Witam,
Z racji tego ze czasami tu zagladam postanowilem sie z wami podzielic tym co dzisiaj sam sprawdzilem. Shamowalismy dzisiaj auto jakim jest moje e36 325.
Z modow niewiele, a w zasadzie nic.. wydech na przelocie (tzn brak kata, tylny w sumie to tylko puszka) i do tego chip od kolegi Reserved.
Po zamontowaniu chipa (zajelo to jakies 30minut) odczucia na drodze sie poprawily. Auto zaczelo sie lepiej wkrecac, wyzej wkrecac.
Czasy z gtecha:
- przed chipsem: 7,6sek do 60mph
- po chipsie: 6,7 do 60mph
Tutaj jest zapewne male oszustwo bo do przekroczenia 60mph nie potrzeba wbijac trojki.
No ale do rzeczy. Mialem nadzieje ujrzec dzis ponad 200psow a zobaczylem ciut mniej. Z panem obslugujacym hamownie romawialem i dowiedzialem sie ze w zasadzie kazda beemka ktora hamowal nie trzymala serii. Niestety nie wiem ile moja miala przed chipem, ale za to wiem ile ma po nim:

Ciekawe jest to ze wykres leci na lep na szyje powyzej 5500obr/min. Zdaniem hamujacego kolektorki wydechoweg zalatwia sprawe, moment pojdzie ciut dalej, a zatem i mocy bedzie wiecej. Sprawdze to juz w marcu.
Nie wiem czy temat kogos zainteresuje, ale a noz widelec ktos szuka takich informacji.
Pozdrawiam,
Pat.