bimmerkuba11 napisał(a):
Powiem Ci ze mialem podobny problem. Skoro to na 101% nie kola to moga to byc tarcze i klocki ( bardzo zwichrowana tarcza potrafi dawac taki rezonans bez naciskania pedalu hamulca ), badz w gorszym wypadku lozyska i wogole cale piasty, i ostatnie co mi przychodzi do glowy to przekladnia lub drazki. Powiedz jeszcze czy to przechodzi pozniej czy sie nasila. I czy poza szarpaniem kierownica czujesz jak drga caly samochod? Bo jesli tak to sprawdz krzyzak na wale i poduszki pod mostem ( dodam ze w E36 sa 4). Jesli poduszki sa stare i nie spelniaja swojej funkcji to autko moze wpadac w rezonans i przez to tez mozesz wyczuwac drgania kierownicy.
Popieram zdanie kolegi, u mnie bylo tak ze zacisk hamulcowy nawalil i nie odpuszczał, skutkiem tego jedno koło mi ciagle delikatnie hamowało.Było to na tyle minimalne ze doszedłem do tego dopiero gdy zabrałem sie za mycie mojej furki po dlugiej trasie: myje sobie felge a tam para jak bym wydech włacnie oblał.Wymieniłem docisk hamulcowy i problem zniknął i dodam jeszcze ze autko pali ok 1,5 litra mniej na 100.Nie przypuszczalem ze ma to aż takie duże znaczenie.Pozdro