Kapitan Kloss napisał(a):
sugerujesz ze bmw specjalnie robi źle kubicy zeby miał slabsze miejsce? jaki mieliby w tym interes? znasz jakiegoś psa który sra do własnej budy?
Obserwuje F1 od lat i dziwie sie wlasnie co sie tam (BMW) dzieje. Moze nie chodzi o to ze jest tam jakas zmowa ale wydaje mi sie ze po prostu robia na Robercie testy.
Czym wytlumaczyc fakt iz informuja go ze Nick ma paliwa na ok 3 okrazenia wiecej po czym w polowie wycigu ma nagly zjazd do boksu i wyjezdza ciezkim bolidem na miekkich gumach. natomiast jego partner z zespolu jedzie jeszcze kilkanascie okrazen. Zdziwienia nie kryli nawet komentatorzy z RTL. Powstaja wiec pytania
Po co taka zmiana taktyki skoro obydwaj kierowcy sa na dobrych pozycjach?
Dlaczego nie eksperymentuja na tym ktory ew. moze "zarobic" mniej punktow dla zespolu?
Kapitan Kloss napisał(a):
znasz jakiegoś psa który sra do własnej budy?
Zmiana taktyki nie miala moim zdaniem zadnego uzasadnienia. Mogli w najgorszym przypadku mogli miec jednego zawodnika na podium a drugiego wysoko w stawce i byliby w chwili obecnej na I-szym miejscu w klasyfikacji konstruktorow. A tak sa obecnie na 3-cim. Wiem wiem, to dopiero pierwszy wyscig ale ...
Jak patrze na te akcje z Robertem przypomina mi sie duet Schumacher - Barichello. Gdzie wyraznie Niemiec byl No.1 tylko ze przewaznie obydwa bolidy konczyly wyscig w pierwszej trojce. Nicka z Michaelem niestety ciezko porownac bo pomijajac to ze obydwaj sa niemcami roznica umiejetnosci jest ogromna na niekozysc tego pierwszego.