BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Moja przygoda z firmą kurierską ...
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 14:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
A więc opisze Wam ku przestrodze moją przygode z firmą kurierską TNT. Otóż wczoraj tj 09.06.2008 została nadana do mnie przesyłka firmą kurierską wymienioną z nazwy wyżej. Jestem pewien że przeyłka została nadana ponieważ wysyłała mi to żona naszego kluowego kolegi Marcina (dzięki serdeczne przyjacielu), przesyłka miałabyć dostarczona dziś do godziny 9. Denerwowałem sie bardzo ponieważ były to bilety na mecz Austria Polska w Wiedniu który odbędzie sie w czwartek, a wyjazd i hotel zarezerwowany jest od środy ... Po 9 jak kuriera nie bło jeszcze zadzwoniłem do TNT z zapytaniem co z moją przesyłką, zaczęli jej sukać i nie mogli znaleźć. Pojechałem więc do siedziby TNT w Kielcach, gdzie moją sprawe prowadziła bardzo sympatyczna pani, która dowiedziała sie ze przesyłka do Kielc nie dotarła i zaginęła w Warszawie w magazynie firmy na ul Annopol. Sprawą zainteresował sie sam dyrektor TNT którego srogo opieprzyłem telefonicznie. Tracąc nadzieje na odzyskanie biletów przeszukałem allegro i już zbierałem sie do wyjazdu do poznania po bilety kiedy koło 12 dostałem telefon od kobiety z dyrekcji TNT ze bilety znalazły sie w jakiś sposób, mimo że wcześniej przeszukali cały magazyn i nic nie znaleźli .... to było oficjalne stanowisko, Nieoficjalnie dowiedziałem sie że kurier w momencie kiedy dowiedział sie że to są bilety postanowił sam pojechać na mecz, wiedząc że dokumentów nie ubezpiecza firma TNT ukradł je poprostu. Kiedy zrobiłem srogą awanture na najwyższych szczeblach tej firmy w Polsce, gdy wszstkie magazyny w kraju były przeszukiwane, gdy do niego dotarło że będzie miał nieprzyjemności, ponieważ magazyn w Wawie jest monitorowany i okaże sie że tej przesyłki nie przywiózł wcale do magazynu, postanowił oddać bilety! Finał jest taki że siedze teraz w domu i czekam na bilety bo kurier ma dowieźć je między godziną 15 a 18 .... zobaczymy jak to będzie, choć nie sądze żeby miało być tym razem coś nie tak ...

To jest dla Was ostrzeżenie że jeśii macie coś ważnego do przesłania to przesyłajcie je osobiście ... w sensie sami je zawieźcie w miejsce docelowe, bądź odbierajcie je sami. Teraz pluje sobie w brode że w niedziele nie przyjechałem do Marcina osobiście ... bo do tego sie zbierałem a zaufałem tak pożądnej w moim mniemaniu firmie, która o mały włos nie okradłaby mnie .... Jednak złodziejstwo w naszym kraju jest niestety bardzo powszechne i chyba dłuuuuuugo nic sie nie zmieni.

Pozdrawiam Przemek :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 14:50 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Polskie dziadostwo w pełnej krasie :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 14:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Niestety czasami jak nie hukniesz to nie ruszą dupska,co z tego że firma,tradycje,procedury.Na szczęście właśnie takie interwencje pomagają.Kiedyś czekałem na opony ze sklepu internetowego.Miały być w ciągu 48 godzin a były prawie po tygodniu i moim wydzwanianiu do firmy kurierskiej i kuriera który z rozbrajającą szczerością przy doręczeniu paczki przyznał,że jakbym nie dzwonil to on by nie przyjechał bo już późno i mu się nie chce.Żal po prostu żal.
Trzymam kciuki za bilety,oby dotarły i zdartego gardła życzę ;) :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 15:08 
Częsty bywalec

Też miałem przygodę z firmą kurierską (GLS) Miało być super szybko i fachowo, śledzenie przez internet przesyłu paczki itp. Czekając na kuriera z ciekawości wszedłem na stronę GLS i sprawdziłem status przesyłki. Jakie było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem taką informację: 18.05 próba dostarczenia przesyłki - odbiorcy nie ma (patrzę na zegarek - 18?) ale czeka, za chwilę 18.10 - nadal nie ma odbiorcy - przesyłka niedoręczona. Dzwonię do GLS nikt nie odbiera. Czekam do rana i dzwonię. Naświetlam sytuację. Pani woła kuriera. Twierdzi, że był. Mówię co myślę i grożę, że dzwonię do dyrekcji. Kurier prosi o chwilę i o nr kontaktowy. Oddzwania i tłumaczy, że się nie wyrobił a musiał coś napisać. Mówię ok, rozumiem, czekam dzisiaj o 18. Wracam do domu i co...? Zostawił sąsiadowi i sam podpisał za mnie pokwitowanie. Całe szczęście, że przesyłka dotarła nieuszkodzona (obraz) bo by sam go odwiedził i przetłumaczył jak nie rozumie po Polsku. Więc to standard :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 15:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
..znamy znamy ale ze strony Siódemki do której ani nie można dodzwonić się po zamówienie kuriera ani po reklamację paczki. Nie raz, nie dwa, nie trzy...

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 15:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
ja do tej pory nie zawiodłam się na TNT, a wysyłam tylko i wyłącznie przez nich... tylko, że wysyłam rzeczy, które dla kogoś obcego są całkiem bezwartościowe... poza tym zapewne wszędzie zdarzają się czarne owce...

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 15:49 
Przyjaciel forum

właśnie bilety dotarły .... całe szczęście ... a pani kurier, nie wiedziała o co ten cały szum ... przecież to tylko bilety

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 17:45 

DHL, wysłałem do Barabusa do Poznania rant.... Zadzwonił że doszło, ale rant wyjął bez otwierania paczki, bo już była otwarta...

Dodam że fabryczny karton DHL, oblepiony był taśmą pakową "w krzyż" dokołoa 5 razy... :niepewny:

Rantu nie wziął na szczęście. Od tego czasu ubezpieczam... :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 18:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Marsellus napisał(a):
Też miałem przygodę z firmą kurierską (GLS) Miało być super szybko i fachowo, śledzenie przez internet przesyłu paczki itp. Czekając na kuriera z ciekawości wszedłem na stronę GLS i sprawdziłem status przesyłki. Jakie było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem taką informację: 18.05 próba dostarczenia przesyłki - odbiorcy nie ma (patrzę na zegarek - 18?) ale czeka, za chwilę 18.10 - nadal nie ma odbiorcy - przesyłka niedoręczona. Dzwonię do GLS nikt nie odbiera. Czekam do rana i dzwonię. Naświetlam sytuację. Pani woła kuriera. Twierdzi, że był. Mówię co myślę i grożę, że dzwonię do dyrekcji. Kurier prosi o chwilę i o nr kontaktowy. Oddzwania i tłumaczy, że się nie wyrobił a musiał coś napisać. Mówię ok, rozumiem, czekam dzisiaj o 18. Wracam do domu i co...? Zostawił sąsiadowi i sam podpisał za mnie pokwitowanie. Całe szczęście, że przesyłka dotarła nieuszkodzona (obraz) bo by sam go odwiedził i przetłumaczył jak nie rozumie po Polsku. Więc to standard

Identyko miałem sytuację. Zamówiłem perfumy- cały dzień ktoś był w domu a kurier nawet się nie pofatygował. I to też było GLS.
Dziś owy kurier miał mi przywieźć grill- zadzwoniłem do niego, powiedziałem o tym że wiem o ściemie z perfumami i że jeżeli zrobi taki numer jeszcze raz to zadzwonie do jego kierownictwa :)
Powiedziałem że ma być 15.40 u mnie :) był 15.35 :)

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 18:33 
Forumowicz

Ja wysyłam przez stolicę i jak dotąd wszystko OK. Ale postawcie sie na miejscu tego kuriera- pokusa była ogromna :hyhy: :rotfl: :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 18:43 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Ale postawcie sie na miejscu tego kuriera- pokusa była ogromna

sądze że poskutkowało jak w nerwach zapytałem dyrektora kieleckiego oddiału o adres prywatny kuriera ... zapytał po co mi .... odpowiedziałem że za jedną skóre już siedziałem więc nie żal mi będzie siedzieć za drugą ... mina dyrektora: :zdziwko: .. ale podziałało :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 18:48 

Pracowałeś w łódzkim pogotowiu?

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 18:55 
Przyjaciel forum

KotSylwester, Radek przecież razem karetką jeździliśmy ..... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 19:04 
A skąd wiesz ze chciał je ukraść?? Dla mnie sprawa jest prosta, poszedł bym na Policje z tym. No sorry, ale takie numery to już przegięcie. I pewnie będzie nadal pracować i dowozić paczki.

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 22:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Przemek napisał(a):
jak w nerwach zapytałem dyrektora kieleckiego oddiału o adres prywatny kuriera ... zapytał po co mi .... odpowiedziałem że za jedną skóre już siedziałem więc nie żal mi będzie siedzieć za drugą ... mina dyrektora: .. ale podziałało
Przemek, :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: jestem ciekaw miny kuriera jak by zobaczyl pod domem e60 :hyhy: niby niewinny bilecik :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 23:06 
Przyjaciel forum

Chmielu, pod firme kurierską podjechałem Mercedesem bo ciepło jest .... dyrektor na pewno wyjrzał jak odjeżdżałem .... więc swoje sobie pomyślał ...

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2008, 23:09 
Forumowicz

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/new ... news=27814

brak zgody administracji forum na ogłoszenie

Pozdrawiam Ssivy

Ostatnio edytowano 5 października 2012, 08:28 przez Ssivy, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 15:05 
Częsty bywalec

GLS , Stolica, TNT , 7ka .. - wszystkie niezle sobie ppoczynaja.. maja byc o tej .. sa o inej itd..

nie zawiodlem sie jeszce nigdy na UPS.. i na DHL'ce... naprawde dobrzy kurierzy ..

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 16:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: E28 E24 E36 F07
Kod silnika: V8
Przemek napisał(a):
Chmielu, pod firme kurierską podjechałem Mercedesem bo ciepło jest .... dyrektor na pewno wyjrzał jak odjeżdżałem .... więc swoje sobie pomyślał ...

co to za roznica, czy mercedesm czy polonezem, wszytsko sie ma od tego na kogo Ty wygladasz a nie czym jezdzisz.

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 16:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
qbaA6 napisał(a):
Przemek napisał/a:

co to za roznica, czy mercedesm czy polonezem, wszytsko sie ma od tego na kogo Ty wygladasz a nie czym jezdzisz.

no nie do konca
bo jak sie stylizujesz na bandyte i podjezdzasz polonezem to wygladasz wtedy co najmniej smiesznie

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1