Lincoln napisał(a):
jiGsaw, Adamie, nie obraź się, ale wyżej cenię zdanie gościa z who niż Twoje w kwestii maseczek i pandemii, bo ma zwyczajnie większa wiedzę, a nie że stara się dopasowywać wyczytane informacje pod idee swojej ulubionej partii. Widzę też, że kwestii Dziambora nie podnosisz, a to daje do myślenia w kwestii Konfederacji, zamiast tego wymyślasz jakieś porównania z pupy o gufnie w kieszeni...
Mi maseczki też nie pasują, ale tak całkiem serio to żadna tragedia nie jest, a jeśli ma uchronić kraj przed zamknięciem to zdecydowanie nieduży "koszt"
Narodowcy to akurat koledzy Winnickiego...
Prawdziwy "prawicowiec" na lewaka nie zagłosuje bez względu na "wyższe" motywację. Koniec. Kropka.
Mateusz118, nie ma czegoś takiego jak konserwatywne lewactwo. Prawica zawsze była związana z wartościami "konserwatywnymi" i kościołem, więc nie mieszaj proszę, bo akurat Ci nie pasuje. Znaleźli lukę, dali to ludziom, a nie sobie i nazywasz to lewactwem? Dla mnie lewactwo to nagminne donoszenie na własny kraj dla własnego wąskiego interesu, ciągłe budzenie niepokoi społecznych na ulicach w tym samym celu.
Rost, i ta pierdoła zaszła tak daleko, a ta bliska osoba nie? Światełko się zapala?
Co do szpitali to niestety braki wiedzy w kwestii finansowania i zarządzania Reno już Ci pokazał, a zapewne to tylko wierzchołek "góry lodowej"... Jak śmieci Ci drożeją, albo gufno w ulubionej strudze/rzece pływa, a woda tylko letnia leci w kranie to też wina nierządu...
Przemku, nie obrażam się. Po pierwsze faceci się nie obrażają co do zasady. Po drugie, dopóki dyskusja jest na poziomie i opiera się o argumenty, to nie ma podstaw do osobistych implikacji itp. itd., czego nie można powiedzieć niestety o dyskusji z lewactwem, czego przykład tutaj też niedawno mieliśmy. A zatem:
Proponuję abyś zweryfikował swoje autorytety. Zgodnie z zasadą "ryba gnije od głowy", najlepiej zacząć od źródła finansowania. Najlepiej abyś sprawdził jak działa WHO, jaki jest przepływ pieniądza. Ogólnie jak działa biznes BIG PHARMA. Podpowiedzieć mogę jedynie tyle, w ramach wskazówki, że przemysł medyczny NIE ZARABIA pieniędzy, gdy ludzie cieszą się zdrowiem.
Poza tym WHO uległo totalnej kompromitacji gdy w ramach GŁOSOWANIA, które odbyło się w atmosferze skandalu i pod naciskiem lewicujących środowisk LGBT uznali, że homoseksualizm należy wykreślić z listy chorób. Tego typu kompromitacji było mnóstwo, choćby nawet wokół tej rzekomej pandemii. Krótko mówiąc powoływanie się na WHO w aspektach medycznych ma mniej więcej tyle sensu ile popieranie PO w aspektach politycznych.
Podsumowując, co do WHO, to ja wybieram przytulone serduszko wedle grafiki jak poniżej:

Idąc dalej - ja pokazałem konkrety, że w innych krajach stosunek do tych szmacianych maseczek jest bardzo luźny itp., że druga fala jest łagodniejsza o wiele, a Ty mi w odpowiedzi posuwasz argument z WHO. Zostawiam to Tobie do dalszych przemyśleń.
Co do Dziambora - a jak mam się odnieść? Dziambor choruje na przewlekłe zapalenie oskrzeni, stąd przeszedł ostrzej Covid - 19. Życie.
Co do Trzaskowskiego - Dudzie też daleko do prawdziwej prawicy nota bene.
Kyo - jeżeli chodzi o PiS to gospodarczo są socjalistami, a więc śmiało można rzec, że to lewica. Jeżeli chodzi o światopogląd to są zrównoważeni. A zatem sumarycznie możemy mówić o PiS, jako o partii centrolewicowej.
Co do Konfederacji to myślałem, że argument na zasadzie "nie poprę ich, bo i tak szans nie mają" był modny i w obiegu jakieś 10 lat temu, obecnie chyba powinno być oczywistym, że to m.in. przez takie nastawienie naprawdę tych szans mieć nie będą. Należy głosować zgodnie ze swoim sumieniem, a nie na zasadzie "popieram Konfę, ale zagłosuję na PiS, bo... mają większe szanse, bo... zrobię to na złość PO", to gra na zwłokę i strzał w stopę. Aczkolwiek już o tym kiedyś chyba rozmawialiśmy i przedstawiłeś mi swoją strategię, ale ja uważam, że PiS obecnie jest w odwrocie mocno i nie należy już ich popierać, trzeba się przenosić ze wszystkich sił na Konfę.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...