. Jest to dokładnie ten sam schemat jak z parkowaniem - na złość mamie sparzę sobie palec.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...