KotSylwester napisał(a):
el Presidente napisał(a):
Nic sie nie zmienia
No to chyba się zmienia...
Ja E34 rejestrowałem z Briefem - tym 2,5 strony i wkładką. Babka powiedziała że po świętach już bym nie zarejestrował, że potrzeba będzie zieloną kartkę A4 - bo to jest dowód... Nie wiem jak z jej kompetencjami
REJCA-BEJCA, zamiast się zastanawiać i ryzykować to zarejestruj, co Ci szkodzi? Jak auto na handel to Ty jako "fachowiec" od aut nie wiesz, to wyobraź sobie że pewnie przez miesiąc albo dwa będzie taka nie wiedza że ludzię będą się bali kupować i może się sprzedaż przełużyć...

Ta babka to jakaś idiotka, brak słów. W ogóle wybaczcie, ale im dalej na wschód Polski tym gorzej, przykładowo urzędy w woj. podlaskim wymagają numerów lawety na której przyjechało auto, a ostatnio mojego klienta z Siedlec pytali kto mu to auto przywiózł, bo nie wierzą mu że Niemiec dał mu zarejestrowany niewymeldowany samochód. Co kraj to obyczaj. Powtarzam - w wypadku aut z Niemiec dowodem rejestracyjnym jest Fahrzeugschein (mały dowód), kartą pojazdu jest Fahrzeugbrief (duży Brief, składany w pionie jeśli został wydany przed 1.10.2005 lub w poziomie dwustronny jeśli jest wydany po tej dacie). Nie znam takiego dokumentu rejestracyjnego jak zielona kartka A4. Dokumentem bez którego nie zarejestrujemy auta w wypadku importu z Niemiec jest Fahrzeugschein. Wymeldowane samochody również otrzymują z powrotem Fahrzeugschein, z adnotacją o wymeldowaniu. Przywaliłbym takiemu pustakowi, siedzi kwoka za nasze pieniądze i wymyśla bzdury.
[ Dodano: 17 Grudzień 2007, 14:59 ]REJCA-BEJCA napisał(a):
Po rozmowie z kilkoma znajomymi po fachu nie ryzykuje. W poniedziałek robie przegląd i płace akcyzę. Co innego jak autko by było z Niemiec po 25 nie było by żadnego problemu z rejestracją (jeśli ma się komplet dokumentów i aktualny TUV).
Nie potrzebny jest i nie będzie potrzebny wazny przegląd TUV !!!! Nie jest i tak honorowany u nas, płacisz 170 zł za pierwszy przegląd !! Zamiast roznosić plotki, zapraszam na strony rządowe.