renoraines napisał(a):
jiGsaw, Tobie brakuje piatej klepki, przeczysz sobie i masz pretensje ze Twoje slowa sa wykorzytywane przeciwko Tobie. Masz rowniez pretensje do panstwa, a nie potrafisz korzystać z tego co oferuje choćby 'głupi' zastrzyk na nfz. Zyjesz w swoim urojonym swiecie naiwnie liczac na zbawców narodu, którym tak jak kazdej partii, zależy na korycie.
Ale jak przeczę sam sobie? NAJPIERW PISAŁEM W KONTEKŚCIE TEGO JAK POWINNO BYĆ W NORMALNYM WOLNYM KRAJU. ZA DRUGIM RAZEM ODNOSIŁEM SIĘ DO SYTUACJI OBECNEJ JAK JEST W KRAJU NIEWOLNIKÓW TAK JAK OBECNIE. Mam Ci algorytm na kartce narysować abyś to wychwycił? Taka jest kolejność:
1. Wprowadzenie socjalu i komuny oraz państwa opiekuńczego.
2. Zubożenie obywateli, obniżenie jakości ich życia.
3. Zniechęcenie obywateli do pomocy dobroczynnej dodatkowo "bo przecież państwo ma się tym zajmować i mi zabiera na to pieniądze".
4. Zorientowanie się, że po raz PIĘTNASTY komunizm nie działa.
5. Ponowne uwolnienie gospodarki.
6. Przyzwyczajenie ludzi do tego, że muszą sami sobie radzić i się organizować oraz brać odpowiedzialność w swoje ręce.
Nie na odwrót.
Nie głupi zastrzyk tylko niestety głupia procedura medyczna. Jakby się to dało zrobić bez szpitala to by było zrobione, uwierz mi.
grabolek364 - tylko niestety musi być ten wybór na Konfederację, obecnie i tak mamy PIS/PO. Jeżeli wygra Trzaskowski to mamy gwarantowane zmagania POPISU między sobą na kolejne dwie kadencje. Także dobrze, że w cudzysłowiu ująłeś "myślący" głosują na Trzaskowskiego. Może krótkoterminowo, ale trzeba patrzeć długofalowo, a tutaj chyba lepiej dobić PO niż je wzmacniać, a dla PISu kara sama wyjdzie już niedługo (obstawiam przyszły rok się zacznie).
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...