BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 21:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 16:28 
KotSylwester napisał(a):

Zdecydowanie najlepszy jest TOMTOM. Genialnie prosta i BARDZO przyjazna obsługa. Świetny interfejs użytkownika.

Obecenie mam Nokię N95 i GARMIN-a. Nie jest to rewelacja, ale plasuje się pomiędzy automapą a tomtomem, trochę bliżej tomtom-a. N95 ma wbudowany GPS, spory ekran, więc się nadaję. Tomtoma na nią JESZCZE nie ma, ale ma się pojawić.

Koszt N95 nowej z polskiego salonu to ok 1150-1200-1300zł.

Jest TomTom na N95. Ja na E65 mam i TomToma i Garmina :).

mam nowe N95 po 110zł :).

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 17:55 
Forumowicz

Moje BMW: M3CS G80
rybik napisał(a):

mam nowe N95 po 110zł :).

łeee to słabo. Ja mam nowe M5 E60 za 10zł ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 18:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
barteku napisał(a):
kupujac nawigacje jednej firmy masz tylko mape tej firmy i nie masz zbyt duzego wyboru.

mylisz sie Bartku nawigacje mozna odblokowac majac dostep do windowsa instalujesz jakie chcesz mapy i programy

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 18:16 
Uzależniony od forum :)

rybik napisał(a):
mam nowe N95 po 110zł

Kupuję od ręki 10szt.

rybik napisał(a):
Jest TomTom na N95

I działa z wbudowanym GPS-em?
JEstem BARDZO zainteresowany, bo na forum symbianos mówią że nie ma

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 19:55 
KotSylwester napisał(a):
rybik napisał(a):
mam nowe N95 po 110zł

Kupuję od ręki 10szt.

rybik napisał(a):
Jest TomTom na N95

I działa z wbudowanym GPS-em?
JEstem BARDZO zainteresowany, bo na forum symbianos mówią że nie ma

błąd w druku :D. po 1100zł :)

Z wbudowany gpsem działa tylko Garmin na N95, żeby działał TomTom musi być zewnętrzny odbiornik.

Garmina mam na polske-ponoc lepszy od tom toma
a TomToma mam na Europe- bo lepszy od Garmina :)

pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 21:38 

rybik napisał(a):
Z wbudowany gpsem działa tylko Garmin na N95, żeby działał TomTom musi być zewnętrzny odbiornik.

Garmina mam na polske-ponoc lepszy od tom toma
a TomToma mam na Europe- bo lepszy od Garmina

pzdr

Czyli nie działa :)

Garmin słaby jest .... nie ma STRYKOWA na przykład. A dzis jak wpisałem Józefów to uwaga... JEDEN mi znalazł w całej PL :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 22:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Palmtop + Automapa i tyle w tym temacie :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 22:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
ja mam FS N560 z karta 4gb..
na niej Automapa Pl+europa
tomtom
aigo
autopilot
w polsce autoamapa
na europe tylko TT, czasem Aigo..
nie ma idealu

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 10:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
kri100s napisał(a):
Palmtop + Automapa i tyle w tym temacie
Palmtopa niedawno sprzedalem chcialbym kupic zwykla nawigacje ktora sluzyla by glownie do tego do czego jest stworzona ;) Myslalem nad: TomTomem, mio,GARMIN,Sony,ASUS, moze Navigon :zdziwko: Co polecacie ?? Za duzo ich jest :niepewny: Ktos ma jakies doswiadczenia z navigacjami ?? Glownie bede jezdzil po polsce

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 10:23 

Otóż jak jechaliśmy do dzikusa, to na Garminie Radek nie mógł znaleźć tej miejscowości pod Toruniem, a ja na Tomtomie w kom ją znalazłem.

Garmin (navi nie program) czyta nazwy ulic - to plus. Nie wiem jak w tomtomie jest.

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 11:28 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
na dniach powinna mi dojsc nawi goclever z mapamap wiec jezeli ci sie nie spieszy to poczekaj przetestuje sprzecior i wszystko wam opisze

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 13:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
navigona 7110 moge polecic jezeli chodzi o polske ...ma bardzo duzo przydatnych informacji dla kierowcy no ale niestety to inna polka cenowa ... co do tom tomow to taka firma moglaby nie istniec wogole :) ... za granica w zasadzie daje rade ale w polsce to katastrofa :) ...kiedys byl blaupunkt i moja kobieta z nia jezdzi i nie narzeka takze tez moge polecic :) Garmina omijaj wielkimi krokami :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 13:38 

a w sumie czemu narzekacie na Tomtom-a? z powodu słabych map czy za słabych opcji? Ma różne ciekawe funkcje jak dojazd do najblizszej stacji benzynowej, hotelu, bankomatu.... ba nawet ma spisane stacje benzynowe.... na ktore mozna bezposrednio klikając zadzwonic bo są podane numery telefonów... Ma planowanie trasy z jakimis punktami... omijanie blokad na kilku dlugosciach, wprowadzenie ostrzeżenie o przekroczeniu predkosci... jadac np. Katowicką jak jest znak ograniczenia do 70ciu to tomtom tez wie ze jest takie ograniczenie i pokazuje...

W czym jest gorszy? Jak na razie jakiekolwiek braki widzialem w automapie - BRAK adresu w WARSZAWIE, Garminie - brak np. strykowa i jeden józefów na cala polske...

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 13:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
KotSylwester napisał(a):
funkcje jak dojazd do najblizszej stacji benzynowej, hotelu, bankomatu.... ba nawet ma spisane stacje benzynowe.... na ktore mozna bezposrednio klikając zadzwonic bo są podane numery telefonów... Ma planowanie trasy z jakimis punktami... omijanie blokad na kilku dlugosciach, wprowadzenie ostrzeżenie o przekroczeniu predkosci
:przestraszony: :przestraszony: O takie funkcje mi chodzi :hyhy: slyszalem ze tom tom to jedne z najlepszych nawigacji znalazlem sklep gdzie za doplata chyba 50zł wgrywaja 80% mapy na polske

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 13:56 

Chmielu, http://forum.dvhk.pl/ za friko :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 12:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
KotSylwester napisał(a):
a w sumie czemu narzekacie na Tomtom-a? z powodu słabych map czy za słabych opcji? Ma różne ciekawe funkcje jak dojazd do najblizszej stacji benzynowej, hotelu, bankomatu.... ba nawet ma spisane stacje benzynowe.... na ktore mozna bezposrednio klikając zadzwonic bo są podane numery telefonów... Ma planowanie trasy z jakimis punktami... omijanie blokad na kilku dlugosciach, wprowadzenie ostrzeżenie o przekroczeniu predkosci... jadac np. Katowicką jak jest znak ograniczenia do 70ciu to tomtom tez wie ze jest takie ograniczenie i pokazuje...

W czym jest gorszy? Jak na razie jakiekolwiek braki widzialem w automapie - BRAK adresu w WARSZAWIE, Garminie - brak np. strykowa i jeden józefów na cala polske...

odnośnie tych opcji które podałeś to moim zdaniem navigon jest nie do pobicia pod tym względem ...stąd mój wybór ... przejeżdżam około 25-30 tys.km miesiecznie także opcje które normalnemu czlowiekowi wydaja sie zbędne u mnie sa na wage złota :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2008, 22:31 
Forumowicz

Moje BMW: f01
Kod silnika: n57d30
Równiez chce kupic nawigacje, przeczytalem ten temat i teraz juz zupelnie nie wiem co wybrać:
KotSylwester napisał(a):
Zdecydowanie najlepszy jest TOMTOM. Genialnie prosta i BARDZO przyjazna obsługa. Świetny interfejs użytkownika.

Borsuk napisał(a):
co do tom tomow to taka firma moglaby nie istniec wogole
kri100s napisał(a):
Palmtop + Automapa i tyle w tym temacie

DarPiet napisał(a):
ja mam FS N560 z karta 4gb..
na niej Automapa Pl+europa
tomtom
aigo
autopilot
w polsce autoamapa
na europe tylko TT, czasem Aigo..
nie ma idealu

Te ostatnie rozwiązanie chyba wydaje sie najlepsze, jezeli jeden program nie znajdzie danej miejscowosci, włączam następny. Lecz jest jeden głowny minus- legalność map. Jak to właściwie z tym jest? Policja sie tym interesuje? Mial juz ktos kontrolę?
Co powiecie o takim sprzecie?:
http://allegro.pl/item361705707_nawigac ... nu_fv.html

http://allegro.pl/item360323172_tomtom_ ... i_4_3.html
troche drozsza opcja, ale do czego tak wlasciwie przyda mi sie wi-fi lub bluetooth?:
http://allegro.pl/item366376427_asus_a6 ... e_6_0.html
Mam jeszcze jedno pytanie, czy moge wgrać mapy fotoradarów na te urządzenia, tak zeby mnie one o nich powiadamialy?
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 07:07 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
Hubertdo napisał(a):
troche drozsza opcja, ale do czego tak wlasciwie przyda mi sie wi-fi lub bluetooth?:

To przyda Ci się w najmniej oczekiwanym momencie. Poza tym transfer plików z telefonu czy komputera może odbywać się bezprzewodowo, a to jest duża wygoda.

e34 525 xDrive -> viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> viewtopic.php?t=52144

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 07:51 
Częsty bywalec

ja mam w Noki n-95 wgrane GARMIN i dzial dobrze , jest też inna mapa , o lepszej jakosci , ale starsznie długo sie loguje do satelit - z obu jednak jestem zadowolony juz tydzien je testuje i jest oki - choc poczatki są groznie , z racji nieopanowania owej nawigacji - system pokazuje swoje choc wiesz , ze drogą jechac masz inną , ale .... to sie da opanowac przez ustawienia .
przeczytalem sobie wszystko i wracam dopisac , chyba tu chodzi o to co kto oczekuje od nawigacji , mnie w zupełnosci wystarczy ta w telefonie ! bo wpisuje adres i mnie do celu prowadzi ! w Bytomiu , w Katowicach jak narazie nie było problemu ! problem polega jedynie na tym , ze german np. prowadzi mnie , ze kaze mi skrecic pzrez linie ciaglą do celu , co i tak robie :rotfl: czyli wjezdzam prosto w brame komisu i jestem u celu , a ta druga mapa , kaze mi skrecic przed komisem w drogę w lewo do obiektu który ma parking i glosem informuje ze twój cel jest po lewej stronie :hyhy: garmin jak przejade cel , kaze mi zawracac i znowu kieruje w brame komisu , ten drugi nie - kaze znowu jechac na ów parking . obie mają komunikaty głosowe , jedna pokazuje np. tory kolejowe , druga bardzo slabo , ale za to informuje głosowo ze zblizasz sie do przejazdu kolejowego .Garmin - ma to dobrze , ze informuje glosowo , o utracie sygnału z satelit , np. wjazd w tunel ,. ta druga - NIE CO mnie wkuza . Jak dzwoni telefon to normalnie odbieram i rozmawiam , romowa sie konczy , wrac do nawigacji .
mnie to styknie !! na Lubin też mnie poprowadzila jak po sznureczku

i tak jak kolega pisal ! jedna rzecz mniej do zabierania z auta , by nie kusila zlodzieja !!

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 08:54 

krzys124, ja mam właśnie Garmina w N95, ale mi się często bardzo długo loguje do satelit.... zastanawiam się czy to wina uszkodzonego telefonu, uszkodzonego programu czy...? Czasami się zaloguje po 2min, a czasem ekstremalnie po 10ciu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1