Witam Serdecznie...Zaczeło sie na 3 dzien po kupnie auta BMW 320d e46 2000 rok .Wracajac z pracy do domu w cieply wiosenny dzien ,zwruciłem uwage że temperatura wychylila sie w nienormalny sposób ponad połowe zblizajac sie do czerwonego pola ,a co za tym dalej idzie przy tym aucie i roczniku niewchodzi take zachowanie w gre .Włączyłem ogrzewanie na max ,tym sposobem zbiłem temp i dojechalem do servisu bmw.Tam przedstawilem przyjaznemu mechanikowi cała sytuacje otworzyłem maske dajac mu chwile namysłu .Okazalo sie ze kostka od centralki sterujacej znajdujacej sie na obudowie wiatraka niebyla podlaczona.Klijent ja wpioł wiatrak zaczoł krecic na max .Uradowany załatwieniem sprawy wybrałem sie na krótka przejażdzke .Radosc nietrwala długo po ujechaniu 5 mil stanołem na swiatłach i ujżałem otaczajacą moje auto łune smrodu i dymu .Zjechalem na pobocze otworzylem maske dopatrujac sie przyczyny.Natychmiast wypiołem uprzednio wpieta kostke i zjechalem natychmiast do domu.Po wyjeciu chlodnicy okazalo sie ze centralka przy obudowie od niej jest całokwicie zjarana ,wiec bez powodu niebyla rozpieta przez poprzedniego wlasciciela najwidoczniej mial juz z nia problemu wczesniej a przy kupnie niedopatrzylem sie tego problemu...Zamówiłem z polski nowy wiatrak wraz zcentralka a tymczasowo podlaczylem sobie dmuchawe na krótko wypinajac bezpiecnzik i wstawiajac w to miejsce włacznik w wrazie potrzeby schlodzenia silnika..Po przyjsciu paczki z polski wymienilem wiatrak z centralka podlaczylem tak jak byc powinno zamontowalem i chcialem sprawdzic prawidłowosc dzialania doprowadzajac silnik do temp po której normalnie powinien sie włączyć.Zanim to zrobiłem ,przypomnialo mi sie ze musze spowrotem wyjac wlącznik i włożyc bezpiecznik na swoje miejsce.A tu ZONK .Trzymajac kluczyki w ręku na zimnym silniku wiatrak zaczoł chodzic zaraz po wpieciu bezpiecznika na max obroty i tak mam do dzis .Kiedy potrzebuje wpinam bezpiecznik .Ale nie tedy droga ,tak sie przecierz nieda jezdzic by nonstop o tym myslec i nadzorowac temp wodu w silniku...Od tamtej pory zaciągnołem informacji zewsząd wymieniajac po drodze czujnik temperatury w bloku i sprawdzajac czy jakis przekaznik sie niesklejił ..Wszystko ok .Komputer tez nic niewykazał .W taki to oto sposób auto wprowadziło mnie w ślepy zaułek gdzie niewiem któredy dalej podążyć .Jeżeli ktos wie jak mi pomóc i ma jakiś pomysł co z tym fantem mozna zrobic ,prosze z góry podpowiedz ...Na forum lub email
enzoferrari@vp.pl
Cytuj:
Dmuchawa chłodnicy chodzi nonstop na zimnym i bez kl
Problem z ukladem chłodzenia ...POMOCY
Tytułuj tematy zgodnie z ustalonymi ZASADAMI
Zapoznaj się z nimi jeśli chcesz uniknąć ostrzeżenia następnym razem.
..::CZARNY::..