BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2008, 16:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Cytuj:
I tak nie wiadomo czy to ten sam samochód

Wiadomo ;)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2008, 15:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
To na pewno to samo auto, ja jestem pewna w stu procentach, właściciel jest moim znajomym :)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2008, 22:18 
Forumowicz

Nie wazna jak zrobiona fakt faktem byla bita a w opisie widnieje ze bezwypadkowy... Polska to naprawde kraj cudow... I wydaj tu potem taka kase na samochod...

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2008, 23:24 
Uzależniony od forum :)

Szelest napisał(a):
Nie wazna jak zrobiona fakt faktem byla bita a w opisie widnieje ze bezwypadkowy... Polska to naprawde kraj cudow... I wydaj tu potem taka kase na samochod...

no właśnie. Za takie coś to powinna być chyba jakaś odpowiedzialność karna :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 00:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
Szelest napisał(a):

masz racje....niestety to tylko polska mentalnosc ktora sie brzydze...jak sie poczuje ten ktos kto kupi to i za jakis czas dowie sie ze jego samochod mial "dobrego" dzowna przodem... :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 14:16 
Forumowicz

W sumie nie tylko Polacy tak robią... W innych krajach tez cisną wałki, ale nie w ilościach hurtowych jak w Polsce. Czasem wydaje mi się, że tutaj nie da się nic kupić żeby nie było naprawiane/zniszczone/kradzione/oszukane*

* - niepotrzebne skreślić.

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 14:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
tez mi sie tak wydaje...przecież byly takie cyrki tylko juz nie pamietam w ktorym salonie czy bmw czy mercedesa...iz czlowiek kupil nowy samochod z salonu (autoryzowanym) no i szczęsliwy jezdzil jakis czas, aż niestety doszlo do kolizji z innym autem...auto chyba bylo granatowe ale nie dam glowy uciąć, wychodzi z furki po dzwonku a tam lakier odpryskl i okazalo sie ze pod granatem jest srebrny :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 16:52 
Zacna persona forum

Sylwek_ch napisał(a):
Szelest napisał(a):

no właśnie. Za takie coś to powinna być chyba jakaś odpowiedzialność karna :kwasny:

No i jest.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 00:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Auto fajne, dużo nie było rozbite i wygląda na dobrze zrobione. Wszystko mi się podoba oprócz tego, że napisał o bezwypadkowości :kwasny: Po co oszukiwać co było wcześniej z autem, założę się, że prędzej by je sprzedał jakby dał przyszłemu właścicielowi fotorelację z naprawy. To samo z licznikiem, lepiej mieć 350 tys niż 160 i strzępy na kierownicy i słuchać, że auto tylko po mieście jeździło.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 08:09 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
no, Polak potrafi :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2008, 09:52 
Poszukaj zanim zapytasz

I dlatego wole sprowadzane :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2008, 11:49 
Tomacha napisał(a):

pewnie, za zachodzie przecież nie ma wypadków i auta nie są naprawiane :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2008, 12:37 
Częsty bywalec

rybik napisał(a):
Tomacha napisał(a):

pewnie, za zachodzie przecież nie ma wypadków i auta nie są naprawiane :rotfl:

No co Ty, tam nigdy, ja jak szukałem to teraz dochodzę do wniosku, że nie biorę auta od sprowadzaczy, już wole od prywatnej osoby w Polsce i tak kupiłem.

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2008, 16:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 2fab 4you
Kod silnika: M57 ruleZ
Garaż: E36 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144075
ładnie stoi :zdziwko:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 75&start=0

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 19:54 
Forumowicz

Tu już nawet nie chodzi o kasę za jaką stoi. W naszym "pięknym" kraju wszystko jest bezwypadkowe, od pierwszego właściciela urodzonego w 1901r i ma max 170tys km przebiegu i książkę serwisową na potwierdzenie. A potem po przejechaniu pół polski po wcześniejszej rozmowie telefonicznej gdzie sprzedający zarzeka się na grób żyjącej teściowej że autko w 100% zgadza się z opisem, okazuje się że auto miało tylko 2 rysy na dachu (ino po pociągu) a sprzedający zapomniał o tym powiedzieć .

POLLANDIA - oto kraj w jakim przyszło nam żyć

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 21:25 
pawelhel napisał(a):
Tu już nawet nie chodzi o kasę za jaką stoi. W naszym "pięknym" kraju wszystko jest bezwypadkowe, od pierwszego właściciela urodzonego w 1901r i ma max 170tys km przebiegu i książkę serwisową na potwierdzenie. A potem po przejechaniu pół polski po wcześniejszej rozmowie telefonicznej gdzie sprzedający zarzeka się na grób żyjącej teściowej że autko w 100% zgadza się z opisem, okazuje się że auto miało tylko 2 rysy na dachu (ino po pociągu) a sprzedający zapomniał o tym powiedzieć .

POLLANDIA - oto kraj w jakim przyszło nam żyć

już nie przesadzaj. taki rynek stworzyli Kupujący. oni szukają idealnych samochodów, bez ryski, bezwypadkowych za minimalne pieniądze.

wystawiłem kilka dni temu espace, napisałem, że po lekkie stłuczce, że malowane były dwa elementy i nawet nie mam jednego telefonu. podejrzewam, że trzeba zmienić opis i będą dzwonić.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 21:29 
Forumowicz

Ja nie stwierdzam z całą stanowczością kto taki rynek stworzył. Sam przyprowadziłem kilka aut i wiem co trzeba mówić żeby takie autko sprzedać. Mnie najbardziej denerwuje że możesz ze sprzedającym umawiać się przez telefon i się będzie zapierał że auto jest 100% pewne a jak przejedziesz 500 km by je kupić to widzisz szrot zostawiający 4 ślady a gość Ci wciska ciemnote że przecież Cię o tym informował

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 22:14 
pawelhel napisał(a):
Mnie najbardziej denerwuje że możesz ze sprzedającym umawiać się przez telefon i się będzie zapierał że auto jest 100% pewne a jak przejedziesz 500 km by je kupić to widzisz szrot zostawiający 4 ślady a gość Ci wciska ciemnote że przecież Cię o tym informował

Zgadzam się w 100%. Jednak z tego co zauważyłem, lepiej nie mówić o tym, że auto miało coś malowane, bo ludzie od razu się od niego odsuwają. Niech sami stwierdzą co było itd.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 23:41 
Ja od siebie dodam że trudniej jest sprzedać auto z 2006 r z przebiegiem 140 tys i ks. serwisową, niż takie samo auto bez ks. i przebiegiem 90 tys. I to że wnętrze wyglada max na 80 tys tez sie nie liczy :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2008, 00:02 
hardsql napisał(a):
Ja od siebie dodam że trudniej jest sprzedać auto z 2006 r z przebiegiem 140 tys i ks. serwisową, niż takie samo auto bez ks. i przebiegiem 90 tys. I to że wnętrze wyglada max na 80 tys tez sie nie liczy :D

taki jest głupi rynek! stworzony tylko i wyłącznie przez Kupujących, bo sprzedawca (często handlarz) musi zarabiać, więc woli cofnąć licznik, coś zataić i auto pójdzie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1